Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: Operettország vörös csillagosa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az idei évben kifuttatják, a jövő év januárjától pedig terveik szerint teljesen megszüntetik a sörgyártást a Heineken Hungária Zrt. Martfűi Sörgyárában. A kialakult helyzet kezelésére, a város gazdasági stabilitásának fenntartása érdekében lakossági aláírásgyűjtés szervezését kezdeményezi Martfű Város Önkormányzata, városi civil szervezetek és önkéntesek közreműködésével. – olvasható a martfu.hu-n.

Az aláírásgyűjtésről a 2017. augusztus 10-i ülésén egyhangúlag döntött a képviselő-testület.

A város gazdasági stabilitásának fenntartásához évi 87 millió forint iparűzési adóval járul hozzáa Heineken Hungária Zrt.

A hír önmagáért beszél.

Martfű város az Észak-Alföldi régióban, Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Tisza partján terül el 2010. december 31-én már csak 6900 fős állandó lakossága volt. Vagyis fejenként 12.600 forinttal járul hozzá a vöröscsillagos sörgyár a város működéséhez.

Érthető a kétségbeesés, a mozgolódás, mert ha kiesne ennek háromnegyede, azt igencsak megérezné a város. És tudjuk, hogy a kormány által kiéheztetett települések lehajolnak minden forintért.

Az eljárás pedig – emlékezetem szerint – példátlan. Nem emlékszem, hogy új-régi rendszerünkben előfordult volna, hogy egy képviselőtestület határoz aláírásgyűjtés indításáról.

„Ti urak, ti urak, hitvány ebek!” mielőtt kinyitjátok gyűlölettől bűzlő pofátokat, kérjetek meg egy gondolkodó embert, hogy magyarázza már el nektek, milyen következményei lehetnek böfögéseiteknek, diplomáciai ámokfutásaitoknak.

amszterdam

Nehogy elvigye a sört.

Czakó Péter

Szerkesztőségi kommentár, lábjegyzetben és zárójelben: Lázár János és Semjén Zsolt önkényuralmi jelkép-üldöző, idegen országok bírósági döntéseit kommentáló elvtelen politikusok kedves egészsége ilyenkor hogy szolgál vajon? Akkor jó. Külön üdvözöljük a térség fideszes képviselőjét, Boldog Istvánt, aki korábban a Csíki Sör-Heineken mizéria miatt bojkottra hívott, most meg boldogan támogatja a petíciót. 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.