Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szócsere a fideszes szótárban: nem migráció, hanem korrupció rohasztja az országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Pirkad az ég alja (na, nem amikor ezeket a sorokat olvasni tetszenek, hanem amikor én írni tetszem őket), hűvös az idő, de azért tavasz van. Ráadásul kedd is van, ami a világon semmivel nem függ össze, csak még nem ébredtem fel igazán és beszélek össze, valamint vissza. Hol is kezdjem? Mindegy, bárhol fogom meg, büdös, mint a négynapos kutyaszar.

Már minden érintett ország aláírta a Norvég Civil Alapokkal a megállapodást, kivéve egy büszke és szabadságszerető országot. Na, kiről van szó? Úgybiza, rólunkról. Vagyis rólunk sosincs szó, hanem Orbán Viktorról, egyem a kis fülcimpáját őneki. A Magyar Narancs járt utána a dolognak, hogy hol tart most a projekt. Mert ugye, amikor Lázár János – abban az időszakban, amikor még nem nőtt ki váratlanul egy vadászkastély a birtokán – igen bicskanyitogató cinizmussal állt bele a civil szervezetekbe, többek között a Norvég Civil Alapok civileknek jutó (az összes támogatás 10 százalékát kapják civil szervezetek, 90 százalékát a kormány oszthatja ki – maga között, gondolom – a szabályoknak megfelelően, höhö) összeg koordinálásával megbízott Ökotársba, az Alapok beszüntette a támogatás folyósítását és bent is ragadt 15 milliárd (tizenötezerszer egymillió) forint, új szerződést azóta sem sikerült aláírni, holott már Bulgáriával is aláírták 2016-ban. Most éppen 69 milliárd forintot nem fog megkapni Magyarország, fideszék annyira rinyálnak attól, hogy valamennyi pénzhez talál jutni olyan civil szervezet, amit ők ki akarnak nyírni. Márpedig mindet ki akarják nyírni, amelyik nem úgy ugrál, ahogy tekintetes uramék fütyörésznek. A norvégok nem engednek az elveikből, úgyhogy jelen állás szerint Magyarország elbukhatja a 69 milliárd forintot azért, mert a kormánynak a 6,9 milliárdra is fáj a foga. Jólvanakkor.

Eláruljam, ki a pártpropagandisták mai kedvence? Tamás Gáspár Miklós! Bizonyám. Nem bukott filozófus és semmi ilyesmi, hanem úgy írnak róla, mintha ember lenne. Ez olyanoknak nem jár pedig, akik nem fideszesek. TGM azzal vívta ki ezt a bravúrt, hogy kikelt Bangóné kijelentése ellen. Aki figyelemmel kíséri az ő munkásságát, az pontosan tudhatja: TGM mindig azt írja, amit ő helyesnek gondol. Akkor is, ha ezért a fejére zúdul a népharag, akkor is, ha a teljes sakálmédia apró cafatokra tépi és akkor is, ha a pajzsukra emelik. Tuti nem azért írta, amit írt, hogy őt ajnározza a kormánymédia. Szerintem ívesen tesz ő ezekre a dolgokra. De ettől függetlenül furaságos ilyet olvasni az Origón:

Bangóné Borbély Ildikó lemondását kérte Tamás Gáspár Miklós baloldali filozófus legfrissebb írásában. Úgy látja, nem megbocsátható az MSZP részéről az, hogy nem követelte azonnal Bangóné lemondását. Mint ismert, az MSZP képviselőnője egy múlt heti tévéműsorban közel hárommillió embert patkányozott le azzal, hogy arra a kérdésre, hogy miért nő a Fidesz népszerűsége, azt felelte, sok a patkány Magyarországon.

De a nyolcaska, a PestiSrácok, a Magyaridőknemzet, mindenki magasztalja TGM-et. Gondolom, egészen addig, ameddig lesz valami olyan cikke, ami nem tetszik a tisztelt főúri társaságnak. Akkor majd megint elmebeteg, alkoholista, megkeseredett vén hülye lesz, mint eddig.

