Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kövér László szerint külföldi kézbe került az eddig külföldi kézben lévő média, amúgy Soros és a háttérhatalmak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kövér László nagyinterjút adott az egyik – fogalmazzunk szépen – kormánytól nem túlságosan távol elhelyezkedő portálnak, a Magyar Időknek. Ha valaki figyelmesen végigolvassa az interjú szövegét, sok újdonságot ugyan nem fog megtudni, de az feltétlenül szembeszökő, hogy a nem kicsit agresszív, de legalább nagyon faragatlan portás állapota együtt súlyosbodik a kormány és a kormányfő állapotával párhuzamosan. Tökéletesen működik a szimbiózis, még ebben is.

Az interjú – feltételezhetően – ünnepinek indulhatott, tekintettel augusztus huszadikára, de miután Kövér Lászlónak bármiről és mindenről Soros György és a háttérhatalmak jutnak eszébe, a beszélgetés is erről szólt. Soros Györgyről és a háttérhatalmakról, a nemzeti identitásunkat ért sorozatos támadásokról. Valamint Soros Györgyről és a háttérhatalmakról.

Semennyire nem tartom egészséges dolognak azt, ha egy normális, szakmailag és emberileg is kiemelkedő politikusokból álló kormány helyett a paranoia veszi át a hatalmat. Márpedig nálunk ez történt. Ennek ékes példája Kövér László, aki olyan szinten képes belelovalni magát az üldözött szerepbe, hogy egészen bődületes baromságokat mond tollba a sajtónak titulált propagandalapnak. Mutatom.

„– Amikor – a külföldi kézben lévő tulajdoni hányad elsöprő túlsúlya dacára, vagy éppen ennek következtében – totális baloldali hegemónia volt a magyar sajtóban, és ezt a polgári oldal szóvá tette, akkor érdekes módon ez senkinek sem okozott problémát sem a baloldalon, sem az Európai Unióban. Emlékezzünk: Medgyessy Péter akkoriban azt mondta, hogy akinek televízió kell, az vegyen magának. A sajtó bizonyos mértékű átrendeződése mostanság kezdett a baloldal szerint problémává válni, amikor csak külföldi segítséggel tudják fenntartani a saját médiájukat. Jelenleg ez a média már szinte diktál a meggyengült, önbizalomhiányos, megroppant ellenzéki pártoknak. A kérdés csak az, vajon milyen érdekek képviseletében.” (Magyar Idők)

Értelmezzük Kövér László zűrzavaros eszmefuttatását. Régebben az volt, hogy külföldi kézben volt a sajtónak az a része, ami nem fideszes. De ez akkor senkit nem zavart, csak a Fideszt. Ám most, hogy külföldi kézbe került a sajtónak az a része, amelyik nem fideszes, de amely eddig is külföldi kézben volt, most mindenkit zavar. Aki nem fideszes. Mert aki nem fideszes, az Soros György, de Soros György nem is lényeges, mert ő csak egy ember, aki az idegen háttérhatalmat jelképezi.

Van azonban egy másik rétege is az idézett szövegnek.

(…) amikor csak külföldi segítséggel tudják fenntartani a saját médiájukat

Kövér László fejében kétféle média van. A közpénzből fenntartott, kimondottan és egyértelműen pártérdekeket szolgáló propagandamédia és a másik média. Az, amelyik tényfeltárást végez, megírja a zűrös ügyeket, korrupcióról, összefonódásokról, elsíbolt milliárdokról ír, beszél.

Kövér elismeri, hogy a Fidesz mindent megtett azért, hogy elhallgattassa a nem pártérdekeket szolgáló médiát, ezért minden követ megmozgattak, a reklámpiacot olyan mértékben szabták át, hogy a fideszes médián kívül senki sem juthat bevételhez, de még ez is kevés, nem sikerült befogni mindenki száját. És ez nagyon fáj a házelnöknek, ráadásul bosszantja és sérti is a dolog.

Mondanám, ha képes lenne megérteni: média csak egyféle van. A pártérdeket szolgáló, mesterségesen létrehozott és eltartott szakasz nem média, hanem udvari bilihordozó. A média az, ahol merészelik bírálni az összes oldalt, összes pártot, ahol igyekeznek objektíven tájékoztatni az olvasókat a valóságról. A valóság pedig nem az, amit a kormánypárt annak akar láttatni, hanem az, ami tényeken alapszik.

A tény pedig nem attól lesz tény, hogy Kövér László, vagy a kormánypárt arra áldását adja, hanem attól, hogy igaz. Az üldözési mániával kombinált hatalomvágy, megtámasztva a masszív – esetleges bukással járó -, elszámoltatástól való félelemmel, csúnya dolgokra képes. Amikor egy kormány szemrebbenés nélkül nekimegy a saját polgárainak, idegen érdekeket szolgáló hazaárulónak titulálva mindenkit, aki nem a Fideszt támogatja, az már olyan súlyos állapotra utal, ami nem egy újabb kormányzati ciklust, hanem sürgős orvosi beavatkozást és hosszas gyógykezelést tesz indokolttá. Mindjárt az ügyészségi, nyomozóhatósági, bírósági ügyek lezárulása után.adomany-1

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.