Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még mindig ott tartunk, hogy mit tett Gyurcsány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ismét elmúltnyolcév és Gyurcsányozás van terítéken a Fidesz-KDNP háza táján. Úgy gondolták ezzel kell most előállni, hiszen ők – állításuk szerint – megőrzik a nyugdíjak vásárlóértékét, mi több, ők az egyetlenek, akik ezt megteszik. Bezzeg a baloldal ugye, aki nemet mondott a 13. havi nyugdíjra és még a rezsit is emelte. Bezzeg a Fidesz, na az rezsit csökkentett – ez persze hazugság, de oda se neki – és visszahozza a 13. havi nyugdíjat is papíron, amire oly büszkék. De Nacsa a rezsiutalványokra is borzasztóan büszke, pedig az a kormány, amely könyöradományokkal operál, lévén, hogy a nyugdíjasok erre rászorulnak, inkább elbujdokolhatna, ahelyett, hogy erre olyan büszke.

A Fidesz-KDNP a 2021-es központi költségvetés elfogadásával a válságos idők ellenére is biztosítja a 13. havi nyugdíj visszaépítését, megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét – mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: ezzel szemben a büdzsé elutasításával ugyanaz a baloldal mondott nemet a 13. havi nyugdíjra, amely a kormányzásakor eltörölt egyhavi nyugdíjat, valamint folyamatosan emelte a rezsit. Ez mutatja a különbséget a Fidesz-KDNP és a balliberálisok válságkezelése között – hangoztatta Nacsa Lőrinc.

A mostani kormány rezsit csökkent, rezsiutalványt ad, nyugdíjprémiumot fizet – sorolta. Úgy fogalmazott, hogy 2010-ben szövetséget kötöttek az idősekkel, és azt be is tartják. Garantálják a nyugdíjak reálértékének megőrzését, sőt növelik is azt, míg a balliberálisok, akik most felelősségre vonják a kabinetet, 2005 és 2010 között 10,5 százalékkal csökkentették a juttatások vásárlóértékét – jelentette ki. A KDNP-s politikus azt mondta, hogy a pénteken elfogadott költségvetés középpontjában a koronavírus-járvány elleni védekezés fenntartása és a gazdaság újraindítása áll. Jövőre egyheti plusznyugdíjat fizetnek februárban, ennek fedezete 77 milliárd forint a 327 milliárddal megemelt nyugdíjkasszában. Ezt az irányt folytatják majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is, így építik vissza a 13. havi nyugdíjat – idézte fel.

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott, hogy ők a válságban nem „sanyargatják”, hanem támogatják, megbecsülik az időseket. Kérdésre felelve a képviselő kiemelte: a járványügyi védekezés első szakasza után a legfontosabb, hogy megmentsék a munkahelyeket, valamint legalább annyi újat teremtsenek, mint amennyit a koronavírus tönkretett. Azt kérte a baloldali politikusoktól, hogy ne alkossanak és terjesszenek álhíreket. Ezek a járvány elleni védekezésben részt vevő szakemberek idejének egy részét is lekötötték – mondta. Arra a kérdésre, hogy a nyugdíjak svájci indexálása végleg lekerült-e a napirendről, Nacsa Lőrinc úgy válaszolt, hogy rendszeresen egyeztetnek az idősügyi szervezetekkel, és mindig közösen hoznak döntést.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.