Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szavazzatok ránk, mert adtunk pénzt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes szép reggelt! De mindenesetre reggelt. Hogy senkinek ne legyen hiányérzete, vagy ne érezze szükségét a második kávénak, íme:

A külhoni magyar fiatal vállalkozók és családi vállalkozások támogatása hathatósan hozzájárul a külhoni magyarok szülőföldön való boldogulásához – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton a felvidéki Révkomáromban, ahol köszöntőt mondott a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége szervezésében megrendezett Év vállalkozója gálán.

Potápi Árpád János a révkomáromi Tiszti Pavilonban tartott rendezvényen a magyar kormány nemzetpolitikai célkitűzéseiről és azok megvalósításának eszközeiről beszélt.
Felidézte: a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága a külhoni magyarság szülőföldön való érvényesülésének és megmaradásának segítése céljából 2012-ben indította el tematikus éveinek sorozatát az óvodások évével. Ezt később a kisiskolások, a felsősök, majd a szakképzés éve követte. 
Elmondta: 2014-től a nemzetpolitikában a szülőföldön való boldogulás elősegítésében előtérbe kerültek gazdasági eszközök, ennek szellemében 2016-ban a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program valósult meg, 2017-ben pedig a külhoni magyar családi vállalkozásokra fókuszáltak. A támogatási program középpontjába a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) idei döntése alapján 2018-ban a külhoni magyar családok kerülnek majd, ez a program kapcsolódik az eddigiekhez, tovább segítve a külhoni magyarok szülőföldön való boldogulását„A vállalkozók és a fiatalok támogatásán keresztül hozzá lehet járulni ahhoz, hogy a külhoni magyarok minél többen a szülőföldjükön tudjanak boldogulni” – hangsúlyozta Potápi Árpád János. Kifejtette: egy-egy vállalkozás támogatásával közvetve több tíz magyar családot lehet támogatni, ugyanis az eddigi tapasztalatok megmutatták, hogy a Kárpát-medencei magyar vállalkozók több mint 90 százalékban magyarokat foglalkoztatnak, elsősorban egymás között teremtenek gazdasági kapcsolatokat, ha pedig ezek a kapcsolatok átnyúlnak a határokon, akkor elsősorban Magyarországra irányulnak. Elmondta: az elmúlt két évben mintegy másfél milliárd forinttal körülbelül háromszáz vállalkozást támogattak, a Felvidéken pedig 45 projekt megvalósításához járultak hozzá 230 millió forinttal.
Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségének elnöke, a rendezvény házigazdája, a szervezetük létrehozása óta eltelt 11 hónap eredményeiről számolt be. Elmondta: eddig több, mint 250-en csatlakoztak hozzájuk, elindították tanácsadói programjukat, amit mind többen vesznek igénybe, s megtartották az első felvidéki junior expót is, amelyen több, mint 50 vállalkozó vett részt. „Hosszú utat tettünk meg, de örömmel jelenthetem még több munka áll még előttünk” – mutatott rá Iván Tamás.
 A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége szervezésében megrendezett Év vállalkozója versenyen 40 fiatal vállalkozó mérettette meg magát, közülük az első 15 egy mentorprogramban vehet majd részt, az első 5 helyezett pedig az egri Junior Expóra látogathat el.

Fordítom magyarra: Szavazzatok a Fideszre, mert adtunk pénzt és még adunk is, de csak akkor, ha hatalomban maradunk!

Azok, akik tök véletlenül itt születtek és eléggé hülyék hozzá, hogy itt is maradtak és próbálnak boldogulni, azok le vannak sajnálva. Kit érdekelnek? Majd kapnak 10 kiló krumplit, vagy 10 tojást valamelyik politikus fotójával és osszák be. És nézhetik a hungarikumnak kinevezett pacalpörköltöt. Pont.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.