Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szentkirályi Alexandrát azért tájékoztathatták volna a Fidesz eddigi tevékenységéről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány újabban azt próbálja meg elhitetni az emberekkel, hogy ők eddig is mindent megtettek a klímaváltozás következményeinek csökkentése érdekében. Eddig is komolyan vették az emberiséget fenyegető klímaváltozást, sőt, a mai napon Szentkirályi Alexandra már azt mondta, hogy a téma sokkal fontosabb annál, minthogy politikai csatározások kereszttüzében legyen. 

Megértem persze, hogy Szentkirályi még új a posztján, de azért valaki összefoglalhatta volna számára, hogy mi is volt a kormány álláspontja korábban a témával kapcsolatban. Csak mert ha volt valaki, aki a politikai csatározások középpontjába helyezte a „klímahisztit”, az pont a kormány és annak propagandistái.

Az egy dolog, hogy Orbán rájött arra, hogy nincs értelme szembefordulni a társadalommal – pláne a fiatalokkal, akiknek a szavazataira hajt – egy olyan kérdésben, amelyben egyáltalán nem megosztottak az emberek, csak hát nem kellene elfeledni a múltat sem.

Nagyon fontos kérdés a klímavédelem Magyarországon is, sőt a téma sokkal fontosabb annál, minthogy politikai csatározások kereszttüzében legyen – emelte ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A szóvivő hangsúlyozta, az a nyolcpontos klíma- és természetvédelmi akcióterv, amelyet a kormány elfogadott, tervszerű és sok feladattal járó csomag. „Nem látom, hogy melyik lenne az a pontja, amivel egy, a hazáért felelősen gondolkodó, a klímáért és a természetért tenni akaró ne értene egyébként egyet” – mondta. Hozzátette: az akcióterv olyan pontokból áll, mint a fa- és erdőtelepítések elősegítése, illegális hulladéklerakók elleni küzdelem, vagy éppen az egyszer használatos műanyagok betiltása. Kifejtette, a célok között szerepel, hogy a következő 10 évben az erdős területek arányát 21 százalékról 27 százalékra növelik, másrészt vállalták, hogy minden újszülött után 10 fát ültetnek, ami évente körülbelül egymillió fát jelent.

Ugyanakkor támogatják a nap- és atomenergia felhasználást is, hiszen ez a két tiszta energiahordozó kell ahhoz, hogy a rezsi és az élelmiszer ára ne emelkedjen a jövőben. Szentkirályi Alexandra kiemelte, olyan környezetet szeretnének teremteni, ami szép, egészséges. Emellett a kormány elkötelezett, de elvárják a nagy külföldi multinacionális vállalatoktól is, hogy vegyenek részt a küzdelemben. Ugyanakkor a kis- és középvállalkozások esetében a kormány 32 milliárd forinttal támogatja a megújuló energiaforrások felhasználását. A Mátrai Erőmű kapcsán elmondta, az üzem folyamatosan áll át egy minél környezetkímélőbb modellre. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.