Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köszönjük szépen, megvagyunk, a papa is éldegél, a gyerek is jár iskolába. Tessenek nyugodtan lopni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Pillanatig nem hiszem, hogy most Orbán és kormánya plusz a kicsi és nagy hatalomban tobzódók megijedtek volna. Sőt, azt sem gondolom, hogy ezután másképp lesz. Hiába, hogy a fideszesek fele is örülne, ha nem a kormány, hanem az Európai Unió osztaná szét az EU-tól érkező támogatásokat – ez derült ki a Medián közvélemény-kutatásából, amit a Momentum megbízásából készített el. A momentumosok közül 94, az LMP-sek közül 92, míg a jobbikosok közül 73 százalék ért egyet ezzel. A DK szavazói 90 százalékkal, az MSZP támogatói pedig 78 százalékkal kerültek fel a listára.

A felmérés szerint a teljes népesség 68 százaléka egyetért azzal, hogy a támogatásokat csak és kizárólag oktatásra, egészségügyre és munkahelyre költsük. Huszonnyolc százalék nem helyeselné ezt, négy pedig nem tudja. Ellenzékieken belül erősebb számok jönnek ki. A momentumosok és jobbikosok 85, a DK-sok 82, az MSZP-seknek pedig 76 százaléka helyesli ezt. A bizonytalanoknál 73, a fideszesek közül pedig 61 százalék ez az arány. A felmérést végző cég 1200 embert kérdezett meg, a kutatás reprezentatív mintán készült.

Eső után köpönyeg. Kaptunk irdatlan mennyiségű uniós pénzt, de a kormány az elmúlt nyolc évben elpazarolta. Nem is értem, hogy most miért ez a nagy rácsodálkozás, tudtuk eddig is, hogy Orbánék garázdálkodnak minden egyes állami és uniós forinttal. Mit mondott eddig a Fideszt nyalók többsége? Na és? Eddig is loptak a pártok, politikusok; miért olyan nagy ügy ez, ha Orbánék is ezt teszik, azért jut belőle a magyar embereknek is. Már akinek Orbán akarja.

Márpedig uniós pénzekből van, amink van, ha ez nem lenne, szopogathatnánk a kakas nyalókát az őserdei lugasban. Loptak? Persze, hogy loptak. Ez lett az Orbán-rendszer modernizációs programja. Előbb magunkat tesszük rendbe anyagilag, aztán majd hagyunk nektek valamicskét. Az ellenzék és a civil társadalom teljesen tehetetlen. Nincs semmiféle bepillantásuk az elosztásba. Az ellenzéket mára Magyarország ellenségeként kezelik, a civilek pedig annyit számítanak Orbánéknak, mint macskának az alaptörvény. Ha ez a társadalom jól működne, akkor a világ legtermészetesebb dolgaként olyan szakértői gárda döntene a milliárdokról, akiknek be van varrva a zsebük, és csak az országért dolgoznának – osztanának, szoroznának. Micsoda álom, ugye? Csak a burzsujok hatalmi álma valósult meg abból a pénzből, amit az ország kapott, és még van pofájuk szembe menni az európai értékekkel, demokráciákkal. Mára összeszedték magukat annyira, hogy már nem csak vágynak rá, hanem meg is valósítják diktatórikus megalomániájukat.

Milliárdokba kerülő, elfuserált, semmire jó építkezésekre költöttek. Felsorolnék néhányat, de ez csak csak csepp a tengerben, vagy annyi, mint Szijjártó medencéjében a mákszem.

Tiszafüred: 500 millió forintnyi uniós pénzből épült meg egy kerékpáros kilátó az 1,1, milliárdos turistacentrumban. Átadása után alig fél évvel lezárták az épületet, bringával nem lehet fölmenni rá, mert életveszélyes. Pedig egy hungarikumboltot is berendeztek az alföldi kilátó tetejére. Csak gyalogosokat engednek fel.

Mórahalmon az 1910-es Nagy-Magyarország területét mintázó területen ötven hazai és határon túli műemlék kicsinyített mása készült el. A nem csak elsőre túlzónak tűnő 650 millió forintos beruházásból 436 milliót az Európai Unió állt, a pénzt ki is fizették a Bornemzet Kft.-nek, a park megálmodójának. Évi negyvenezer látogatóval számoltak, de ennek a töredéke sem érkezett. Gond lett a támogatás felhasználásával, ugyanis a Nemzetgazdasági Minisztérium visszakérte a 436 millió forintot. Ezután a Bornemzet Kft. totális csődöt jelentett, és a papíron 650 millióból épült parkot egy árverésen 50 millió forintért a mórahalmi önkormányzat vette meg azért, hogy ne legyen az enyészeté az egész terület.

Bodrogkeresztúr: a legröhejesebb címet a 40 centiméter magas (alacsony) uniós beruházás kapja, 39 millió forintért.

