Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Sötét rezsimek aljadék reflexeire emlékeztető tipródás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvasom, hogy miután a Fidesz reménybeli keltetője, a Fidelitas tegnap összematricázta Schmidtmária milliárdos NER-történész irodaházát, hogy rávilágítson arra, hogy az elveit feladó Jobbiknak és a szóban forgó irodaházban működő Index szerkesztőségének valójában ugyanaz a milliárdos földesúr a gazdája (tévedésből oda is került matrica, ahova nem kellett volna), ma tovább pörgették a totális elhülyülés úthengerét.

Szerencsére a (köz)pénz nem akadály jeligére ma reggel háromkerekű kiskocsival elhelyezett plakáton, kegyetlenül zsibbasztó szóviccel folytatták a simicskázást az Indexnél. Igen, tegnap a Magyar Nemzetnél/Hír Tv-nél is jártak, sőt a parlamentben is akcióztak, ám az Index lejáratása és Simicska új pártjának lakájmédiájaként való feltüntetése (édesjóistenem!) mindent felülír.

Ha nem tudnánk, hogy a Fidelitas korábbi elnöke, Ágh Péter miként gazsulált Simicska Lajosnak 2014. szeptemberében, ha a Fidelitas jelenlegi, Rogán-közeli, trafiktulajdonos családba született, fogalmatlan elnöke nem nyögte volna ki, hogy 100 millió forinttal támogatja a Fidesz a lejáratókampányukat (ők figyelemfelhívónak becézgetik valamiért), ha nem volna ismert Simicska Lajos 25 éves fideszes pályafutása és az egykori kollégiumi szobatársak barátságán túlmutató ügyködése, amelynek következtében a regnáló kormánypárt gyakorlatilag következmények nélkül felvásárolta az ország egy részét (amit még nem azt, majd ezután), akkor is mellbevágó lenne, hogy micsoda utánpótlással és humánerőforrás-tartalékkal rendelkezik a magát kereszténynek, nemzetinek, polgárinak nevező oldal.

Minden alkalommal mellbevágó, minden alkalommal képes vagyok megütközi azon, hogy milyen lelkiviláguk lehet ezeknek a lelkes, önkritikátlan fiataloknak? Mi kell ehhez például?

Mit tudnak ezek a csicska szó jelentéséről, midőn büszkén hirdetik, hogy matricákat kapott a Fidelitastól a csicska párt és médiája? (Csicskapárt egy szó, nem kettő, de ezt most hagyjuk.) És itt nem az a kérdés, hogy mennyire lehet hatásos ez a szánalmasba hajló nevetséges akció, hanem az, hogy kik ezek a fiatalok?

A saját magam által feltett kérdésben rejlő lehetőségeket megragadva szeretnék egy általában terítéken lévő témára is reflektálni zárójelben. Azoknak, akik nagyon tévesen és általánosítva a nyugdíjasokat, idős embereket meg szokták bélyegezni, hogy ők azok, akik miatt Orbán leválthatatlanul az ország nyakán marad (kétségtelenül van egy eltántoríthatatlan réteg), azt mondanám, hogy ez a fenti látvány legalább ekkora elkeseredésre adhat okot.

Ezek a fiatalok, akik az értelmi és morális pallérozottság eme szintjén állnak, akiknek valószínűleg egyetlen gondjuk, hogy vajon milyen államtitkári székkel hálálja meg A Párt ezt a rendkívül lelkes seggnyaló munkát, úgy kiáltanak csicskát, úgy lakájmédiáznak csuklóból, hogy közben nem csinálnak mást, mint a pártpropagandát öklendezik vissza megemésztetlenül.

Tudom, hogy a leghasznosabb az lenne, ha egyetlen szót nem szólnánk ezekről az emberekről, de talán annyit mégis ér a dolog, hogy tisztázzuk sokdszorra is: a Fidesz legokosabb Lajosát, a Fidesz G-nap előtti legnagyobb oligarcháját úgy támadni, mintha a Fidesznek semmi köze nem lett volna hozzá, akkor is selejtes teljesítmény lenne, ha egyébként a Fidelitasba gerinc és intellektus alapján lehetne bekerülni. Hát még így.

