Május 10,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Győztek! Már csak a jóléti államot kell kiépíteni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 470,704 forint, még hiányzik 2,529,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Kezdjünk mindjárt egy remek hírrel:

Korábban érkeznek a családtámogatási ellátások!
‼️ A bankszámlákra december 22-én érkezik a családi pótlék, a GYES és a GYET, a posta pedig december 22-én és 23-án kézbesíti a támogatásokat. Így az érintettek – hasonlóan az elmúlt évekhez – már karácsony előtt megkapják a januárban esedékes családtámogatási ellátásokat.
Az előrehozott családtámogatási utalásokkal mintegy 1,2 millió család év végi kiadásaihoz nyújtunk kézzel fogható segítséget. (Novák Katalin)

Ezt minden évben előre szokták hozni, és mindig úgy tálalják, mintha valami extra juttatás lenne. Pedig nem az. Én nem állítom, hogy nincs rá sok családban szükség, de ez csak annyit jelent, hogy annyi tartaléka sincs a legtöbb családnak, amiből a karácsonykor elkerülhetetlen extra kiadásokat fedezhetnék. Nem drága ajándékokra gondolok, hanem csak az ünnepi ételekre. Sok ember asztalára ilyenkor kerülnek olyan fogások, melyekre az év egyéb időszakaiban gondolni sem mernek. Nem libamájról és nem is wagyu bélszínről csacsogok, halról, töltött káposztáról, húsról, dióról, mákról, lekvárról. Az pedig sajnos eléggé valószínű, hogy abból az 1,2 millió családból azoknak, akiknek most segítséget jelent az előrehozott juttatás, januárban nagyon fog hiányozni az, amit most elköltenek. Akkor lenne ok a dicsekvésre, ha egyetlen család sem lenne rászorulva arra, hogy előbb költhesse el a következő havi pénzt. Ha annyi lenne a fizetés, amennyiből nyugodtan meg lehet élni, és tartalékolni is lehet az ilyen különleges alkalmakra. Ha ez nincs így – és sajnos nincs így -, az nem a kormány remek munkáját dicséri, sokkal inkább annak ellenkezőjéről van szó. Ezzel pedig nem szokás hencegni normáliséknál. Nálunk persze igen.

Vége a globalizációnak, a migráció kérdését átgondolták a kormányok, Magyarország pedig fontos tényezővé vált a világban. Ezeket nem én állítom, hanem a világ elsőszámú jövőkutatójának mondott ember. Mármint az Origo mondja annak. Ha már így túl vagyunk a bajokon, talán ideje lenne lecsillapodnia a kormánynak, nem? Hiszen győzött Orbán Viktor, tök felesleges csatázni és harcolni. Mostmár lehetne foglalkozni olyan hétköznapi dolgokkal, mint az oktatás, az egészségügy, az átlátható kormányzás, szociális háló, életszínvonal emelése és hasonló csacskaságok. Röviden: ki kellene építeni egy jóléti államot. Olyat, ahol nem a kormány osztogat alamizsnát egy-egy kiválasztott csoportnak, hanem ahol mindenki meg tud élni, aki dolgozik. Aki pedig nem tud dolgozni akár átmenetileg, akár tartósan, annak sem kell éheznie. Többek között ezért fizetünk adót. Társadalmi szolidaritásnak nevezik a dolgot. Nem támogatásokra és rezsiharcra van szükség, hanem arra, hogy a családok a jövedelmükből gond nélkül ki tudják fizetni a számláikat, a szülők fel tudják nevelni a gyerekeiket, az idősek anyagi és fizikai biztonságban legyenek. És ezért ne kelljen naponta hálát adniuk a kormánynak, sem a kormányfőnek. Működnek ilyen rendszerek a világban, fel sem kell találni.

Ha már itt tartunk, az is nagyot lendítene az országlakók helyzetén, ha a kormány nem fosztaná ki az önkormányzatokat. Ugyanis mostanra odáig jutottunk, hogy a járványhelyzetre hivatkozó lerablás nem csak azzal jár, hogy a települések nem tudnak majd muskátlit kirakni a közterekre, esetleg nem futja egy járda felújítására, hanem azzal, hogy az alapvető kötelezettségeit sem tudja ellátni. Értem persze – mindenki más is érti – a technika lényegét. A kormány elveszi a nagyobb önkormányzatok bevételét, tehát éppen olyan kiszolgáltatott helyzetbe hozza őket, amilyenben például a közmunkások vannak. Majd pedig nagylelkű támogatásként visszaad azoknak az önkormányzatoknak, amelyeket méltónak tart erre. Csak akkor már nem arról szólnak a hírek, hogy a tolvaj visszaadta a zsákmány egy részét annak, akit kirabolt, hanem arról, hogy a jó kormány segít, senkit nem hagy az út szélén. Elhiszem, hogy sok hülye elhiszi azt a verziót, amit a Habony-Rogán álompár egyenletesen szétterít, de azért hiszek abban, hogy többen átlátják a sunyi geci szándékot, mint ahányan nem.

Úgy tűnik, a fideszes propagandagépezetnek ennyi idő kellett, mire valamennyire magához tért abból a sokkból, amit Karácsony Gergely visszalépése, és Márki-Zay Péter előrelépése okozott. Még biztosan végigviszik a Karácsony Gergelyt támadó programot, hiszen annyit dolgoztak vele, előkészítették, hangfelvételeket vagdostak és ragasztgattak, még Anonymus maszkot is szereztek valahonnan. Az tehát nem mehet pocsékba, amúgy is tiszt nyereség lenne visszazsákmányolni a fővárost. De már befogták a célkeresztbe Márki-Zay Pétert.

Kiszelly Zoltán: Márki-Zay inkább lefelé húzza az ellenzéket

Folyamatosan csökken Márki-Zay népszerűsége

Ennyit fizetett eddig Bige László Márki-Zay Péternek

Ezek a Magyaridők Nemzet főoldalán sorakozó címek, de természetesen átvette az összes propagandalap. Ez még csak zenekari próba. Szerintem a kottát sem sikerült még megírni, de már hangolnak, hátha azzal előbbre lesznek. Meglátjuk, milyen lesz a koncert. Sok idő már nincs az előadásig, bele kell húzni. Finkelstein nélkül nehéz menet lesz. Addig lesz még két – reményeim szerint – csendesebb hét, jövőre aztán beindul a nagyüzem. Amennyit tudnunk, pihenjünk, biztos vagyok abban, hogy idegileg is, lelkileg is meglehetősen megterhelő lesz elviselni azt az üvöltést és szardobálást, amit nálunk viccesen választási kampánynak neveznek.

Jó lustálkodást mára, kellemes készülődést az ünnepekre! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.