Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez a fesztelen görénység a kormánypárt legfőbb politikája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Teljesen világos, hogy lényegtelen-marginális kérdésekből nem kell ügyet csinálni, nem beszélve arról, hogy szinte bűnnek számít több száz szót pazarolni rájuk. Hát még a szar viccekből mennyire nem kell ügyet csinálni. Mert nehogy már egy viccet (ha legalább vicces lenne…) se lehessen elmondani, leírni, a széles nyilvánosság elé tárni tetszőleges felületen, nem igaz? Főleg nyomtatott formában terjeszteni miért ne lehetne? Ha egy lapnak a legolvasottabb oldalát a vicc-horoszkóp-keresztrejtvény rovatok együttállása adja, akkor főleg indokoltnak tűnhet a lábszagú ízléstelenség rozsdás bringájának falig tolása.

A keresztény kormány frissen einstandolt szócsöve, a Veszprém megyei Napló így viccelődik (Fotó: Facebook)

A keresztény kormány egyik frissen einstandolt szócsöve, a Veszprém megyei Napló szerint ez vicces (Fotó: Facebook)

Szóval naná, hogy semmiből nem kell ügyet csinálni, ami a Nemzeti Együttrothadási Rendszer tartóoszlopai körül történik. Nem ügy, hogy gazdasági okokra hivatkozva bedöntik az ország legolvasottabb lapját, nem ügy, hogy a keletkezett por és hamu fölött a lapcsalád egyéb darabjai a nemzet milliárdos mangalica- és gázszerelőjének érdekeltségébe kerülnek. Nem ügy, hogy a demokratikusan megválasztott kormány háborút lebegtet saját polgárai ellen, és az főleg nem ügy, hogy hosszú évek óta a pénzüket ellopva uszítja őket az idegenek és egymás ellen.

A nem ügyek országában az egyik baráti lapban megjelent miniszterelnöki interjú meghekkelése maga után vonja – sok más mellett azt -, hogy a másik baráti lap főszerkesztőjét is kirúgják, akinek egyébként semmi köze nem volt az egészhez.

Ez ügy. Hogy egy elejétől a végéig hazug miniszterelnöki hányásba valaki néhány igazságfoszlányt csempészett. Vérlázító. Az nem ügy, hogy az elkövető személyére -megnyugtatásul – máig nem derült fény. A Fejér Megyei Hírlapban megjelent fércmű okán tehát menesztik a Veszprém megyei Napló főszerkesztőjét, a lap színvonala és minősége pedig látványosan javul. Lásd fent.

A sajtó – az a része, amely szerint ez a rengeteg nem ügy egy újabb példája – úgy írt a fent látható – a Tudta? kezdetű kék plakátokra rímelő ismeri? formula alá ékelt – tömény taplóságról, hogy a lap Hitlerrel és a haláltáborokkal viccelődött. Én meg azt gondolom, hogy ezt a penetráns görénységet a szőke nős, anyós-, betörős, székely-, cigány-, vagy éppen agresszív kismalacos viccekkel közös nevezőre hozva viccként emlegetni, több mint szánalmas.

Lehet egészen nyugodtan műanyag sivalkodásnak nevezni a felháborodásomat, de teljesen felesleges: ez nem vicces, nem mulatságos, nem poénos. Ez egy alpári, morbid, undorító bizonyítéka annak, hogy milyen irányba halad visszafordíthatatlanul a kurrens közbeszéd. A miheztartás végett szögezzük le még egyszer: a Veszprém megyei Napló, akárcsak a Pannon Lapok – Mediaworks bármely terméke a magát kereszténydemokratának nevező kormány nem hivatalos szócsöve.

Hát ha ez a polgári oldal által képviselt nemzeti humor, akkor simán el tudom képzelni, hogy ezek az elvtársak – nyugodtan ide lehet képzelni a Bayer-Bencsik-félék által fémjelzett tengely tetszőleges pontját – két pálinkagőzös világmegváltás között, hangosan büfögve és fingadozva ilyen viccekkel szórakoztatják egymást a privát bulikáikon is. Amihez persze hála legyen a jóistennek semmi közünk nincs, ám ez a morális színvonal, ez a súlyos ízléstelenség még a kocsmaasztal mellett is kínos és elfogadhatatlan.

