Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó, a templomdiplomata

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Szijjártó Péter mérges. Átvágták, mint az itt a piros, hol piros szerény tekintetű szélhámosai. Szijjártó Péter mérges. Annyira, hogy kirugdalja a minisztériumból kollégáit. Taccsra játszik a mi hazánk külgazdasági és külügyminisztere. A hiúságát nagyon sértette Oroszország, Kelet-Európa és Közép-Ázsia főosztályának vezetője, Kudrjavcev Jenő. Ennek a diplomatának azért kellett kívülről becsuknia az ajtót, mert SzPéter úr üzbegisztáni látogatásán rosszul(?) készítette el a miniszter urat felkészítő anyagot, vagyis a külügyérfi nem volt vele elégedett.

Az üzbég fél felvetett egy olyan témát is, amiről a felkészítő nem tartalmazott információt.

Röpült, mert nem volt élő lexikon. Milyen téma lehetett az: pedofília, korrupció, gyűlölet, keresztényüldözés, vagy mi a fészkes fene? Habár erre SzPéter álmában is tudna válaszolni. Tudják: az álmok gyakran hazudnak.

Irgum-burgum, már akkor is nagyon mérges volt a Szijjártó úr, amikor A visegrádi együttműködés és Közép-Európa főosztályának vezetőjét, Szilágyi Balázst is kirúgta. Korábban a Hableány tavaly májusi katasztrófája után menesztette Sipos Sándort a Leggyorsabban fejlődő gazdaságok főosztályának éléről. Ide tartozik Dél-Korea is. Az ok ebben az esetben egy Szijjártó Péter által nem megfelelő minőségűnek tartott kommunikációs felkészítő volt. Így történik meg, hogy a fejek hullásához lett sorozatos ürügy a külügyben. Ebben a miniszter a leggyorsabb. Istenem, ezek a Orbán-bébik a leg-leg-legebbek, ha játszhatják a maradék agyukat.

A Népszavának több forrása is arról számolt be, hogy az érintett vezetők körében félelem uralkodik, mindenki attól tart, hogy a legapróbb hiba is derékba törheti külügyminisztériumi karrierjét.

A csak karrierista, de nem diplomata Szijjártó miniszter mérges

Na most akkor nézzük! Nem hiszem, hogy szabadalmaztatni kéne az egész világon, hogyan is lett Szijjártó külügyminiszter. Azért a pontosság kedvéért leírom:

  • A diplomáciai szolgálat sok tanulással, karriertervezéssel jár, emellett olyan személyiségjegyek, jellembeli tulajdonságok kifejlesztése is szükséges, amelyeket csak a gyakorlatban lehet megszerezni.

Szijjártó senkiként lett külügyminiszter 35 éves korában. Kicsit tanult a bencéseknél (nem nagyon fogott rajta), kicsit Soros-ösztöndíjjal, és lett közgazdász diplomája. Aztán semmi munka, sehol nem volt kedvére és eszére való dolog. Karrierdiplomata? A karriert a csorgó nyállal imádott Orbán Viktor biztosította az ifjúnak. Így lett a Fidesz megbízható, tökéletes rajongója és élmunkása. Ebben annyira jó volt, hogy a Vezér a semmire csinált belőle minisztert. Fingja nem volt a diplomáciához, politikai kapcsolata lendítette a külügyi páholyba SzPétert.

Orbán hasonmás. Csak ő frizurában jó. (Divat)diktátor is mind a kettő: huncut bubihaj aránylik a buggyos gatyához. Ha emlékeznek rá, pontosan olyan hebehurgyán beszélt, mint a Főnök. Mára lassult, de szófordulatai és hanglejtése kiköpött Orbán. Csak ez az utánnyomat újabban énekel is. Olyan nagyon nincs tisztában a magyar nyelvvel. Ezzel sem. Szegény, még a beszéde is irritáló. Kísérleti, a nagyvilágban röpködő madár lett Szijjártóból: szórni az orbáni gyűlölettel, pökhendiséggel, felsőbbrendűséggel leöntött nemzeti, keresztény szószt. Ha kell udvariatlanul, ha kell nagyképűen, ha kell agresszíven képviseli az orbáni illiberalizmust.

