Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre jelentősebb az EU-val szembeni szkepticizmus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,623,150 forint, még hiányzik 1,376,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az európai unió egy remek gondolat volt, ám menet közben átállították a váltókat, és a közös vonat most olyan végállomás felé robog, amiről senkit (de minket bizonyosan) nem kérdeztek meg.

Három lehetőség maradt: vagy visszaterelik a szerelvényt az eredeti sínre (ehhez a mi szándékunk önmagában természetesen kevés), vagy leszállunk a vonatról, vagy lelöknek róla. Ha az első elmarad, akkor meg kell fontolni a másodikat; nem érdemes megvárni az utolsót.

Sokak szerint – egyébként szerintem is – eltávolodtunk Európától. Nem csak az Európai Uniótól, vagy annak gondolatától, hanem magától Európától is, hiszen inkább a türkök, kipcsákok irányába sodródunk azt gondolva, hogy nekünk vissza kell mennünk a gyökereinkhez. Orbán számára nem nyugati államok vezetői mutatnak példát, hanem keleti diktátorok. Mi a Kelet irányába nyitunk, a Nyugat irányába pedig bezárjuk a kapukat azzal, hogy teljesen szembemegyünk azzal, amit ezek az államok képviselnek. Lehet egyet nem érteni Franciaország vagy Németország menekültpolitikájával, de hogy ezek befolyásolják a kapcsolatainkat ezekkel az országokkal, véleményem szerint borzasztóan károsak mindannyiunk számára. Úgy köpködjük a Nyugatot, mintha ezen országok polgárai és kormányai teljesen megőrültek volna, és mint mindig, megint csak mi lennénk az egyetlen épelméjűek az egész társaságban.

Mi látjuk egyedül az értékeket, mi tudjuk, hogy mennyire fontos a kereszténység, a család, a hazaszeretet, miközben mindenki más a melegekkel és a klímaváltozással van elfoglalva. Orbán és követői szerint Nyugaton teljesen eltévesztették az irányt, és a pusztulás, a megsemmisülés irányába mennek, ezért talán itt lenne az ideje annak, hogy elgondolkodjunk azon, hogy melyik társaság része akarunk lenni. Nos, szerintem sem tartozunk ma már az EU-hoz, hiszen mind mentalitásban, mind pedig viselkedésben eltérőek vagyunk, illetve mi már 13 éve büszkén adjuk a hatalmat egy diktátor kezébe, miközben az egyetlen menekülési útvonala a magyar társadalomnak az EU. Enélkül még a jelenleginél is sokkal súlyosabb helyzet alakulna ki, és teljesen elveszne az ország. A csatlakozásunkkal egy lehetőséget kaptunk arra, hogy felzárkózzunk a Nyugathoz, erre miután kiderült, hogy erre esélyünk sincs, a kormány azzal állt elő, hogy ennek oka az, hogy ehhez a Nyugathoz tulajdonképpen nem is szeretnénk csatlakozni.

Már egy ideje Nyugaton élve elmondhatom, hogy azért nem olyan rossz itt élni. Nem egy nemzethalál szélén álló fertő a Nyugat, és nem kell attól tartani, hogy elveszne a kultúra, vagy elvesznének a hagyományok. Nyugaton sokkal inkább képben vannak az emberek a saját sorsukkal kapcsolatban, és ki merik mondani a véleményüket. Szabadok, létezik sajtószabadság, a választásokon van valódi versengés, és ha az emberek az utcára mennek, annak lesz valódi következménye is a mindenkori kormányra nézve. Az EU egy olyan szövetség, amelynek tagjai soha nem voltak és talán nem is lesznek egy szinten, noha az az elképesztő pénz, ami Magyarországra áramlott az elmúlt több mint egy évtizedben pont ezt a célt szolgálta volna: azt, hogy felzárkózzunk a Nyugathoz. Ehelyett ezekre a pénzekre lecsapott a politikai „elit” és szépen magánszámlákon kötött ki a pénzek egy jelentős része, miközben Magyarország fejlődés helyett inkább visszafejlődött.

Persze ez így nem igaz, történt fejlődés, hiszen épültek utak, iskolák, kórházak és megváltoztak más aspektusai is az életnek, de ugyanebben az időben még a régió országai is jóval nagyobb mértékben fejlődtek. Elmondható tehát, hogy az elképesztő támogatások ellenére is sikerült elérnünk azt, hogy az unió egészét tekintve még rosszabb helyzetbe kerültünk, mint ahol a legelején voltunk. Annak idején a szlovákok és a románok is vágyakoztak a mi fejlettségünkre, ma már viszont ott tartunk, hogy mindkét ország lehagyott minket, és noha ott is vannak problémák bőséggel, de elmondhatják, hogy sok tekintetben maguk mögé utasítottak bennünket. Ezek után nem csoda, ha egyesek a kilépést szorgalmazzák, hiszen akkor még inkább lehetne adatokat hamisítani és azt tehetne Orbán, amit csak akar. Akkor előállhatnánk a saját számainkkal és egy pillantás alatt elhagynánk a konkurenciát. Csak hát ehhez az kellene, hogy az emberek többsége EU-ellenes legyen, ami évekkel ezelőtt teljesen elképzelhetetlen lett volna. Igen ám, de Orbán Viktor már egy ideje pont azon dolgozik, hogy ez a helyzet megváltozzon. Az soron következő EP-választásokra készülve is lényegében kizárólag EU-ellenes szlogeneket használnak a kommunikációjukban.

Ugyanis két út áll Orbán előtt: vagy megerősíti hatalmát Európán belül – ehhez erős szövetségesekre lenne szüksége, amilyenekkel jelenleg nem rendelkezik –, amelyet követően EU-pártivá válik majd a saját szavazói előtt is, vagy vereséget szenved Brüsszelben, nem jön össze az a szélsőséges többség, amiről ábrándozik, ezért a közösséget mocskoló retorikája tovább erősödik, és akár meg is változtathatja az emberek vélekedését az Unióról. Már most is ott tartunk, hogy folyamatosan növekszik az EU-szkeptikusok száma Magyarországon, ami évekkel ezelőtt tényleg teljesen elképzelhetetlen lett volna. Az igazság az, hogy olyan kommunikációs fölénnyel rendelkezik Orbán, amellyel képes egy teljes nemzet agyát átmosni. Ha sikerrel jár, könnyen előfordulhat, hogy egyszerűen kiléptet mindannyiunkat az EU-ból, ami az ország lakosságának végleges elszigetelését jelentené. Akkor már nemcsak diplomáciai körökről lenne szó, hanem hús-vér magyar polgárokról, akiknek a szabad mozgással, tanulással, munkavállalással kapcsolatos lehetőségei nagyban csökkennének, és valóban újra bezárva érezhetnék magukat Európa kellős közepén.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.