Július 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Miközben a NER legújabb játszótere megtelt, a főváros egyre komolyabb gondba került

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,638,620 forint, még hiányzik 1,361,380 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Miközben Szijjártó védelmére kelt a fél politikai „elit”, addig a külügyminiszter megpróbálja elsunnyogni a dolgot. Persze ne gondolja azt senki sem, hogy ezt Szijjártó nem fogja megúszni. Mit neki egy oligarcha jachtján történő nyaralás? Kinek kellene elszámolnia azzal, hogy miből és hogyan engedhette meg azt, hogy egy több milliárdos luxusjachton töltse az állítólagos munkanapjait? Itt valódi luxusról beszélünk, nem a Hadházy-féle luxusról, amelyet a propagandamédia oly sokáig hajtogatott, miközben soha nem is létezett. Miközben Orbán luxusgépekkel repked szerte a világban, Szijjártó egy jóval több mint 100 millió forint értékű villában tengeti a napjait, és a NER krémje milliárdossá vált, addig továbbra is az a kérdés a keresztény jobboldalon, hogy miből telik Gyurcsánynak vagy Hadházynak arra, amije van? Miközben mindketten bizonyíthatóan meg is dolgoztak ezért, ez messze nem mondható el Mészárosról, Tiborczról vagy épp Szijjártóról.

Utóbbi, mint arról már biztosan mindenki jól értesült épp az Adrián töltötte szabadságát vagy a munkanapjait, ki tudja. Erről majd dönt a miniszterelnökség, csak egy kis időre van szükségük, hiszen nem számítottak arra, hogy le fog bukni a külügyminiszter. A sztorit az Átlátszó hozta le, amit én jelen állás szerint féltek, hiszen valódi oknyomozó munkáért már több újságot is beszántott a hatalom. Kérdés persze, hogy erre képes lehet-e az Átlátszó kapcsán is, hiszen az olvasói adományokból létezik. Hogy meg fogják próbálni elhallgattatni őket, azt szinte biztosra veszem, de biztos vagyok benne, hogy erre már felkészült a lap jogi csoportja is.

De térjünk is vissza arra, hogy merre járt ez a nagyszerű ember. Orbán nemrégiben arról beszélt, hogy kevesebb Adria, több Balaton. Parancsnak is felfogható megnyilatkozása eddig be is vált, mivel a magyarok nagyon nagy része a Balatonhoz utazott, ahol több milliárd forinttal támogatta a közpénzből egyébként is kitömött NER-vállalkozókat. Nem akarom én azokat szidni, akik a Balatont választották, csak megérteni nem tudom. De ez legyen az én gondom. Szijjártó viszont nem vette komolyan a főnök parancsát, ő konkrétan az Adriára ment a Balaton helyett, ami ha mondjuk megnézzük a luxusjacht méreteit, talán érthető is. Nem biztos, hogy egyrészt elfért volna vele kényelmesen a magyar tenegren, másrészt pedig nem kizárt, hogy megbámulták volna. Érthető okokból. A hazai elit tehát úgy döntött, az itthon „keresett” pénzüket valahol külföldön költik el.

A kormányról nem állítható, hogy ne segítené a turizmust, de az már igen, hogy az ellenzéki kézbe került fővárost hagyja lepusztulni. Pontosan tudható volt, hogy a külföldi turistákból élő fővárost – a magyarok ugyanis jóval csekélyebb számban engedhetik meg maguknak a budapesti szálláshelyeket – az ország többi részénél is súlyosabban fogja érinteni a koronavírus-járvány. Ez kapóra is jött Orbánnak, hiszen amellett, hogy a vidéki turizmusba százmilliárdokat ölnek bele – a pénz egy jelentős része saját haverjaiknál köt ki, hiszen lényegében felvásárolták a Balatont –, a fővárosnak nem adtak szinte semmiféle támogatást, sőt, különböző adók és hozzájárulások formájában még attól a bevételtől is megfosztották a várost, amelyek korábban legalább elérhetőek voltak. Ezzel pedig lassan, de biztosan semmizik ki a fővárost, Karácsonyt olyan helyzetbe hozva, amelyet nehéz lesz átvészelni. Miközben folyamatosan elvonásokról döntenek, a propagandamédiájuk megpróbálja úgy beállítani a városvezetést, mintha ők lennének felelősek ezekért az elvonásokért, nem pedig a magyar kormány.