Ha Simicska Lajos valóban az a tróger, rohadék oligarcha, akinek a Fidelitas beállítja (és igen, valóban az), akkor milyen fényt vet ez arra a Fideszre, amelynek 25 évig a legnagyobb machinátora volt, aki gyakorlatilag kidolgozta a Fidesz számára a törvényesített lopás módszertanát, amiből most az igen korlátolt szellemi képességű, de szervilitásban élen járó fiókák is vastagon profitálnak?

Sötét rezsimek aljadék reflexeire emlékeztető tipródás az, hogy – ellentétben az Origótól a Magyar Időkig ívelő tengellyel – egy nem közpénzből működő, népszerű, a tönkrezúzott magyar médiapiacról élő, nem kormánypártot felszopó hírportált, az egyébként kis területre visszaszorított nem lakájmédia zászlóshajóját, gondolkodásra képtelen fideszes hülyegyerekek mindenféle módszerekkel próbálják lejáratni. A hatalom oldalán lázadozni a hatalom ellenfeleivel szemben… Huszonharminc évesen. Nem gyenge. Nem irigylésre méltó.

A Fidesz politikai helyezkedése révén, de mégiscsak a saját receptje szerint, a saját kútfejéből meggazdagodott Simicska Lajos 25 évig csicskapártjaként (köszönjük Orbán Viktornak a fogalom meghonosítását a közbeszédben) futó alakulat utánpótlása csicskáz most másokat. Akinek azelőtt szalutáltak, most köpködik, mert legecizte és bántotta a Viktorukat.

Ameddig Simicska hasznot hozott a Fidesznek, ameddig Orbán kvázi vagyonkezelőjeként funkcionált, eszükbe nem jutott volna az általa birtokolt ingó- és ingatlan vagyont felmatricázni. Mondjuk az tény, hogy annyi matrica biztosan nincs, amennyivel Mészáros kartárs tulajdonát fel lehetne matricázni, valószínűleg egyszerűbb volna inkább azt, ami még nem az övé.

De mégis milyen érzés lehet huszonévesen gerinctelen, Németh-Kósa-Tállai intellektuális magaslatain állva megmártózni az elvtelenség és szolgaság bűzös mocsarában? Milyen lehet fiatalon egy olyan hatalmat kiszolgálni, amely minden megynilvánulásában arra emlékeztet, ami ellen 30 évvel ezelőtt küzdött? Milyen lehet ilyen fiatalon elvtelenséggel vádolni bárkit úgy, hogy az általad kiszolgált párt mindenkori vezetője a kőliberálist a nemzeti-kereszténnyel összekötő skálán minden volt már, csak akasztott ember nem?

Ennek a jóérzésű emberből viszolygást és undort kiváltó történetnek az a tanulsága, hogy miért borzasztó az, amit a Fidesz az oktatás terén művel. Bár remélhetőleg a gazdapártjuk politikai ellenfeleinek sorában meghúzódó milliárdosok bajszának megcitálásán (!!!) fáradozó Fidelitas-tagok nem azonosak ennek az országnak a tartalékaival – sanszos, hogy a népszerűségi deficitük miatt próbálnak ilyen satnya, köpedelem akciókkal figyelmet felkelteni és tagokat toborozni a Fidelitas ernyője alá -, a jelen oktatási rendszer pontosan ilyen embereket kíván kitermelni.

Akikből hiányzik a kreativitás, az egészséges önreflexió képessége, a kritikus világszemlélet, a gerinc, és akik egészséges erkölcsi mérce hiányában bármire bevethetők. Simicska történelmi bűnén túl – amelynek járulékos áldozata egyebek mellett most éppen az Index – nem sok jó vár arra az országra, amelynek fiataljai úgy néznek ki, mint ezek a matricázó, plakátoló ifjak. Nem kívülről, belülről. A szorgalommal és szervilizmussal párosuló ostobaság… csak az ne volna.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.