Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Az összes Lajos jól megvan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nekem ma ez betette a kaput, pedig csak egy átlagosan szokványos poszt, amilyenre felkapaszkodott, félművelt alakoktól bármikor számítani lehet, üzembiztosan hozzák a formájukat. Lajos, megvagy? – kérdi Orbán Viktor leghűségesebb katonája. A kép tanúsága szerint Lajos megvan, ott virít piros nájlonbugyival a fején. Ha pedig megvan, akkor újraindítják. Ők ketten. A Lajos és a Peti.

Beszarás. Gondoljunk csak bele! Itt ez a Lajos, aki megvan. Van neki egy érettségije, de diploma nélkül is remekül elboldogul, csak a legális fizetése legalább annyi, amennyit tíz szakápoló keres három műszakban, megszakadásig csapágyasra hajtva, emberek életéért felelősséget vállalva. Ehhez képest megvan Lajos is, az ő szerető édesanyja is, aki nyugdíjas óvónőként döntött úgy annak idején, hogy belevág a bizniszbe. Igaza is volt neki, biztosan volt bőven megtakarítása a nyugdíjából, gondolom, hogy unatkozott is, hiszen 83 évesen pezsdült meg a vállalkozói vénája, jónéhány éve nyugdíjban lehetett már. Kezdeni kellett valamit az életével.

Én úgy képzelem a dolgot, hogy Kósa anyuka valami bulin összefutott Orbán Ráhellel, esetleg Rogán Cecíliával, és a lekváros pacal decens fogyasztása közben szóba került, hogy egy magára valamit is adó nő tartozik annyival a társadalomnak, hogy példát mutat a többi nőnek sajátlábon-állásból. A sertéstelep mellé lett több más vállalkozás is, mígnem úgy döntött a Lajos mamája, hogy ideje visszavonulni, és gondtalanul élvezni a gavalléros pedagógusi nyugdíjat. De semmi vész, mert a Lajosnak – aki még mindig megvan – testvére is van, ő vette át a családi üzletet. Azt nem tudom, hogy disznót tenyészt-e, de a mezőgazdaságban nyomul, az biztos.

Szóval Lajos megvan, eddig is remekül megvolt. Ha jól számolom, a csengeri örökösnő ügyében ő a valódi áldozat, talán majd még kártérítést is fog kapni egyszer. Lajos mamája is bizonyára megvan, és azt már valamennyien megtanulhattuk, hogy ő nem strómanja senkinek. Igazából mindenki nagyon remekül megvan. Rogán és az ő sikeres egykori, és sikerre ítélt jelenlegi felesége is, Szijjártó Péter és sikeres vállalkozó felesége is, Orbán Ráhel és tehetséges üzletember férje is halmozza a sikert a sikerre, Orbán Győző bányatulajdonos és vállakozózseni csemetéi is megvannak, és akkor még nem is beszéltünk Mészáros Lőrincről, az ő egykori és jövendőbeli feleségeiről, tehetséges gyermekeikről és egyéb függelékeiről.

Mindenki megvan, akinek meg kell lennie. Komplett családok és távolabbi rokonok találnak rá az üzleti siker fényes ösvényére, a leszármazottak jóformán a pelenkából elnöki székbe ülnek, nem ám a bilire, mint a közönséges halandók gyerekei. Ameddig Orbán Viktor, Matolcsy György – előző és jelenlegi nejével egyetemben -, Polt Péter és a többi kulcsfigura a helyén van, addig az összes Lajos is megvan. És most ezek az összes Lajosok és összes Petik indítják újra hatszázadszor is a gazdaságot, ami eddig is megállás nélkül dübörgött, ezt mindenki érezhette a bőrén. Lajos és Peti piros nájlonbugyival a fejükön megnyomják a gombot, mert mégis valahol diadal az, amikor úgy dönt egy multi, hogy Magyarországra hozza a gyárát. Azért ide, mert India kurvára messze van, sokkal jobb üzlet egy uniós tagországban olcsó biorobotokat használni. Pláne, ha a kormány 844 millió forint vissza nem térítendő támogatást is ad neki, úgy egyenesen ingyen van éveken át az amúgy is durván alulfizetett magyar munkaerő.

Az összes Lajos megvan – jut is eszembe, Simicska kecskét vagy birkát tenyészt? -, az összes Lajosné is megvan, mindenki boldog és elégedett, hiszen megy minden, mint a karikacsapás. Az ország remekül teljesít, bár félázsiai kipcsakok lakják, de van egy verhetetlen tulajdonságuk: soha a büdös életben nem állnak ki senki érdekeiért sem. A sajátjukért sem persze, de másokért sem. Inkább eltűrnek mindent, mosolyogva nézik, ahogy a szomszéd házát felemészti a tűz, a mosolygásban még az sem zavarja meg őket, hogy a saját házukra is átterjednek a lángok. Az nem számít, csak égjen le a szomszéd háza is, akkor már örülés van. Meg Lajos. Aki megvan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.