A spanyol választási eredményekkel nem igazán tud mit kezdeni a lakájmédia. Bukott az a remény, hogy szélsőjobbos fordulat következik be az országban, de szerencsére fideszéknél mindig van raktáron néhány szakértő, aki elmagyarázza a híveknek, miért nem azt látják, amit látnak.

A PestiSrácok jelenleg itt tart:A bevándorlásellenes VOX szabhatja meg a spanyol politika új irányát. A fideszes álom alátámasztására pedig Kiszely Zoltánt sikerült előrángatni, aki hihetetlenül felkészülten beszélgetett a szintén rendkívül jólinformált újságíróval. Így csacsogtak ők:

a szélsőjobboldalinak tartott, bevándorlás- és autonómia ellenes VOX először jutott be a parlamentbe: a voksok 12 százalékának megszerzésével 36-38 képviselői helyre számíthat. És ez a lényeg: a spanyol választások is a bevándorlásról szóltak, az eredményből pedig jól látszik, hogy egyre erősebbek a bevándorlást ellenzők az EU-n belül.

Picit helyesbítek: a VOX nem szélsőjobboldalinak tartott párt, hanem szélsőjobboldali. Nem a voksok 12 százalékát szerezte meg, hanem 10, 3 százalékot (20 százalékot azért még a fideszmédiának sem illik tévedni) és nem 36-38 képviselői helyre számíthatnak, hanem 24 helyre. És senki nem akar velük koalíciós együttműködést.

Folytassuk a nagyszerű PS interjú értelmezését:

Az a választás is a migrációról szólt. A spanyol szocik különböző szociális intézkedésekkel tudtak nyerni, ígérgettek nyugdíjreformot, illetve minimálbér-kompenzációt, ezen felül pedig ők is szigorítottak a bevándorláspolitikán, annak ellenére, hogy tavaly még tárt karokkal várták a bevándorlókkal megrakott hajókat. Rájöttek, hogy a nyitott kapuk politikájával elveszítik a választást.

A spanyol választások nem a bevándorlásról szóltak. Az egeket ostromló korrupcióról szóltak. A Néppárt ezért roppant meg, ezért vonultak tízezrek az utcára és ezért bukott meg a néppárti kormány. A kormány egykori politikusainak jó része már börtönben ül, a többiek ellen eljárás folyik. Ismétlem: korrupció miatt.

Kiszely Zoltán igazán egyeztethetne a propagandamédiával, mielőtt azt mondja, az új szocialista kormány szigorított a bevándorláspolitikán, miközben az összes salakmédia azt tolja, hogy a szocialista kormány tönkretette Spanyolországot, mert migránsokkal árasztotta el. Közben az előző – a korrupcióba belebukott – kormány éppen úgy befogadta a menekülteket és migránsokat, mint a szocialista kormány. A spanyoloknak nem a migrációval van bajuk, hanem elsősorban a korrupcióval.

Ahogy Magyarországnak is, ha már itt tartunk. Hogy a Fidesz mindent a világon a migráció repedezett kaptafájára akar felhúzni, az a tényeken semmit nem változtat. A szlovének sem a migráció miatt tüntetnek hónapok óta és Csehországban sem a migrációval van baja az embereknek, hanem azzal, hogy Andrej Babis kormányfő a vádak szerint szintén korrupt geci. A vádakat a nyomozóhatóság fogalmazta meg – ott még létezik ilyesmi – és vádemelést javasolt. Erre Babis igyekszik az irányítása alá vonni az igazságszolgáltatást, mert Orbánnak ez sikerült, akkor majd neki is fog. A cseh emberek pedig ezt máshogyan gondolják.

Ideje megtanulni az új kifejezést a fideszeseknek is: nem a migráció a fő téma sehol, hanem a korrupció.

Jó ébredezést! Most jön egy kis zene, aztán majd mi is jövünk vissza és jól beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.