Május 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak egyszer a büdös életben a sunnyogás helyett vállalnátok a felelősséget

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,664,084 forint, még hiányzik 1,335,916 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, sziasztok, szombat van, nekem nagyon korán van, már most nagyon meleg van, ettől csak még melegebb lesz. Árnyék, folyadék, lubickolás, hideg borogatás a homlokra. Most más nem jut eszembe.

Vagyis de. Az, hogy ilyen a világon nincs. Hogy itt valaki egyszer az életben vállalná azt a kibaszott felelősséget valamiért… Tegnap este megemlékeztünk az online jegyértékesítés körüli botrányról, a rendszer hibáját feltáró 18 éves diák rendőrségi meghurcolásáról, ám a BKK és a T-Systems Magyarország közös sajtóközleménye még nem volt benne a beszámolóban, de majd most jól idecsinálom:

„A T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt ismeretlen tettes ellen (és nem egy konkrét személy ellen) tett feljelentést. A T-Systems Magyarországnak – szigorú belső protokollja szerint – az általa fejlesztett rendszerek védelmében egy adott szintet elérő esemény esetében kötelessége ezt megtenni. Ebben az esetben sem tehetett mást. Ugyanakkor a BKK és a T-Systems Magyarország vezérigazgatói sajnálattal értesültek arról, hogy a gyanúsított egy fiatal diák, aki a médiában megjelent nyilatkozatai szerint jószándékkal járt el.

A médiában megjelent nyilatkozatai… az, basszátok meg. Itt most már tényleg mindenki megbolondult? Ja, senki nem tehet semmiről? Muszáj volt feljelentést tenni? Rohadjak meg, ha értem ezeket a valóságtól elrugaszkodott seggfejeket. Az is igaz, hogy nem is szeretném ezt megérteni. Remélhetőleg, a fővárosi és nem fővárosi polgárok teljesen jogos felháborodása nem hagy alább hétfőig, és a spontán demonstráció elgondolkodtatja az elvtársakat azon, hogy valamit nagyon szarul csinálnak.

Mert az már csak hab a tortán, semennyire nem tisztelt T-Systems, hogy úgy jelentették fel a 18 éves etikusan eljáró hackert (bocs, az ismeretlen elkövetőt), hogy pár éve főszponzorai voltak egy etikus hackelésről szóló konferenciának. Gyomorforgatóbb ez a sztori már nem is lehetne. Pedig dehogynem.

Ámazonban a BKK beszűkült tudatán túllépve, pirosnapos szombat ez a mai, hát hiszen a világ közepén Orbán Viktor ma igét hirdet. Tegnap már előrebocsátotta a Kossuth rádió mikrofonállványa mögül, hogy idei beszédében gondolatok lesznek. Hogy őszinte legyek, engem is ettől ráz ki a hideg. Már jó előre. Nem baj, legfeljebb újra hadat üzen mindenkinek, mi jöhet még?

Kósa Laller után nem sok minden. Németh Szilárd nyomdokaiba lépve, ő sem maradhatott ki a tusványosi programból. Sokat elmond erről a kárpát-medencei, határokon átívelő vergődésekről, hogy ilyen kaliberű embereket komolyan vesznek bárhol is. Kupak Lali márpedig ott volt és mosta-mosta a nem létező ellenzéki pártokat, akiknek a gátlástalansága és az esélytelensége miatt lesz borzasztó ez a kampány. Nem azért, mert az állampárti propaganda úthengere maximálisan pörög, hanem mert sehol nincs az ellenzék. Jajó. A kedvencem az, hogy Lalától megkérdezték, mit válaszolnak az oroszbarátságról szóló bírálatokra? Ez beszarás:

„Egy ideje azt csinálom, hogy ha hülyeséget kérdeznek, még nagyobb hülyeséggel válaszolok. Igen, Putyinnal jóban vagyunk, a XIII. kerületben fogjuk indítani a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként”.

Lalihuszár! Neked nem kell úgy csinálni, te alapból olyan vagy. Vágod? Ez nálad nem stratégia, nem taktika, nem vicceskedés, nem fölényes nagyvonalúság, te ennyire vagy képes. Bárki bármit mond, ne hidd el, Lali! Te tényleg buta vagy, mint a föld. Téged ezért tolnak ki a függöny elé, mert könnyű veled azonosulni. Ha megfigyeled, akkor a szavazóitok egyre inkább olyanok, mint te, Lali. Iskolázatlanok, műveletlenek, de a meggyőződéseik mindennél szilárdabbak. Elég baj ez mindenkinek.

A lengyel államvezetés menetel közben tovább azon az elmebeteg úton, amely már sajnos ki van kövezve az Orbán-féle szándékokkal. A lengyel szenátus szombat hajnalban jóváhagyta a legfelsőbb bíróságról (SN) szóló törvényjavaslatot, amelyet egyben aláírásra felterjesztett az államfőnek. A törvény lényege: a lengyel igazságszolgáltatás gyakorlatilag teljes egészében a kormány befolyása alá kerül, így nem marad olyan független intézmény, amely kontrollálhatná a hatalmát. Az illetékeseket nem érdekelte az EU-s bomba esetleges aktiválása sem, pedig a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítása elérhető közelségbe került. Mert ha az EU ezúttal sem áll a sarkára, akkor el kell felejteni ezt az egész európásdit.

És azt olvastátok, hogy elég rossz (értsd: meglehetősen szörnyű) nyugdíjasnak lenni Magyarországon? Norvégiában, Svájcban és Izlandon a legmenőbb, egy 43-as listán Magyarország nem éppen az előkelő 30. helyen áll. Nyilván van, akinek nem kell olvasnia, hiszen a bőrén érzi. Aki meg nem érzi, annak tökmindegy mit olvas.

A Duna Arénába való életveszélyes felkapaszkodásról szóló hírt (nincs lift, ezért az állványzaton kell felmászni) most nem részletezem, mert eljárt felettem az idő, meg mert úgyis az a válasz mindenre, hogy kárognak a libsik, azoknak semmi nem jó. Meg különben is, nem úgy van. Meg lehet kérdezni a szervezőket, és ha nem tetszik valami, akkor még mindig oszlásnak lehet indulni.

Hát akkor én így is teszek, azt hiszem. Elviselhető napot kívánok mindenkinek, még magamnak is, később jövünk vissza. Csáóóóóó!:)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.