Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valóban van okunk az örömre?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Varga Mihály nagyon boldog attól, hogy összeszerelőüzemmé vált Magyarország. Szerinte a német befektetők a legmodernebb gyárakat hozzák Magyarországra, amiért nagyon hálásak lehetünk mindannyian. A hatezer Magyarországon működő vállalat 300 ezer magyarnak ad munkát, ami nyilván hasznos mindkét fél számára. Nem véletlen az sem, hogy ezért cserébe Orbán is szivességeket tesz a német államnak, valamint fordítva. Hogy ez mennyire jó a gazdaságnak hosszútávon, az már egy más kérdés.

A német-magyar kétoldalú kereskedelmi forgalom minden évben rekordot dönt, a német befektetők a legmodernebb gyárakat hozzák Magyarországra. A hatezer Magyarországon működő német vállalat 300 ezer magyar dolgozónak ad munkát, és már idén is számos nagy német beruházásról született döntés – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Budapesten, a Continental csoport budapesti gyárának 30. évfordulós ünnepségén.

A pénzügyminiszter kiemelte: komoly visszajelzésnek tekinthető, hogy a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2019 tavaszán publikált konjunktúra-jelentése szerint a cégek 82 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ismét Magyarországon hajtaná végre beruházását. Varga Mihály rámutatott: Magyarország az elmúlt három évtizedben nemcsak kiépítette a piacgazdaságot, hanem elérte, hogy a magyar gazdaság hosszú ideje európai összehasonlításban is egyre jobban teljesít.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a Continental Automotive Hungary az elmúlt években az egyes termékek gyártásától a legmodernebb technológiák fejlesztőjévé, tudásközponttá vált. Jelezte: „egy olyan vállalat magyarországi működésének évfordulóját ünnepeljük, amely világviszonylatban is élen jár az új technológiák kialakításában, a kutatás-fejlesztésben és az innovációban”. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.