Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mindenki visszakapja azt, amit másokkal tett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jól van, hát van ez így. Van akinek a hasa, neki az agya megy. Mit lehet csinálni? Gyógyszert kell szedni, vagy diétázni kell. Nem tudom, agymenés esetén, mi a teendő, arról egy orvost kellene megkérdezni. A baj az, hogy azt hiszi, mindenki hülye. A saját hívei mondjuk kellőképpen le vannak szedálva, de a másik felét talán nem kellene ennyire alábecsülni. Aki nem ért a politikához, vagy nem érdekli, aki csak a bálványt látja Orbánban, annak az aranygaluska receptjéről is mesélhetne egész nap, akkor is képes elalélni attól, hogy milyen nagyszerű, bölcs vezetője van neki. Az a baj, hogy szerintem ebből van a több, mármint olyanból, aki elalél. Mert lövése sincs hozzá, honnan is lenne. Ami persze látszólag ellentmond annak, hogy ebben az országban általában mindenki ért mindenhez, ez már szinte természetes.

Két napja megint megnyilatkozott a nagy mesemondó, a Kossuth rádióban a mikrofonállványnak, és rázendített a szokásos kamuzásra, a változatosság kedvéért a vasárnap reggeli műsorban. Ez a mellébeszélés szerintem kicsit más volt, mint a megszokottak, és aki viszont ért egy kicsit a politikához, az észrevehette, hogy be van szarva a nagyember. Volt ebben a szónoklatban egy olyan vonal, ami szerintem azt vetíti előre, hogy itt baj van. Méghozzá nagy.

Megint a Soros, a Brüsszel, az ellenzék. De van egy új csapásirány is: mégpedig a kis szegény, szerencsétlen ország. Azt már eddig is tudtuk, hogy minket bántanak a csúnya nagyok, azt viszont kurvára nem értem én, a hülyének nézett kisember, hogy van az, hogy eddig mi voltunk az iskolapélda meg a vezérhajó, aztán jön egy vírus és hirtelen mi leszünk az áldozatok egy olyan csatában, ahol az eddigi kotta szerint nekünk kellene megmondani minden hülyének, hogy ilyenkor mi a teendő? Mert ugye ki akarnak minket éheztetni, pontosabban őt. Mondjuk ráráférne minden tekintetben, mert egyrészről akkora az arca, mint a bécsi kapu, másrészről meg bőven mázsa felett van testsúlyilag. Nem mintha aggódnék az egészségéért, de a kinézetéért igen. Mégiscsak engem is képvisel. Ráadásul amikor őt bírálják, akkor általában velünk takarózik, és nagyon meg tud sértődni, helyettünk is.

Tehát ha már itt tartunk: ha őenyveskezűsége lop, akkor ne azt mondja, hogy minden magyart sért ez a kijelentés. Ezzel az erővel gondolhatják azt is, hogy minden magyar lop, sőt, minden magyar igénytelen meg tahó is. Pedig nem, ezt leginkább róla lehet elmondani. Biztosan van sok ilyen természetű és viselkedésű ember, de ne általánosítsanak, ezt meg én kérem ki magamnak mások nevében is. Szóval az van, hogy jön itt az összetartozással, meg összekapaszkodással, meg összefogással, hogy az Unió ne most cseszegesse a lókupecet, mert ez etikátlan ebben a helyzetben, mármint a lenyúlt eurómilliárdok miatt ne most kérjék számon, meg lehetőleg a jövőben se kekeckedjenek vele, hanem inkább harcoljunk együtt a vírus ellen. Tényleg? Ez így megy? Aki békeidőben a legnagyobb renitens, ökölrázó  és szélsőséges aknamunkás, az most össze akar tartozni? Remeg, hogy nem lesz pénz, mert előbb-utóbb jogállamisági feltételek teljesítéséhez kötik majd a kifizetéseket, és azt be kéne tartani, nem nemzetileg hanem egyes szám első személyben, Viktorka?

Tapasztalatom szerint te vagy az, aki magasról teszel mindenre és mindenkire, amikor meg jön a szarlavina, akkor legyünk veled szolidárisak, mert eddig te védtél minket, most meg mi védjünk téged? (A vörösiszap-katasztrófa beemelése az eszmefuttatásba szerintem erre volt célzás.) Hát a lónak a nemi szervét. Csak nem arról van szó, hogy te tudsz már valamit, amit mi még nem, és már készülsz annak beadagolására, és a felelősség elkenésére nagynemzetileg? Mert a felelősség az nem a te műfajod, azt te nem szereted. Erről szól a függöny mögül ugatás, a rengeteg mellébeszélés, az ellenzéki képviselők lesajnálása, az újságírók semmibevétele, a sajátjaid erkölcstelen védelme, a libernyákok üldözése, a civilek basztatása, a szegények alázása, soroljam még? Azt mondtad, rövid a műsoridő, a támadások sora meg olyan hosszú, mint a tengeri kígyó. Szerintem ez fordítva is igaz. Annyi a szemétséged, hogy nemhogy egy tengeri kígyó, a Mariana árok nincs olyan mély, mint te bűneid egymásra pakolva. Azokról majd sokáig fognak értekezni, ha eljön az ítélet órája. Mert eljön, tudod ezt te is. Érzed már a szelét, annyira nem vagy te hülye, csak visszakozni onnan, ahol te vagy jelenleg, már nem lehet.

Úgyhogy ez a szónoklat bennem azt erősítette meg, hogy nem csak a vírus az, amire nem számítottál, hanem arra sem, hogy ha lassan is, de az Európai Unió alád fog vágni, és az annyira nem lesz jó se neked, se a sleppednek. Amelynek tagjai úgy csüngenek rajtad, mint a malacok az anyakocán, hogy maradjunk a buta hasonlataidnál. Egyszer talán majd megérted, vagy lehet, hogy már most is érted, csak nem akarod elfogadni, hogy az, amit az elmúlt 10 évben tettél az országgal és annak lakóival, a történelem bűzlő szemétdombjával kompatibilis, nem pedig a piedesztálon tündökléssel. Annyi embert, társadalmi csoportot, gazdasági szegmenst könyököltél le azért, hogy behódoljanak neked, és/vagy azért, hogy a sajátjaidnak imponálj azzal, hogy leigáztad emezeket, hogy megszámolni is nehéz. De egy biztos, és ez az én alapelvem és életfilozófiám: az életben kivétel nélkül mindenki visszakapja azt, amit másokkal tett. Remélem, ebben ez esetben is így lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.