Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarországon bűnözőnek lenni erény

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar bíróság ismét arról tett tanúbizonyságot, hogy független. Kiderült ugyanis, hogy Nikola Gruevszkit a magyar állam nem adja ki Észak-Macedóniának, mivel a volt miniszterelnök már megkapta a menekültstátuszt Orbán Viktor közbenjárásának köszönhetően. Mi más lenne ugyanis a magyarázat arra, hogy napok alatt elbírálták és megadták egy szökött, jogerősen elítélt bűnözőnek a menekültstátuszt, miközben háború és éhínség elől menekülő gyermekes anyák és fiatal gyermekek sem kapják azt meg? Pláne nem úgy, hogy a magyar diplomácia még segít is nekik a szökésben. De ez ugye Magyarország, mindenki tartsa tiszteletben a mi törvényeinket.

A fővárosi törvényszék úgy döntött, elutasítja az Északmecedón Köztársaság kiadatási kérelmét, Gruevszki őrizetbe vételét megszünteti, és szabadlábra helyezését rendeli el. (Index)

A tárgyaláson a sajtó természetesen nem vehetett részt, az milyen lett volna már, ha Orbán Viktor jó barátját holmi újságírói kérdésekkel zaklatják. Az Index beszámolója szerint a mindig független törvényszéki bíró a következőket is hozzátette ítéletéhez:

A bírónő döntésében úgy fogalmazott, a kiadatás feltételei a szkopjei elsőfokú bíróság nemzetközi elfogatóparancsa és az Észak-macedón Köztársaság igazságügy minisztériumának kiadatási kérelme vonatkozásában nem állnak fent. A bíróság arról is döntött, hogy a körözési rendszerben ez rögzítésre kerüljön, a felmerülő bűnügyi költséget pedig a magyar állam viseli.

Vajon miért nem állnak fenn a kiadatás feltételei? Olyan háború dúl Észak-Macedóniában, amiről csak a magyar bíróságok tudnak a közvéleményt meg elfelejtették tájákoztatni? Az pedig, hogy a felmerülő bűnügyi költségeket a magyar állam, vagyis a magyar adófizetők állják, már nem is meglepő. Esetleg a magyar nép nevében nem kíván Kövér László vagy Semjén Zsolt átadni valami csodálatos ajándékot az elítélt bűnöző Nikola Gruevszkinek? Mert ezek után már szerintem az sem lepne meg senkit.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.