Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Napirend; a tél túlélésének esélyei

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: szó

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Tessék szívesnek lenni nagyon komolyan venni, amit most írok. Nem pontosan úgy, meg azt, amit írok, mert a „szóból ért az ember” szólásban nincs benne a Trianon. És akkor ez már nem nemzeti. Meg pláne nem kereszténynemzeti. Márpedig itt és most a szabadkőművesek gondolkodásától elrugaszkodott földesurak – miközben mérlegelés nélkül fokozzák a nép sanyargatását és kizsákmányolását- vérig sértődnek, ha egy leselejtezésre ítélt büdös prolin gondolkodásra jellemző tüneteket vélnek felfedezni az engedelmesség és alázat helyett.

Úgyhogy kend akkor is dúrja fel a képére a maszkot, amikor egyedül van, mert irritálóan sugárzik a képéről az értelem. És mi van, ha véletlenül, kopogás nélkül rányit kendre egy udvari fürkész? Akkor bizony kendnek befellegzett. Meg se kell szólalnia. Máris elásta magát. Nem csak az ÁSZ megy kendhez kutakodni, hanem a tökfilkók is. (Igen, ez egy magyar specialitás; egy pakliban akár több tucat tökfilkó is van.)

Az előző diktatúra végén már a téesz pártitkár is agrárszakember volt, most meg műkörmös is lehet földesúr. Kifeküdte magának és ettől a parasztok is kifeküdtek. És a nagyi rögtön, szó nélkül tudta, hogy a liszt ára is miért ment fel ész nélkül.

Hanem azt mondja a bátyám, hogy takarékra vehetném már a szócséplést. Mert kend vizuális típus, meg fotografikus memóriája van, mert fiú kend és akármilyen öreg kend, ez akkor is így van, és mindezek egyenes következményeként leszállhatnék a laptopjáról végre.

Nem maradt más hátra; meditálok. Végül is? A nemzeti vagyon ellentételezés nélküli Megváltója szerint is nem a szó, hanem a tett. Megvan? Érti ugye?

A tett halála az okoskodás! Nem tudom a sok közül melyik gátlástalanul cselekvő fiatal demokrata hitvallása lehet, ezért nem tettem idézőjelbe. Megfogadom a bátyám intelmét. Nem ismétlem unásig, hogy ne jöjjön, hanem ész nélkül cselekvésbe szökkenek. Tessék!

Azt tudja kend, hogy a nyárikonyha konzultációs szezon vége felé tartunk. Napirend; a tél túlélésének esélyei. Ezt követi az alattvaló tréning, ahol a túléléshez szükséges meghunyászkodást gyakoroljuk. Ez után jön a coach. A gyerekeket kipaterolják, és a túlkorosoknak coaching van, ahol az életben maradást tanulják. Lefotóztam a táblát, mert a nagyi szerint, ha kend haza merészkedne, akkor kendnek ezek lennének a választási lehetőségei. Szóban. Az iskolát kihúzhatja, mert kend túlképzett, de a többi komoly. Gondolom a behelyettesítés forintban nem jelent gondot. (fogpótlásról ne is álmodjon.)

Bütyökfalva, 2020. szeptember  12.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.