Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nyista tízmilla, semmi saját lakás. Majd kaptok egy zacskó tésztát választás előtt. Pusszancs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelet! Benedikty Béla óta tudjuk, hogy véletlenül sem kívánunk szép reggelt és szép napot sem, kizárólag jót (ha már mindenáron kívánni kell valamit és az a valami nem kelkáposztafőzelék fasírttal), mert a végén még pórul járunk. Több rossz hírem is van – ezért szükséges a jókívánság, kompenzálok -, az egyik mindjárt az, hogy ezen a héten többször is én fogom rárúgni a hálószoba ajtót az édesdrága olvasókra. A második rossz hír: vége a hétvégének, tehát hétfő van, irány a dolgozó. Állítólag hamarosan itt a húsvét, de még nem volt időm kideríteni, idén mikor tartjuk. Valamikor mostanában. Ezt a sűrűsödő, sonka és csokitojás vásárlására ösztönző reklámokból gondolom. Mármint azt, hogy hamarosan elérkezik az a nap, amit atombiztosan fel lehet majd ismerni az egyenes vonalban történő közlekedésre (mindhiába) koncentráló férfi-, valamint a kacifántosan büdös hölgypopuláció felbukkanásáról.

A tegnapi nap vezető eseménye az volt, hogy maga alá trottyantott a Facebook. Szerencsére (most még) nem omlott össze az emberi civilizáció és nem kezdődött el a világvége sem, de azért fura volt szembesülni azzal, hogy mennyire része lett az életünknek. Ha másért nem is – nekem legalábbis nem tűnt volna fel, ha nem azon csacsogok -, a távolsági kommunikáció miatt. Tudom, van ezer más mód is, de én ezt szoktam meg. Legfeljebb majd leszokom róla. Apropó! Csak azért fura nekem a leszokom a leszokok helyett, mert büdöstahó vagyok? Tudom, ikes ige, de valami zavar benne. Namindegy.

A DK megtartotta a kampánynyitót, amiről most aljas módon egy büdös hangot nem fogok írni. Pont úgy, ahogy Orbán Viktor virágvasárnapi posztjáról sem, és Németh Szilárd étkezési szokásairól sem, mert hétfőn reggel többnyire morcos vagyok. Máskor simán csak bunkó. Na jó, ez utóbbiról mégiscsak elpottyantok pár szót:

Na. Akkor ezt én nem értem. Nem a nyúlját – az valami alkatrésze a disznónak -, nem a savit, az sima türhőség. Azt nem értem, hogy mi a cél ezzel a poszttal? Azt gondoljuk, hogy Németh Szilárd szokott étkezni, mert erősen meglátszik rajta. De ugye a jelenlegi magyar sajátosságoknak köszönhetően ő most politikusnak minősül. Miért érdekel az valakit, ha vadhajnalban pacalt zabál és egy pöttyös bögréből tejszínhabos langyos disznózsírt iszik mellé? Arra jutottam magammal, hogy az üzenet a mélytányér és a kanál között keresendő. Oké, keresem is az üzenetet, de sehogy nem lelem. Az a kemény csávó, aki kanállal eszi a pacalt pirkadatkor? A nép egyszerű fia? És akkor a kormány a nép kormánya, mert úgy tudják, a kéményen dolgozó kisember reggelenként pacalt kanalaz savanyúsággal? A jó magyar embernek, aki hűen őrzi a hagyományainkat, kanállal kell ennie a rántotthúst is? Már ugye akinek futja időnként húsra. Legközelebb azt is kiposztolja Németh Szilárd, ahogy a szalonna ízű rágógumit bicskával falatozza? Nem értem én ezt.

Drága falusi honfitársaim, kiemelten cigány honfitársaim! A kormány nagyon puszikálja az ő szavazóit. A falusi CSOK úgy néz ki, hogy egy és két gyerek után egy év TB jogviszony kell (a városi CSOK fél évet ír elő), három és több gyermek esetén (ekkortól jár a 10 millió) két év az elvárás. A városi fél évvel szemben. Az RTL Klub megérdeklődte a szakiktól, mire ez a diszkrimináció, mire fideszék megválaszolták.

A falusi CSOK célja, hogy becsületes magyar családok élhessenek az otthonteremtésüket segítő lehetőséggel. A tisztességtelen szándékúak pedig ne tudjanak visszaélni vele.

Értelmezzük ezt egy picit. Falun kétszer – három és több gyerek esetén hatszor – olyan becstelenek a népek, mint városon? Hogy van ez pontosan? Mert ugye a Fidesz szavazóbázisa jellemzően ott van, ahol szerintük a tisztességtelenek próbálnak visszaélni a kormány határtalan jóságával (és a mi adóforintjainkkal). Nagyon fideszeseknek azért lefordítom, hátha nem értik: cigányok, közmunkások, beteg hozzátartozót gondozók, rokkantak, szegények, kuss van. Nyista tízmilla, semmi saját lakás. Majd kaptok egy zacskó tésztát választás előtt. Pusszancs.

Orbán Viktor fotót tett közzé virágvasárnap alkalmából

Komolyan, az Origo írta meg. Hát van ennél csodásabb? Szerintem sincs. Egyszerűen fantasztikus, hogy ilyen miniszterelnökkel áldotta meg az ég ezt az országot. Aki szerint ez személyi kultusz, az büdöslibsi, migránssimogató és Sorosbérenc. Beszarok.

A végére kis színes helyett itt egy kis vicces. A Magyaridők Nemzet nevű pártfaliújságon megjelent egy energiatakarékos cikkecske. A néhány sor arról szól, hogy Róna Péter állított valamit (mégpedig azt, hogy ez itt nem annyira keresztény ország), Pilhál György – ő írta ezt a kevéssé sikeres kiáltványt – előállt az aduásszal:

Kár, hogy a cikk szerzője elfelejtette megkérdezni: és ahhoz mit szól, hogy a magyar kormány ennek épp az ellenkezőjét mondja (minap épp Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes)

Ez már a vég kezdete. Vagy folytatása. Mert akkor mi van, ha a magyar kormány mást állít bármihez képest? Akkor az az igazság? Hogy Semjén Zsolt aktuálisan mit beszél a szájával, az önmagában egy érv? Ez már így benne is van az alaptákolmányban vagy csak ezután kerül bele?

Tessék szépen ébredezni! Én bekanalazom az olajban kisütött zsírszalonnámat reggelire, harapok mellé egy kis disznósajtot (olyat, amelyikben szőrös disznófül-darabok csáboskodnak), lenyomatom pár gombóc töltöttkáposztával aztán indulhat a nap.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.