Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kár, hogy nekünk kell itt élnünk, nem pedig önnek, kedves Fournier

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Palkovics László felháborodott azon, hogy az MTA nem fogadja el szó nélkül, hogy államosítják. A Tudományos Akadémia előállt két javaslattal is, az azonban Palkovics miniszter szerint teljes mértékben elfogadhatatlan. Nem is érti miért tiltakozik az ellen az akadémia, hogy a kormány mondja meg, mik azok a kutatási területek, amikkel foglalkozhatnak. Ők ugyanis – mint amúgy mindent is – jobban tudnak, mint bárki más. Tehát ne küzdjön az akadémia, fogadja el, hogy itt a mindenkori hatalom a Fidesz kezében van és azt kaparint meg, amit csak akar.

Palkovics szerint a társadalom érdekét szolgáló célokra kell fordítani a közpénzeket, ezt pedig ki más tudná a legjobban mint maga az Orbán-kormány? Ők ugyanis kétharmados felhatalmazással minden megmozdulásukkal a magyar nép érdekeit képviselik. Ha a nem létező Soros-tervet kell több milliárd forint ráfordítással kutatni, akkor bizony azt kell. Ha a Matolcsy-féle piros pöttyös fenekeket, akkor nincs mese, az a nemzet érdeke. Ezt vagy elfogadja az MTA, vagy el lehet innen menni.

Bayer Zsolt felesége a mai naptól az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója, pozíciójába pedig maga Kásler Miklós nevezte ki. A Magyar Narancs információ szerint csalódottsággal és megdöbbenéssel fogadták a hírt az OVSZ-nél. Az egyébként aneszteziológus-sportorvos Bayerné Matusovits Andrea 2016-ban érkezett a szolgálathoz, így igen gyorsan sikerült megmásznia a szamárlétrát. Persze rossz az, aki rosszra gondol, az is lehet, hogy semmi köze Bayerné kinevezésének ahhoz, hogy férje Orbán Viktor puszipajtása.

A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Éric Fournier francia rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet, aki szerint a kormány populista lépései csak a média kitalációi, illetve a populizmusról szóló vádak fantazmagóriák. Fournier szerint Orbán nem szélsőséges és nem is populista. Mi borzasztóan örülünk annak, hogy ezt Fournier így látja, kár, hogy ezen véleményét a fél ország nem osztja, és az is kár, hogy mi kénytelenek vagyunk itt élni, ahol Orbán nacionalista szélsőségei nem minősülnek szélsőségnek, ő pedig bármikor visszatérhet szeretett Franciaországába. Habár lehet boldogabban tenné ezt meg, ha Macron helyett mondjuk a szintén nem szélsőséges és nem populista Marine le Pen lenne hatalmon. Reméljük szépen csillog az a kereszt, kedves Fournier.

Az is kiderült időközben, hogy a kormány hatalmas erőfeszítései ellenére sem sikerült háziorvosokat toborozni a vidéki falvak és városok tucatjaiba. A korábbi számok napról-napra csak nőnek, ami júniusban már elérte a 320-at. Ez tehát azt jelenti, hogy legalább fél éve ennyi praxis betöltetlenül áll, mely több mint 500 települést érint. Az adatokból az is kiderül, hogy egyetlen házi gyermekorvosra csaknem 1000 gyermek jut. Emellett az is egy borzasztó adat, hogy majdnem 500 000 ember él olyan településeken, ahol nincs gyógyszertár, vagyis nem jutnak hozzá sokszor a szükséges gyógyszereikhez sem. Csoda, hogy fogyóban vagyunk?

Korrupció miatt több év börtönre ítélték Pakisztán volt miniszterelnökét, lányát, valamint vejét. Nawaz Sharif a Panama Papers botrányba bukott bele, melynek napvilágra kerülése után a pakisztáni legfelsőbb bíróság nyomozásba kezdett. A nyomozás során – tényleges nyomozásról van szó kedves Polt Péter – bebizonyosodott, hogy a volt miniszterelnök és családja bizony bűnös. Sharif 10 évet, lánya 7 évet, míg veje 1 évet kapott. Ezek után már nem Romániával, esetleg Bulgáriával érdemes összehasonlítani a magyar igazságszolgáltatás működését, hanem Pakisztánnal. Ugyanis még ott is jobban működik a rendszer, mint idehaza a fideszes Polt Péter vezetésével. Azt hiszem, lennének olyanok itthon is, akik kiegyeznének hasonló börtönbüntetésekkel a mostani miniszterelnök és családja kapcsán.

Lássuk mai cikkeinket:

Hazudnak, bemocskolnak, beleállnak

Még Orbán Viktor sem

Világraszóló győzelmet szült itt a népakarat: a háromharmadot uraló, kétharmadnak látszó egyharmadot

Már haolványlila, orgonaillatú fingunk sincs, hogy talán másképp is lehetne

Rekurzív tavasz

Az egyik szarkupac helyett tök felesleges egy másik szarkupacot választani

A néma háború

A nap kommentje pedig Istváné, aki a magyar focival kapcsolatban kommentelt:

„Dübörög”, hogy ne lehessen hallani a korgó gyomrokat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.