Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Már nem Szijjártó a legröhejesebb külügyminiszter Európában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Péter felülmúlhatatlannak tűnt együgyű megszólalásaival a nemzetközi porondon, de lengyel kollégája látványosan lekörözte.

 

Örömhír Varsóból. Immár vitán felül a lengyel és nem a magyar külügyminiszter a legnevetségesebb kormánytisztviselő az Európai Unió területén. Szijjártó Péter sokáig alulmúlhatatlannak látszó teljesítményt nyújtott e téren, és vetélytárs nélkül állt hülyébbnél hülyébb megnyilatkozásaival a nemzetközi porondon, de most neki is meg kell hajolnia lengyel kollégája teljesítménye előtt.

Az új lengyel kormány külügyekért felelős minisztere Witold Waszczykowski a német Bild számára adott interjújában ugyanis kijelentette, szó szerint idézzük: „Az előző kormány a médiában meghatározott baloldali programot hajtott végre. (Az előző kormányt a jobboldali Állampolgári Platform (PO) adta  – a szerk.) Aminek értelmében a világnak – a marxista modellnek megfelelően – automatikusan csak egy irányba lehetett fejlődnie, mégpedig a kultúrák és a fajok új keveredése felé, olyan világ felé, amely biciklistákból, vegetáriánusokból áll, akik csak megújuló energiát használnak és harcolnak a vallás minden megjelenési formája ellen. Ennek semmi köze a hagyományos lengyel értékekhez” – idézet vége. Az első reakciónk: szar lehet Lengyelországban biciklistának és vegetáriánusnak lenni, sokkal szarabb, mint nálunk.

Az EU legnagyobb kelet-európai és abszolút értelemben is az 5. legnagyobb tagországának felelős külügyminisztere mindehhez hozzátette még az interjúban: kormánya az első helyre teszi „mindazt, ami foglalkoztatja a lengyelek többségét: a hagyományt, a történelmi tudatot, a hazaszeretetet, a hitet istenben és a normális családi életben, ami egy nő és férfi együttélése”. Ezek a szavak elégedettséggel tölthetik el azokat a magyar polgárokat, akik Szijjártó mellett Kövér László és Bayer Zsolt emlőiből szívják magukba a friss, meleg magyarságtudatot Széles Gábor EgoTV-jében.

Másrészről azonban, némileg elgondolkodtató, hogy milyen rakéta sebességgel tudott az új lengyel kormány orbáni magasságokba, sőt annál is magasabbra törni, hiszen alig néhány hónappal a választás megnyerése után már vizsgálat indult Brüsszelben a varsói kormány ellen az új sajtótörvény elfogadása és az alkotmánybíróságnak a kormány felügyelet alá helyezése miatt. Ehhez azért Orbánnak jóval több időre volt szüksége, igaz, ő volt – a most Varsóban is megvalósuló – „illiberális” politikai irányvonal úttörője. Kaczyński csak másolja a felcsúti gondolkodót, ami nem biztos, hogy ínyére van Orbánnak, mert lassan hozzá kell szoknia, hogy nem miatta aggódnak a legjobban Kelet-Európáért a hanyatló és értékét vesztett nyugat-európai biciklisták és vegetáriánusok hordái.

Zsebesi Zsolt /gepnarancs.hu

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.