„Kicsit tényleg alacsony, de csak ennyire futotta a támogatásból” – mondta a falu akkori alpolgármestere.

Berettyóújfalu: 2016-ra 500 millió forintnyi támogatással elkészült a világ alighanem egyetlen, lejtő nélküli bobpályája – hol máshol, mint az Alföldön. Nahát, turbóbob!

Felcsút: a dicsőséges vasút. Az Orbán Viktor házával szomszédos felcsúti stadiont a miniszterelnök szülőfaluja, Alcsútdoboz arborétumával összekötő, Vál-völgyi kisvasút alig hat kilométeres szakaszára majdnem kétmillió euró uniós pénzt költöttek (összesen 857 millió forintba került), ami a napi 0-110 utast figyelembe véve annyira ésszerűtlennek tűnt, hogy még az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága is a delegációt küldött, hogy a helyszínen ellenőrizze az uniós források elköltését.

Ezek amolyan vígjátékba illő példák. Hol vannak még az oligarchákat tömő pénzek; a milliárdokkal növekvő hobbi beruházások… Nevetnénk is talán rajta, ha mondjuk, mindez valahol a Baffin-szigeten történik. Az Kanada gondja lenne, nekünk van hazai sarunk: Orbán Viktor.

Brüsszeli összesítés szerint sereghajtók vagyunk az uniós pénzek felhasználásának hasznosulási mértékében, a növekedésre gyakorolt hatásában. Ezzel együtt a brüsszeli támogatás nélkül legjobb esetben is csak stagnálnánk, gazdasági bővülésünk egyenes arányban áll a sokat bírált EU nyújtotta pénzekkel. Márpedig a bőségszaru 2020 után drasztikusan lecsökken, és ha addig nem teremtjük meg a bázisát az önerőből is lehetséges fejlődésnek, nemhogy felzárkóznánk a fejlettebb országokhoz, de tovább csúszunk le és jóvátehetetlenül leszakadunk. Ez persze korlátozná a parttalan pénzlenyúlást, veszélyeztetve a hatalmon lévők érdekeit: ne legyünk tehát túl optimisták.

A hirtelen harácsolt vagyon semmivé lesz.

Annak, aki keresztény értékeket akar képviselni, nem árt, ha a Bibliát is forgatja. Mi csak tettünk néhány javaslatot, hogy a kormány tagjainak mely példabeszédeket lenne jó ismét fellapoznia – írta a ki Momentum a Facebook-oldalára tavaly év végén. A párt állami intézmények elé fújt Biblia-idézeteket  éjszaka. Mészáros Lőrinc 2Rule-boltja elé ezt: „A hirtelen harácsolt vagyon semmivé lesz, aki szép lassan gyűjtöget, az gazdag lesz.”

A kereszténydemokrata maffiaállamban keményen működik a (ki)zsákmányolás. Köszönjük szépen, megvagyunk, a papa is él még, és a gyerek is jár iskolába. Tessenek csak nyugodtan lopni!

Az önök véleménye.

Nem baj, majd lesz ambulanciás imakommandó a súlyos balesetekhez, sürgősségi ördögűzés valamint terápiás célzatú istentisztelet. Ezekhez képest a piócás ember is science fictionnak fog tűnni. Mindmeghalunk, az tuti. 🙁 (Tamás)

Ez a tízparancsolat miniszter nem vehetné még a szájára sem Széchenyi nevét! (Imre)

„a magyar kultúrának az elképesztő kincsestárát nem ismertetik meg a diákokkal” – ha rajtuk múlik, lassan nem is lesz magyar kultúra! Az OSZK után vajon mi következik? A Nemzeti Múzeum, a Galéria…?! És még a szájára meri venni Széchenyi nevét! (Mariann)

Ott tartunk, ahol a középkorban. Ebben az országban az emberélet már semmit sem számít. Azt azért hozzáteszem, hogy mint mindig, most is vannak kivételek a segítségnyújtás terén. Mondjuk ezektől az illiberális megmondóemberektől kitelik, hogy magát a 10 parancsolatot idővel átírják. Ezen sem lepődnék meg. Ebben a rendszerben kódolva van, békésen aligha érhet véget. Amíg orbán él, a rendszer is élni fog. Azt nem gondolnám, hogy orbán után itt dinasztia és öröklődés következne, koronázással együtt. Ahhoz minimum ki kell vezetni az országot az EU-ból, hogy ez megvalósuljon. Vagy túlontúl naív lennék ? (Béla)

Azt hiszem, hogy a Vezér még soha nem vallott ilyen kendőzetlenül saját magáról, amikor a M1 arról kérdezte, hogy milyen légkörben zajlott a megbeszélés Trumppal: „Egyikünk sem egy bonyolult alkat” – fogalmazott talányosan a Vezér. Ergo: egyszerű. Idegen szóval: primitív. (Gábor)