Nyilvánvalóan és tudatosan véreztetik ki az ellenzéki vezetésű fővárost, miközben közpénzből tovább tömik a saját zsebeiket. Ez persze a Fidesz híveit kicsit sem zavarja, sőt. Ők ebből annyit látnak, hogy a Balaton és környéke dugig van, mindenkinek telik mindenre, miközben a főváros pang. Biztosan ez is Karácsony hibája, hiszen nem állt elő valami nagyszerű tervvel annak érdekében, hogy odavonzza a turistákat. Ez az elmélet nyilván szánalmasan bugyuta, de tökéletesen elég a híveknek. Öröljünk tehát önfeledten annak, hogy a túlárazott, NER-tolvajokkal NER-oligarchákkal teli Balatont ellepik a turisták, miközben a főváros egyre nehezebb helyzetbe kerül. Aki szerint ez normális, annak csak gratulálni tudok.

Mai cikkeink:

Pár mondat az elfogadásról

Nem biztos, hogy mások nemi indentitásával van itt gond

Komolyan csinálják?

Nyomok a hóban

Kossuth-díj, jó helyen

Az ember bőrszíne önmagában semmit sem jelent

Ha ez a normális Magyarország

Csendes csodák

Sem a népüket sanyargató diktátorokat éltetni, sem homofóbnak lenni nem túl nagy dicsőség

Habosítják, kenegetik

Mai kiemelt kommentjeink:

Pontosan igy gondolom, ha nem lenne megkülönböztetés, üldözés, akkor nem lenne Pride sem. Észre sem vennénk, hogy két férfi fogja egymás kezét. Igy kellene lenni! Szomorú, hogy erről még mindig beszélnünk kell. (Csabáné)

Azt hiszem, akinek folyamatosan ellenseg kell, az magaval nincs rendben… Pedig az „elni es elni hagyni” az egyik legegyszerubb es -nagyszerubb erkolcsi alapvetes, szerintem. Nem ertem soha, hogy ezen az egyszeru elven mit nem ertenek olyan sokan. (Judit)

A társadalom zajosan tiltakozó része még nem nőtt fel a feladathoz. És nem csak ehhez. Az elfogadás, a tiszteletben tartás egyes rétegeknél egyenesen isten káromlással ér fel. Ezek számukra idegen szavak, a jelentésével sincsenek tisztában. Hogy is várhatnánk mást? (Krisztina)

Az nagyon fontos, hogy a szándékos provokációkkal nem szabad sokat foglalkozni.
Mivel a harci készültségen és az immunitás növelésének túl, a figyelemelterelés a cél.
Ha a hátország büszke és anyagilag támogat, egy feltünési viszketegségben szenvedő, kleptomániás óvodást, akkor nem lepődünk meg, ugye?
Amikor a külügyminiszter sorozatos csalás és képmutatás nyilvánvaló bizonyítékait posztolta a Facebook oldalára, miközben az Adrián a partoktól 15 km-re “szenved” a magyarokért a magyarok pénzéből napi 5 milláért az nem szándékos provokáció, ez látszott toporzék arcán, de annak kéne, hogy vegyük.
Amilyen kontraproduktív sok magyar gondolkodása, azt mondanám, hogy…
Ne figyeljetek Belaruszra
Ne figyeljetek Hadházy- ra
NEM
Nem azért akadályozták meg a kopaszok a népszavazást, mert kiderült volna a Fideszről hogy még 1/3-a sincs. Á, dehogy !
Nem kell félni orbántól, ugyan dehogy engedné garázdálkodni a tv székházat ostromló 2006-ban bevetett csőcselékét.
Csak ülj otthon nyugodtan és Viktátor mindent és mindenkit elintéz.(Gábor)

A mai nap kommentje pedig Zsanett tollából:

Egy toleráns ember mondata kezdődhet-e úgy, hogy nekem semmi bajom, DE ?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.