Szolgaként, minden szakértelem, gyakorlat nélkül söpörte ki a diplomatákat a külügyből, ültette be helyükre a focista haverjait: lettek nagykövetek, konzulok. És lehet a sportriporterként is közröhejnek örvendő Menczer Tamás Külgazdasági és Külügyminisztérium Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős államtitkár. (De szép is!) Szakmai munka? Ugyan, mit akar és kin számon kérni ez a sufnikülügyér. Jaj, dehogy sufni, templomdiplomata – amerre jár, Afrikától Mexikóig elpottyant egy templomot. Ha üldözik a keresztényeket, legyen hol meghúzódniuk. És mi szorgalmas magyar emberek, szorgalmasan fizetjük a perselypénzt – hol templomra, hol Szijjártó luxusára. Hol, hol? Hát itt, a Zorbán isteni fészkében.

Mert előbb lett palotatulajdonos, közpénz milliókon tartott miniszter, mint diplomata. Kakadutollas nyavalyát, ma sem az, csak egy kitartott funkcionárius az Orbán-kormányban. Teremfocista, nemzeti, keresztény és Fidesz-agyának bizonyára elég nehéz lehet megfelelni. Hát még komoly szakmai anyagot írni.

Azt nem tudom, hogy a kirúgottak, mióta dolgoztak a külügyben: már csak a szaktudás miatt. Mindegy is, totál dilettáns főnökkel együtt dolgozni az maga a rémálom: így az is lehet, hogy pitiánerségét magabiztossággal leplezi. Nem tudja, mert akkor van igazán az embernek hányingere, amikor a nagyköveteket lábához rendeli. A nagyságos templomlovag, templomdiplomata, vagy mi. Még arra gondoltam, hogy a limai nagykövet Kaleta Gábor pedofilbotránya már olyan szégyenkezésbe döntötte Szijjártót, hogy mostan kipécézi magának azokat, akik esetleg még többet tudnak nála.

Magával kellene kezdenie. Milyen szépen mutatna a felirat! Magyarország, Külgazdasági és Külügyminisztérium: Szijjártó Pétertől mentes övezet.

Az önök véleménye

Tudom hogy Steinbeck,egy vén zsidó volt,de kurva jól írt .Maupassantot is szeretem olvasni.Akár kétszer is. (j. v.)

Hajnal Gabriellát egy polcra helyeztem Demeter Szilárddal. Ő Demeter női változata. (Zebike)

Pár hónapja Vágvölgyi B Andrásnak volt egy publicisztikája, hogy itt egy csendes lakosságcsere zajlik, a nem tetsző, kekec magyarokat tulajdonképpen rákényszerítik az ország elhagyására, helyüket pedig megbízható erdélyiekkel töltik fel. Ezeket az alakokat látva, helyes is lehet a cikkíró véleménye. (agador)

Nem kenyerem az erőszak, de az ilyen demeter féle gátlástalan haszonlesőknek petrencés rúddal kellene megmutatni merre van Erdély. (Paolooo6)

Ha egy ember, pusztán egy népcsoporthoz tartozása okán különbnek gondolja magát, az maga a színtiszta nácizmus. (Judit)

Ha egy üregi nyúl lakhelyének bejáratát szépen megfotózod, migráncs is előbújhat belőle a monitoron. Nagyiék, egyszerűbb emberek elhiszik. Pedig ez az igazi deepfakenews. (Ádám)

Így írtunk mi

Nem Erdélyben küzd a székelyekért, hanem Magyarországon küzd a magyarok ellen

Migráns-alagút, hát hogyne

A parasztok térdre kényszerítették Andalúziát

Támogassuk Julika nénit és mozgásképtelen unokáját, Déneskét

Összeesküvés-elmélet KDNP módra

A péktörvényről és a mosodatörvényről

Kínos vigyor

A bércek lánya

Klímaakasztófa

Akkor sem, ha földhöz csapkodja magát és cigánykereket vet

A nap kommentje:

Sajnos jól jellemzi most ennek az országnak a gondolkodását, hogy az önkormányzatok falán több székely zászlót látni lobogni mit EU-st. Nem az egyetemesség a cél, hanem a nacionalista elkülönülés. (uszo)

Különleges. Dinmukhamed Kanatuly Kudaibergen, művésznevén Dimash kazah énekes, zeneszerző, multi-instrumentális zenész. Hangterjedelme több, mint 6 oktáv (jelenleg A1-től D8-ig, a basszustól a síphangokig; az átlagos ember hangterjedelme 2 oktáv).

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.