Orbán -Trump “ kemény ember, de nagyon tisztelik a hazájában “..(!) ha a “ nemzet szolgálata” kimerül a korrupcióban, akkor igazat beszélt..valahogy az újságírókat nem hozta lázba a felcsuti kiskakas jelenléte…ennyit a tiszteletrol… (Krisztina)

Megkérdeném; voltak-e otthon a felmenőknek könyvei? Mert az sokat elárul az egyedről is. Meg lehet tanulni egy nyelvet, az egyetemen bizonyos szabályokat, azonban ettől még senki nem lett intelligens, legfeljebb – igaz, cdiszoltabb agysejtekkel – rendszerezőbb. (Pláne, ha minden összeköttetés megvolt külföldi, beves egyetemejen a képzéshez.) Ez azonban az intelligenciát nem pótolja. Semmiképp! Az emocionális intelligenciát biztos nem, de azt a genetikai intelligenciát sem, amihez évtizedek (hm…), vagy évszázadok kellenek. Amúgy hó/9000 eu+egyéb pénzben kifejezhető juttatások…kösz az alaptákolmányt, borzasborz szakáll. (anima)

Szürkeárnyalatos tyúklábmintás öltönyre mikor akarnak kiírni pályázatot? Tartós, strapabíró anyagból, az identitást hangsúlyozó narancssárga kiegészítőkkel? Csak az első tucatot kell elkészíttetni, a többit legyárthatja maga a célcsoport. Ha meg abból kilopják az anyagot, legalább kilóg majd belőle a kopasz s…, pardon hátsójuk. (Madárlátta)

Mindenképpen ajánlanám, hogy a nyakkendő jól látható részére OV fényképe kerüljön. (N. Csabáné)

félő,hogy ha handót mégis el kell mozdítani jön a rájuk oly jellemző gyerekes dac,és találnak egy még birkább,hozzájuk még lojálisabb senkit! …mint eddig: nem volt nektek jó a kommunizmus előszobájában? kiutáltatok? – adok én nektek olyan kapitalizmust,olyan horthy-rendszert,hogy mind belegebedtek! (Bertalan)

Én egy narancssárga nyakkendőt ajánlanék, benne egy zöldes sárga éretlen citrommal, amelyiknek a közepén orbán szájnyalogatós képe van. A handó meg inkább hallgasson a nála okosabb 10 bíróra és próbáljon meg kinézni valahogy, ne úgy mint egy szakadt takarítónő, miután reggel 6-tól este 8-ig suvickolta az urak után a szart. (Transzporter)

A mi hazánk -t a fidesz gründolta. Leányvállalat. Már előzőleg a jobbikból kivált nyilasok, gárdakapitányok, bakancsosok ott tébláboltak a fidesz nagygyűléseken. Csak a kérdés az, hogy a fidesztől van-e még szélsőbb-jobbra.Azonban a fidesznek nincsen ideológiája. Sima rablópárt. Ha kell a kommunista, ha kell a nyilas szólamokat karolják fel. Ami épp a pillanatnyi érdeknek megfelel. Ezek azok, akik elindultak migránst verni a déli határra, persze menet közben eltévedtek a kukoricásban. (Béla)

Agybaj, nagybaj…….és nem is gyógyítható! Nemcsak formailag loptátok meg a „szebbjövőt”, hanem tartalmilag is! A ti szebbjövőtök nekem nem hiányzik! Gyerekkoromban is viszolyogtam tőle. A nacionalista mozgalmak nekem hiányoznak! Szerintem minden embernek joga van formációkat elvetni, vagy támogatni! Sem faji, sem nemi, sem nemzetiségi alapon nincs szükség embercsoportokat preferálni, sem megitélni! Alapelvem: élni és élnihagyni! Attól én nem leszek különb másnál, ha ezt én jelentem ki. Attól talán igen, ha ezt más mondja….. (Őszapó)

Így írtunk mi.

Délutánra már ott fognak tartani, hogy Orbán és Trump megállapodtak, ők fogják irányítani a világmindenséget

Szívszaggató önfeláldozás

A nemzet hanyatlásának tapétája, amit a büdös életben nem lehet levakarni

Inkább minden áldott nap csapjanak le korruptakra, adócsalókra, az sem baj, ha nyakkendő nélkül, klottgatyában teszik

Áder János vérlázítónak tartja a korrupciót

Pont erre volt szükségünk…

Lassan már nem lesz hova hátrálni

Nyelvszennyezők diadala

Meghitt beszélgetés a verandán

Válság nem lesz, már most is van

Kásler doktor és az újratöltött tízparancsolat

A nap kommentje:

Betiltani a πcsába a mitanyánk nevű fasiszta formációval együtt! Nem kell még egy gyűlölködő banda, elég a fideSS is! (Stomi61)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.