Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ne oltasd be magad…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kollégánk, Samir Koszovóból származik, de már több, mint 20 éve itt él Németországban. 30-35 év körüli, vidám, barátságos figura.

VOLT!

A néhai kerek képű, kissé puhos barátunk ugyanis ma egy „csont és bőr zombi”. Miután elkapta a covidot, pár napon belül lélegeztetőgépre került. Oda, ahonnan csak kevesek jönnek le.

Samir szervezete azonban nem adta fel, 8 nap kóma után „visszajött”.

Ennek mindannyian nagyon örültünk. Egészen addig, amíg ki nem derültek az alábbiak:
– Samir jelenleg egy „rehabon” fekszik, és bár öntudatánál van,
– még – ki tudja meddig – nem tud beszélni,
– egyelőre szinte 80-90%-ban le van bénulva, ami azt IS jelenti, hogy naponta többször tisztába kell tenni (ennél megalázóbb helyzetet nehezen tudok elképzelni),
– a felesége idáig csak mellékállásban dolgozott, Samir fizetése elég volt a 3 fős családnak (van egy tizenéves lányuk), most azonban nagy bajban vannak.

Samir nem akarta beoltatni magát, s bár én mondtam neki, hogy ez marhaság, semmi baja nem lesz attól, ha felveszi az oltást, véglegesen összeveszni sem akartam vele. Túl jó fej volt ahhoz, hogy elveszítsem a barátságát.

Emiatt a kurva járvány miatt már így is közel 10 ember nem a barátom azok közül, akik korábban azok voltak.

Meg akartam őt személyesen is látogatni, de letettem erről. Talán túlságosan is megviselne a látvány. Hogy egy pár hónapja még egészséges és jóképű barátom ma egy magatehetetlen „zombi”. És különben is, ha találkoznék vele, nyilván emlékezne rá – mert csak beszélni nem tud (még), gondolkodni igen -, hogy „ugye én megmondtam!”. Ettől meg csak még szarabbul érezné magát.

Talán mégis erőszakosabbnak kellett volna lennem anno. Talán hallgatott volna rám, és akkor ma élhetne úgy, mint mindenki más.

Te, aki boldogan „rákattantál” a főcímre, persze hogy te se oltasd be magad, hiszen:
– nincsisvírus,
– nemtöbbegyegyszerűnáthánál,
– nemiscovidbanhalnakmegazemberek,
– ésmégsokhasonlófaszság.

DE aztán ha netán úgy alakul (ne alakuljon úgy), hogy halálodon leszel, de szerencsétlenségedre nem halsz meg, viszont úgy kell naponta többször kiganéznia valakinek az ürülékedből, NE MONDD, HOGY ÉN NEM SZÓLTAM!

(kollégánk nevét és származási helyét a személyiségi jogaira tekintettel természetesen megváltoztattam)

Emmerich Emmerich

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.