Nem csupán az a lesújtó, hogy ezt a botrányos szart leközölték, hogy viccesnek találták, hanem hogy – mint korábban annyiszor – most sem értik, mi a baj ezzel. Egészséges humorú és erkölcsi tartású ember egy közéleti lapban, egyáltalán semmilyen lapban ilyet nem hoz le. Akkor sem, ha főállásban a kormány seggét kell nyalnia, és örömmel vállalta e nemes küldetést. Aki legyint, vagy mentegeti ezt az ótvar, a viccel és a humorral köszönőviszonyban nem lévő, a legordenárébb polgárpukkasztáson is túlmutató ízléstelenséget, az nem érti a közismert előítéleteken alapuló vicceskedés meg az emberiesség ellen irányuló bűncselekményekkel való gusztustalan poénkodás között feszülő különbséget.

Ne cifrázzuk: vannak dolgok, amelyekkel nem viccelünk és vannak dolgok, amelyeket akkor sem nevezünk viccnek, ha a sarki kocsmában részegen hőzöngés közben, a törzsvendégek és cimborák kitörő harsány hörgése esetleg arra enged is következtetni, hogy de nagyon megmondtuk a tutit. Az emberi életek önkényes, megbocsáthatatlan kioltásából akkor sem kreálunk bűzös, az egészséges humorral párhuzamos univerzumban futó izzadságszagú viccrovatot, ha otthon, titokban egyébként kultiváljuk ezt a fajta trágyaízű jópofizást.

Aki túlzónak érzi a felháborodást és mentegeti az ártatlan viccelődést, azt nincs értelme kultúrjelzőkkel illetni. Félreértés ne essék: ez itt nem egy ízlésvita, miszerint amin Szilamér hangosan nevetgél, azt Józsi azért nem találja viccesnek, mert neki egyáltalán nincs humorérzéke, vagy legalábbis másmilyen van. Ennek a hozzáállásnak pontosan az a veleje, ami az önkritikára képtelen, kirekesztésben élen járó, mélykeresztény kormánynak. A lap főszerkesztője ugyanúgy híjával van a humorérzéknek, mint az erkölcsi tartásnak. Ez az irány, ez a színvonal az, ami valójában elfogadhatatlan. Pedig efelé tart a politikai korrektség igája alól felszabadult, egyenesbeszélül vagdalkozó közélet kormányszínű fele.

Miután a Bayer Zsolt nevű udvari poéta nyíltan is értekezett bizonyos hovatartozású emberek megsemmisítésének fölöttébb hasznos és szükséges voltáról, kijelenthetjük: ez a viccesnek szánt, de mélyen humortalan tahóság is ugyanebbe az irányt mutatni hivatott vonulatba illeszkedik. Ez a felszabadító píszi-mentes, fesztelen görénység, ami a kormánypárt és csatolt szerveinek (médiájának, önjelölt védelmezőinek, strómanjainak, oligarcháinak) legfőbb politikája és mozgatója. Ugyanúgy, mint a korrupció. Az emberi életek szelektív tiszteletben tartásának éthosza ez, a Trump-féle zsigeri bunkóság. Amit majd két nap múlva kétpofára ünnepelnek a Szabadság téren.

Ameddig a vicc következő variánsa szerint kiderül, hogy nem is Hitler volt, hanem Orbán, nem is zsidók voltak, hanem migránsok (a kerítés örök és állandó), állapítsuk meg, hogy aki az emberiség egyik legnagyobb tragédiájából ilyen penetráns viccet csinál, az egy közönséges selejt. Akárcsak a közéleti lap, amelyik azt lehozza, a felelős szerkesztő, aki nem vágja ki a francba, vagy a suttyó, aki ezen teli szájjal röfög. És ehhez a megállapításhoz nem kell hozzátartozója, leszármazottja lenni senkinek, akit megkínoztak, lelőttek, kivégeztek valamelyik haláltáborban.

Na, ez a fajta viccelődés veszélyes és megbocsáthatatlan, nem az, hogy ezen az oldalon hány b*zmeg íródik le naponta.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.