Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A szólás szabadsága és valakinek a közösségi oldalának széttrollkodása nem azonos dolgok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,424,457 forint, még hiányzik 575,543 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Mostanában direkt figyelem az Indexen az időjárási előrejelzést. Nagyszerű lehet, ha olyan jól áll egy portál, hogy külön erre van egy ember, aki kattintásbarát címet talál ki a jóslatnak. Általában igen ütős, bár semennyi köze nincs a valósághoz. Vasárnapra özönvizet álmodott a költő – felénk szerencsére sütött a nap -, mára pedig havazást. Ha annak is annyi a valóságtartalma, mint az eddigieknek, akkor még nem kotrom elő a ródlit.

Az a benyomásom, valami légnyomást kaphattak a kormány környékén, esetleg járvány terjed, ami az agyat támadja. Kósa Lajos minapi alakítása után Orbán Viktor is harcba szállott. A pénteki igehirdetésben bejelentette, hogy ő aztán boldogan nyit folyosót azoknak, akik át akarnak menni az országon a nyugati országok irányába. Ebben nem sok meglepő felfedezés van, mármint abban, hogy ide nem akar jönni senki, inkább az is húzza a csíkot, aki már itt van. Erre a szíriai köztévé – a franc gondolta, hogy ők is Orbánt hallgatnak – bejelentette, hogy a magyar kormány felajánlotta, folyosót nyit a menekülteknek. Kérdés, hogy most mi fog történni? Elkezd ordítani az összes fideszes megmondóember, hogy Orbán Viktor meghívót küldött a migránsoknak? Úgy izgulok.

Mindenképpen nagyon fontos hír, hogy Márki-Zay Péter letiltotta a Facebookjáról Deák Dánielt. Deák sms-ben követelt magyarázatot (tehát tudja Márki-Zay telefonszámát, így akár fel is hívhatta volna ahelyett, hogy végigtrombitálta az összes pártlapot), mert a szólás szabadsága, ugye. Szerintem az elvtársak erősen keverik a szezont a fasz… fazonnal. A szólás szabadsága és valakinek a közösségi oldalának széttrollkodása nem azonos dolgok. Valamiért a fideszes agyasok úgy hiszik, az online tér meghódítása úgy néz ki, hogy minden olvasottabb közösségi oldalt elöntenek a propagandaszövegeikkel Deák Dániel, Gál Kinga és mindenki, akinek Rogán parancsba adta. Orbán Facebookján is ott vannak, időnként vödröt kell tolni a laptop alá, úgy csorog az előformázott kommentjeikből a langyos nyál.

Facebook/Orbán Viktor

Ugyanők ott vannak az ellenzéki szereplők oldalain is, csak olyankor nem segget nyalnak, hanem hörögnek és nem ritkán hazudoznak. Mi a francért kellene azt bárkinek elviselni? Azt már meg sem kérdezem, hogy honnan van ennyi ideje egy EP képviselőnek vagy egy legeslegfőbb elemzőnek, hogy álló nap a Facebookot lessék, és akár a főni posztol valami zseniálisat, akár az ellenzék támad rá a honra, nyomban ott teremnek hordákban, és tolják a hülyeségeiket. Nincs jobb dolguk? Komolyan lehet ezért fizetést kapni valahol? Akkor jó. Igazán nagyszerű karrier.

Deutsch Tamás közben energiapolitikai szakértővé lépett elő. Mindenhol lesz – vagy lehet – hosszabb áramkimaradás a nyugati országokban, kivéve Magyarországot, mert szerencsére mi nem vagyunk nyugati ország. Mindez pedig – mármint az, hogy itt nem lesz bajság – a rezsicsökkentésnek köszönhető. Bezzeg, ha Gyurcsányon és Márki-Zayon múlna a dolog, megfagynánk a sötétben. Hát én nem tudom, huhogni pláne nem szokásom, de mintha annak idején azt mondta volna Orbán Viktor és mindenki a Fideszből, hogy a nyugatiak azért hullanak a covidtól, mert ott szar az egészségügy. Mi bezzeg fel vagyunk készülve, aki kórházba kerül, azt meg fogják gyógyítani. Aztán mintha nem így történt volna. Az lehet, hogy nálunk nem lesz áramkimaradás, de ha máshol lesz, azt mi is meg fogjuk szívni. Mert a légi- és a közúti közlekedés leáll, és még ki tudja, micsoda. Mi sem maradunk ki teljesen, több területet érinteni fog a krízis, ha lesz. A választási propaganda helyett talán érdemes lenne felkészíteni a lakosságot arra, hogy mi várható, mire és hogyan kell felkészülni. Szerintem egy felelős kormány ezt teszi, mert ha nem történik semmi, akkor hála Istennek, de ha mégis, akkor nem tör ki a pánik. Csak remélni merem, hogy valamelyik neres nem látja meg a piaci rést, és nem fog a kormány a húszezer lélegeztetőgép és horkolásgátló mellé venni ötvenmillió kempingtűzhelyet hatvanszoros áron. Közpénzből. Hogy aztán elajándékozzák Kambodzsának.

Arról pedig igazán szólhatna valaki a nyugati emberek fagyhalálával kampányoló fideszeseknek, hogy Magyarországon 14 ember hűlt ki az idén. A többségük idős ember, a saját otthonában fagyott halálra. Nem volt tüzelőjük vagy nem volt, aki gondoskodjon róluk. És még igazán nagy hideg nem is volt, hiszen ősz van. Azokról a honfitársainkról, akik önhibájukon kívül nem tudnak gondoskodni magukról, az állam feladata gondoskodni. Ezért fizetjük például a szociális hozzájárulási adó elnevezésű sarcot, de teljesen mindegy, milyen címszóval szedi be a pénzt a kormány, az micsoda dolog, hogy idős emberek maradnak ellátatlanul?

Közben állítólag jelentkezett az Anonymus állarcos illető (a Cseh Katalin ügyet is ő indította útjára, amiről most sem lehet tudni, hogy történt-e bármiféle visszaélés, vagy csak a politikus lejáratása volt a cél) és lerántotta a leplet Karácsony Gergelyről. Még nem vagyok annyira magamnál, hogy kiderítsem, miről van szó. Eddig csak az Indexen és a többi pártlapban számoltak be róla, de majd mindjárt teljesen felébredek, és igyekszem rájönni, korrupcióról vagy lejárató kampányról van-e szó. Mindenesetre az eléggé szembetűnő, hogy napok óta készíti elő a pártsajtó a leleplezést – jó kapcsolatban lehetnek az állarcossal -, csak eddig nem lehetett tudni, pontosan miben mesterkednek. Meglátjuk. Addig is jó ébredezést kívánok mindenkinek, és lehetőleg havazásmentes szép napot!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.