Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Vasárnapi toporzék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikátor láthatóan elveszítette a hétvégi startot, így Európa a világ leghatalmasabb diplomáciai világítótornyára hárult a nemes feladat, hogy kikérje magának, hogy az nem úgy volt, ahogy a rohadék európai diplomaták állítják. (Csak egyszer látnám, hogy Szijjártó Péter verbálisan félvállra fekteti az Erdogan-Putyin tengelyt, lehetőleg ugyanazzal a vehemenciával, amivel egy uniós tagország külügyminisztereként harcol reggeltől estig az ország európai szövetségesei ellen.)

Miután a német DPA hírügynökség uniós diplomatá(k)ra hivatkozva megírta és a hazaáruló balliberális sajtó természetesen átvette a hírt, miszerint a magyar kormány diplomáciai ámokfutásának jegyében ideológiai okokból a legmesszebbmenő kompromisszumos európai ajánlatokat is elutasította (úgy értem: meghekkelte a közös uniós álláspontot a bevándorlás kérdéséről az Arab Ligával tartandó hétfői tárgyalásra), ezért ellenállásával elszigetelte magát az EU-n belül, az MTI rögvest megszólalásra bírta Orbán beosztottját. Ez lett belőle:

Szijjártó: harcolni kell a brüsszeli bevándorláspárti politikusok ámokfutása ellen

A bevándorláspárti politikusok ámokfutása folytatódik, mindig, minden uniós dokumentumban hivatkozni akarnak az ENSZ globális migrációs csomagjára, annak ellenére, hogy kilenc uniós tagállam nem szavazta meg azt.

Szijjártó Péter az MTI-nek hangsúlyozta, a magyar kormány soha nem fogja elfogadni az ENSZ migrációs csomagját, amely meg akarja szervezni a bevándorlást. „Mi azonban zéró toleranciát hirdetünk a migrációval szemben. A migrációs csomagot nem szavaztuk meg, és semmilyen olyan dokumentumot nem támogatunk sem az Európai Unióban, sem az ENSZ-ben, amelyben hivatkoznak rá. Nem lehet hivatkozási alap egy olyan dokumentum, amellyel nem minden tagállam ért egyet” – jegyezte meg.

Hozzátette: „a magyar diplomácia elszigetelődése a bevándorláspártiak régi vágyálma. Továbbra is mindenki szövetségesünk, aki nemet mond a bevándorlásra. A májusi európai parlamenti választás tétje, hogy mi legyünk többségben”.

Tolmács nélkül lefordítva Szijjártóról magyar nyelvre: az óvodás hiszti nem lehet kisebbségben. Nem, nem mi ámokfutunk, hanem amazok. Azért, mert csak. Vagyis a bevándorláspártiak, az ENSZ, Brüsszel, és mindig valaki más. Kicsit hiányolom, hogy Soros ezúttal kimaradt a habzó szájú, neoprimitív visításból, ellenben azért egy kínzó kérdés így is a levegőben maradt: ha Szijjártó Péter kilenc uniós tagállamra mutogat (hogy bezzeg azok sem szavazták meg az ENSZ migrációs csomagját, beeeee), akkor hogy lehet az, hogy az EU közös álláspontjának kialakítását mégis egyedül a magyar kormány blokkolja? Vagyis hogy lehet az, hogy egyedül a magyar kormány akadályozza azt, hogy az Európai Unió az arab államok segítségével megállítsa a Földközi tengeren át zajló illegális bevándorlást?

Már csak azért is jó lenne tudni ezt, mert Európában senki nem ordít olyan hangerőn a migráció megfékezésének fontosságáról, mint annak a Magyarországnak a nevében eljáró kormány, amely ország egyáltalán nem határos a Földközi tengerrel. Nem baj, mert az MTI legközelebb majd biztosan ezt is jól megkérdezi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.