Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A valóság már senkit sem fog érdekelni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokan írták annak idején, hogy a Honvédség új parancsnoka egy olyan ember, aki már bizonyította rátermettségét. Még az ellenzéki véleményformálók között is voltak bőven olyanok, akik úgy gondolták, hogy talán Ruszi-Szendi Romulusz  valóban megfelelő ember a feladatra. Nekem viszont már akkor is gyanús volt a dolog – mint ahogy egyébként sokan másoknak is -, hiszen elég hirtelen váltották le a korábbi vezetőt, hogy a választások előtt más kapja megbízatását több évre. Sokan attól tartottak, hogy ennek oka az lehet, hogy az előző vezető nem hajtotta volna végre a felsőbb utasításokat, ha az arra irányul, hogy esetlegesen a saját állampolgárai ellen lépjen fel a hadsereg. Ez nyilván csak pletyka, amire semmiféle bizonyíték nincs, viszont ismerve a mai politikai helyzetet, oka van annak, hogy ez az elmélet egyáltalán szárnyra kapott.

Most mégsem hasonló történet miatt került Ruszi-Szendi Romulusz a hírekbe, hanem amiatt, mert valótlanságot állított, sőt, vélhetően hazudott, amiért jobb esetben minimum büntetés járna egy katonai vezetőnek, de őt az ügyészség egyszerűen felmentette. Az az ügyészség, amely Orbán Viktor parancsait követi, tehát ennek ténye önmagában nem meglepő. Az viszont felháborító, hogy valami olyat mondhatott egy ilyen elviekben fontos személy, amely alkalmas volt arra, hogy másokat megfélemlítsen és tévesen olyan üzenetet hordozzon, ami miatt a menekültek megítélése megváltozhat sokak fejében. De lássuk miről is van szó pontosan.

Más nemzetek mentőakcója során előfordult, hogy egy kimenekített (vélhetően a menekültek közé beférkőzött tálib harcos) éppen a WC-ben szerelt fel robbanószerkezetet, amikor rátaláltak.

Az RTL Klub megpróbált utánajárni annak, hogy mennyire igaz ez az állítás, de semmiféle információt nem talált ezzel kapcsolatban, ami lényegében azt jelenti, hogy vélhetően meg sem történt az eset, tehát a honvédelem parancsnoka alighanem hazudott. Az ügyészségen kötött ki emiatt az ügy, ahonnan a következő tájékoztatást kapta Hadházy Ákos, aki élt a feljelentéssel; a feljelentés alapján nem vonható le megalapozott következtetés, hogy Ruszin-Szendi állítása elferdített vagy valótlan állítás lett volna. Csak hát a fenti sorokat nem Kovács Józsi mondta el a helyi presszóban, hanem a magyar honvédség parancsnoka, egy nemzetközi sajtótájékoztatón, ami miatt Hadházy szerint az is felmerül, hogy a közveszéllyel fenyegetés is megállhatja a helyét a kijelentéssel kapcsolatban.

Hogyan fordulhat elő az, hogy egy ilyen fontos katonai vezető hasonló kijelentést tegyen úgy, hogy annak semmiféle következménye nincs? Milyen elbaszott egy „demokrácia” az, ahol szabadon lehet hazudozni és közveszéllyel fenyegetni, miközben ehhez még az ügyészség is asszisztál? Ezért a kijelentésért nem bocsánatot kellene kérni, hanem azonnali leváltásáról gondoskodni és bíróság elé állítani, ha nem képes bizonyítani az állítását. Egy ilyen pozícióval felelősség is hárul az emberre, pont ezért, ha olyan kijelentést tesz, amivel másokat megbotránkoztat, vagy rossz színben tüntet fel, azért sokszorosan kell fizetnie. Ruszi-Szendi Romulusz a szememben teljesen lejáratta magát és bizonyíotta azt, hogy ugyan Orbán katonájának tökéletesen megfelel, de a honvédség vezetőjének teljesen alkalmatlan.

Ebben az országban lassan már senki sem felelős semmiért, még akkor sem, ha egyébként fontos pozíciót tölt be. Azt mond, amit csak akar, mindenféle következmény nélkül. Következményei csak annak vannak, ha az ember ellenzéki politikusként téved, amelyért akár börtönbüntetés is járhat. Emlékezzünk csak Demeter Márta hibájára az Orbán név kapcsán, ami miatt bíróság előtt kénytelen felelni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ő nem hibázott, azt viszont igen, hogy amikor Ruszi-Szendi Romulusz egy ennél sokkal súlyosabb hibát követett el – ráadásul a honvédség vezetőjeként -, akkor az büntetlenül marad. Ha ugyanis az ügyészség nem talál semmi törvénytelent abban, amit ez az ember csinált, akkor az ügy le is zárult, hiszen felettük már nem létezik más olyan hatóság, amely ítélkezhetne. Pláne olyan nem létezik, amely esetleg független lenne a kormányzattól.

A fenti történetből pedig az következik, hogy bármilyen kijelentéseket tehetnek a Fidesz eltartottjai, hiszen őket a káderekkel telipakolt hatóságok úgyis fel fogják menteni. A gond csak az, hogy vélhetően a fenti kijelentés miatt sokan a mai napig emlegetni fogják azt a menekültet, aki a repülő wc-jében bombát szerelt össze, ezzel megindokolva azt, hogy miért nagyszerű az, ahogy Orbán nem enged be egyetlen menekültet sem az országba. Az igazság a hazugság után ugyanis a kutyát sem érdekli, az emberek az első kijelentésre fognak emlékezni, annak korrekciójára már egészen biztosan nem. Emlékezzünk csak Gyurcsány azon kijelentésére, miszerint el lehet innen menni. Sokan a mi napig úgy idézik ezt a szövegrészletet, mintha Gyurcsány ezt a magyaroknak mondta volna, miközben ennek semmi köze a valósághoz.

Hogy azóta számtalan alkalommal ki lett javítva ez? A kutyát nem érdekli, mindenki úgy fog emlékezni Ruszi-Szendi Romulusz kijelentésére is, mintha valóban az történt volna.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.