Május 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Megerőszakolt szűzlányként visítanak, miközben a sarkon strichelve árulják magukat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem hiszem, hogy jelenleg van fontosabb esemény, mint a spanyolországi történések. És nem hiszem, hogy van annál szánalmasabb, ahogy a magyar kormánypárt lakájai igyekeznek a maguk javára fordítani azt, ami ott történt.

Nem tudom, nem is fogom véleményezni a katalánok és spanyolok döntésének helyességét, vagy helytelenségét. Ez mélységesen rájuk tartozik, mindenkinek lehet igazsága ebben az ügyben.

A spanyol kormány a lehető legrosszabb módon reagált. Ami tegnap történt, annak sem tegnap, sem soha az életben nem lett volna szabad megtörténnie. Azt kellett látnom, hogy egy kormány a saját népe ellen fordult. A saját rohamosztagait küldte azért, hogy szétverjék a demokráciát. Mert a népszavazás a demokrácia szerves része. A demokrácia nem arról szól, hogy az aktuális kormányfő mit nyilvánít annak és mit nem.

A világ tudatába feltartott kézzel álló katalánok és nőket, gyermekeket, időseket, fiatalokat, férfiakat válogatás nélkül, elképesztő indulatokkal, brutálisan bántalmazó spanyol rendőrök égtek be. Mindörökre. Ez nem tűrhető el Európa egyetlen országában sem. Ez semmivel nem magyarázható, soha fel nem menthető erőszak volt.

Ahogy olvasom az emberek reakcióit, úgy tűnik, sok spanyol a katalánok oldalára állt. Nyilván nem az elszakadást ünneplik, hanem az erőszak áldozatai mellett állnak ki. A katalánok a testvéreink. Nem szeretném, ha elszakadnának, de amit a spanyol kormány tett velük, az elfogadhatatlan. Ilyen és hasonló bejegyzések sokaságát olvasom a neten.

Európa hallgat, hiszen darázsfészek az, ami most Spanyolországban megbolydult. Veszélyes darázsfészek. Ahogy a Szovjetunió felbomlása, úgy ez is egyfajta láncreakciót indíthat el. A Fidesz egyik szócsöve már le is csapott a párhuzamra és Erdély elszakadását vetítette a szittya pusztába.

Kétségem sincs, hogy a magyar kormány – mint minden mást – ezt is megpróbálja a saját hasznára fordítani. Csak éppen fordítva ülnek a lovon. Ez nem szokatlan, hiszen mindig is ezt tették. Ellenzékben szabotálták a munkát, nem vettek részt a parlamenti üléseken, nem szavaztak. Kordont bontottak, de közben gondosan vigyáztak arra, hogy ellehetetlenítsék a kormányzat működését.

Hatalomra kerülve – és már nyolcadik éve folyamatosan – végig ellenzékként viselkedtek. Nyolcadik éve óbégatnak és jajonganak, mutogatnak vissza a tizenöt évvel ezelőtti időszakra, hibáztatnak mindenkit, megerőszakolt szűzlányként visítanak, miközben a sarkon strichelve árulják magukat.

Még mielőtt nagyon beleélné magát a kormánypárt valamelyik, bármelyik kiszolgálója abba, hogy a Fidesz lényegében azonos a katalánokkal, az ellenzék pedig az agresszor spanyol rohamrendőrséggel, tisztázzuk a dolgokat.

A Fidesz kormányon van. Nyolcadik éve. Lényegében nincs szüksége semelyik párt jóváhagyására, ha törvényt akarnak hozni, módosítani, ha intézkedni akarnak. A KDNP pusztán azért fityeghet a Fidesz valamelyik végén, mert így lehet arra hivatkozni, hogy koalíció van, nem egypártrendszer. De, egypártrendszer van.

A Fideszt a világon senki nem nyomja el, nem is tudja. Övék a felelősség mindazért, ami ebben az országban történik. És nekik kell majd elszámolniuk – név szerint, egyenként, személyesen – amikor annak jön el az ideje.

Van egy igen jelentős különbség. Ameddig a spanyol kormány lényegében egy másik – bár az ország területén élő –  nép ellen támadt gumibotokkal, addig a magyar kormány a saját népe ellen támad minden létező eszközzel. Ugyanis az ellenzék éppen úgy magyar emberekből áll – akkor is, ha független és akkor is, ha bármely párt tagja, szimpatizánsa -, ahogy a kormányt támogató tömeg.

Az Orbán-kormány nyolcadik éve áll háborúban a tulajdon népével szemben. Ha nem is gumibotokkal, de minden létező mocskos módszerrel. Uszítással, lejáratással, a törvények átfaragásával, a kicsinyes bosszúval, egzisztenciális ellehetetlenítéssel, sunyi hazugságokkal, már nem is olyan burkolt fenyegetéssel.

Nem, a fideszesek nem katalánok. Ők a kéz, amely a gumibottal üt, a bakancs, mely a védtelenbe rúg. De nem vagyunk katalánok mi sem, akik nem támogatjuk és nem szolgáljuk Orbánt. Mi is magyarok vagyunk. Éppen úgy, mint ők. Ezért ez a küzdelem nem zárható le kivezényelt rendőrökkel, gumibotokkal, vízágyúkkal. Minket Orbán nem tud kiverni ebből az országból, mert nincs hová mennünk és mert éppen annyi jogunk van itt lenni, mint bárkinek, aki ide született.

Ezért a spanyol-katalán analógia nem húzható rá Magyarországra és a kormánypárt hiába próbál belebújni a megtámadott, elnyomott, szabadságért harcoló bőrébe, ez nem fog sikerülni. Egyszerűen azért nem, mert aki hatalmon van, az nem lehet ellenzékben. Akinél az erő van, az nem lehet elnyomott. Aki ezzel az erővel visszaél, az nem lehet ártatlan áldozat. Aki saját polgáraira támad, az csak árulója lehet annak az országnak.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.