Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Trócsányi bűne nem az ország megvédése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint azzal vélhetően már sokan találkoztak az elmúlt órákban, Trócsányi László EU-biztosi jelölését ismételten – ezúttal még nagyobb, 12-9 arányban – elutasította az Európai Parlament jogi bizottsága, ezért már csak Ursula von der Leyen döntésében bízhat az egykori igazságügyi miniszter. Annak azonban igen kicsi az esélye, hogy von der Leyen szembemenne a JURI döntésével, ezért Trócsányi elutasítása szinte biztossá vált. Ennek apropóján a volt igazságügyi miniszter egy közleményben reagált a döntésre:

Nagy megdöbbenéssel értesültem az Európai Parlament Jogi Ügyekért felelős Bizottságának a mai napon meghozott döntéséről.

A nyilvánvaló igazságtalanság, az átláthatóság teljes hiánya, a Szerződések szellemének és az Európai Parlament Eljárási Szabályzatának egyértelmű és szándékos megsértése, valamint a demokrácia alapvető elveinek és értékeinek be nem tartása azokra az időkre emlékeztet, amelyekről azt hittem, hogy többé már nem térnek vissza.

Mindez nem csak a jogászt és a gondolkodót sérti rendkívül durván, hanem az egyént, magát az embert is. A hivatkozott döntés valójában hazugságok, kontextusukból helytelenül kiemelt és tendenciózusan tálalt tények összetákolt gyűjteménye.

Amikor a jogászt sérelem éri, nincs más választása, mint hogy megfontolja, hogy az igazát az illetékes bíróság előtt védje meg.

Prof. Dr. Trócsányi László, az Európai Parlament képviselője és egyetemi tanár

Itt azonban még nem volt vége a felháborodásnak, a kormányzat is úgy érezte, hogy meg kell védenie professzordoktor Trócsányit:

Trócsányi László segített a kormánynak megvédeni Magyarországot a migrációtól, az ő segítségével alkották meg a jogszabályokat ahhoz, hogy senki se érkezhessen okmányok nélkül, szabálytalanul az ország területére. Az Európai Parlament bevándorláspárti képviselői nem tűrik el, hogy az új bizottságnak olyan tagja legyen, aki igazságügyi miniszterként szolgált, mikor Magyarország lezárta a határt a bevándorlók előtt. A bevándorláspártiak azt szeretnék, ha a határokat megnyitnák a bevándorlók előtt, ahogyan az új baloldali olasz kormány megnyitja a kikötőket előttük.

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

Az Európai Parlament jogi bizottságának azért van problémája Trócsányi Lászlóval (ahogyan a román biztosjelölttel is problémájuk van), mert esetében összeférhetetlenséget tártak fel: a nevét viselő ügyvédi iroda milliós állami megrendelésekhez jutott minisztersége idején, ráadásul ugyanekkor orosz fegyverkereskedőket adtak ki Moszkvának. Az Egyesült Államok helyett. Ezzel már csak a Fidesz nincs tisztában (dehogyis nincs), amely felháborodhat amennyire csak akar, attól nem fog számukra kedvező döntés születni. Trócsányi elbukott. Pont.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.