Június 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Holnaptól kötelező lesz Orbán Viktor kitűzőt hordani az év minden napján

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,516,732 forint, még hiányzik 1,483,268 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A világsajtó továbbra is a Stop Soros törvénycsomaggal van teli, mely korlátozná a menekültek emberi jogait (bónuszként a nem-migráns civilekét is). Ez persze a kormányt nem érdekli, sőt. Megítélésük szerint ugyanis a menekültek mind terroristák, vagy gyilkosok, nekik segítség nem jár, csak rendőri erővel történő kiutasítás. Ezt nem mindenki gondolja így. A Helsinki Bizottság, valamint az Amnesty International közösen tiltakozott a Kossuth téren a Stop Soros törvénytervezet ellen. A képviselőket a nem gomb megnyomására kérték, mivel a törvénytervezet alapvető emberi jogokat sért, mint például az ügyvédhez fordulás joga.

Az ellenzéki képviselők nyilván a nem gomb megnyomása mellett fognak dönteni, de mivel az Orbán-kormány kétharmaddal rendelkezik, ez teljesen érdektelen. Mint ahogy azt már mindenhol, mindenki elmondta, az ellenzéki képviselők nem többek egy csoport statisztánál, akik megteremtik egy törvénytelen kormány törvénytelen működésének körülményeit. Nyomhatnak amit csak akarnak, az lényegében nem fogja befolyásolni a parlament döntéshozatalát. Ha a kormány úgy dönt, hogy holnaptól kötelező lesz Orbán Viktor kitűzőt hordani az év minden napján, akkor az úgy is lesz. A parlamenti színjátéknak továbbra sincs semmi értelme.

Az is kiderült napközben, hogy Orbán Viktor sikerrel szólt bele egy másik ország politikájába. Vagyis külföldről támogatva, befolyásolta egy másik ország választását. Szlovéniáról van szó, ahol a Szlovén Demokrata Párt nyerte a választásokat, az a párt, melyet Orbán Viktor nyíltan támogatott, hisz az ő módszerüket használták a kampányban, mégpedig nagy sikerrel. Voltak mocskos migránsok és volt Soros György is, meg volt egy párt (SDS) mely ezektől a veszélyektől megvédi a drága szlovén népet. A recept pedig bevált. Noha győzni valóban sikerült a menekültellenes pártnak, kormányozni mégsem biztos, hogy képes lesz. Ugyanis a pártok többsége elítéli az SDS mocskos módszereit, így nem hajlandóak a koalícióra. Szlovéniában talán van még remény, Orbán Viktor legnagyobb bánatára.

Egy újabb csoport kéri a Fidesz Európai Néppártból történő kizárását, mégpedig a holland Kereszténydemokrata Tömörülés, mely egykoron az egyik legjelentősebb párt volt Hollandiában. A Politico nevű lapban megjelent rövidhír szerint a CDA elfogadott egy indítványt, melyben a Fidesz kizárását szorgalmazzák, amennyiben az nem tér vissza a korábbi irányvonalához. A párt azt szeretné, ha az Európai Néppárt húzna egy határvonalat, melynek átlépése a pártból történő ideiglenes felfüggesztés lehetőségét vonná maga után. Sok a ha, de egyre többen támogatják a Fidesz ideiglenes kizárását az Európai Néppártból.

Hadházy Ákos a mai napon letette parlamenti esküjét, valamint átvette képviselői mandátumát. A napirend utáni, üres parlamentben letett esküje előtt azonban egy Facebook posztban magyarázta meg miért is döntött így. A hosszú poszt végén kifejti, miket is gondol legfontosabb feladatainak, melyek szerinte utolsó gátjai annak, hogy az Orbán-kormány teljhatalomra tegyen szert. Ezek pedig Hadházy szerint a következők:

Ezért három dolgot kell elérni : 1) a fizetett kormánypropagandát betiltó törvény kiharcolását és közmédia visszafoglalását. 2) Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kiharcolását 3) a bíróságok maradék függetlenségének megtartását

A teljes poszt itt olvasható:

Lássuk mai cikkeinket:

Már megint támadják a nemzeti szuverén lopás rendszerét

Ezekkel soha

Csipkerózsika, a feminista szingli

A DK az uniós források EU általi elosztását kéri 

Még mindig van hova hülyülni nemzetileg

Hattyú kutyám

A nap kommentje Gábortól:

Az a baj, hogy nem a kedves bolondokból van sok, hanem az agresszív agyzoknikból

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.