Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincsenek tisztában azzal, hogy mekkora pusztítást végeznek az emberek agyában, lelkében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Új hét, régi örömök és boldogságok. Szépjóreggelt kívánok, mindenkit megkímélek Bálint kolléga hétfővel kapcsolatos elméleteinek, sirámainak és szentenciáinak vázolásától. Sok mindent nem ígérhetek, de azt igen, hogy összefoglalom mindazt, ami számomra nehezen vagy alig érthető, vagy csak egyszerűen szóra érdemes ebben a semmi másra nem hasonlító politikai jelenben.

Történt egy sajnálatos tűzeset a hétvégén, amelynek eredményeképpen a Demokratikus Koalíció irodái gyakorlatilag megsemmisültek és tulajdonképpen mindenük odaveszett. Nem gondoltam, hogy ebből a kisebb tragédiából (kisebb,  amennyiben személyi sérülés nem történt) is képesek lesznek hangulatkeltő cikkeket összerántani a Fidesz betanított szakmunkásai, de sikerült nekik. Azt állítják, hogy pénzért kuncsorog Gyurcsány, miközben az ellenzéki pártok szolidaritásukról biztosították őket. Nem azt várta szerintem senki, hogy Orbán Viktor és a Fidesz egyébként mindig serény propagandaosztaga megcsillantja véletlenül emberi oldalát, és együttérez az ellenséggel – egyébként jelenleg elképzelhető, hogy egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt -, de hogy erre az aljasságra mi szükség van, az az én erkölcsi zsinórmértékemmel értelmezhetetlen. A felhergelt rajongók némelyike már itt tart:

miután felgyujatta, hogy a hazugságait eltüntesse most meg van pofája pénzért kuncsorogni. mi van lopott vagyonból nem telik?

Ezek az ostoba végrehajtók nincsenek tisztában azzal, hogy milyen méretű pusztítást végeznek az emberek agyában, lelkében, pedig ebből mindenki vesztesen fog kijönni. Egyébként nem volt olyan régen, én még tisztán emlékszem arra, hogy amikor Orbán Viktor sárga csekket küldött a rajongóinak és pénzt kért tőlük azért, hogy sikeresen meg tudja védeni Magyarországot Soros Györgytől. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy azoknak is eszébe juttassam, akik az utolsó pénzükből is a nagy fehér törzsfőnöknek küldtek harcra valót: olyan jól sikerült a bevetés, hogy soha nem lesz vége, még mindig nem sikerült megvédeni az országot, nem tudnak annyi pénzt küldeni az elvtársaknak, hogy ennek a háborúnak vége legyen.

És abból mekkora fideszes kocsmadiplomáciai háború és kommunikációs hisztéria lesz pár órán belül, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár vasárnap este hivatalában fogadta Soros Györgyöt, akivel a CEU Bécsbe költözéséről csacsogtak. (Irgalomatyja és egyéb aprószentek!!!!) Remélem, hogy a főnököt már mindkét oldalról megtámasztották, nehogy eldőljön, a nyugtatóit is megkapta, mert bár lehet, hogy a térdét csapkodva szokott röfögni azon, hogy milyen hihetetlenül zseniálisan és eredményesen átverte a drágajó magyar embereket ezzel a zsigeri, ostoba sorosozással, ez így kívülről megint elég nagy pofáraesés-gyanús ügynek tűnik. Egyfelől mindennél nagyobb gáz és blama, hogy az egyetemet, amit Budapestről egy félművelt taplókból álló kormány elüldözi, Bécs örömmel befogadja. Gáz továbbá, hogy ez újabb magyar egyetemi dolgozó külföldre kényszerítésével jár együtt. És mindezeken túl az is gáz, hogy az osztrák kancellária hivatalos közleménye szerint – bár Soros és Kurz más véleménnyel vannak egyéb politikai kérdéseket illetően – fontos olyan emberekkel is beszélgetni, akikkel nem mindenben értünk egyet. Nem csak gazdasági értelemben üthetjük bottal a nyomát Ausztriának, mentálisan és szellemileg még inkább szembetűnő a lemaradásunk.

Annak ellenére is, hogy Finnországot sikerült 2-0-ára legyőzni Orbán-Csányi Polt jelenlétében. Azért a fotót elnézve (természetesen nem ez az első, és kétlem, hogy ez lenne az utolsó) nem hiszem, hogy bárki komolyan gondolhatja még ezek után, hogy ebben az országban működik az igazságszolgáltatás, és hogy érdemes abban bízni, hogy itt tisztességes eljárások keretében, a bűnüldözés valódi szándékával állnak hozzá az Orbán körül táncoló nagypályás korrupt strómanokhoz. Akik között a miniszterelnök családtagjai is előfordulnak. És most még mindig nem arról beszélünk, hogy újabban már elítélt bűnözőket csempésznek az országba, hanem csak a saját lábra állt Orbán-Tiborcz dinasztia viselt dolgainál tartunk.

Valaki látta esetleg, hogy a Gruevszki-ügy nyomán akár egyetlen fej is porba hullott volna? A Párbeszéd Szijjártót szólította fel valami ilyesmire (mármint az önkéntes távozásra), de ha ez nem ebben az országban történik, a belügyminisztertől a miniszterelnökig ezt nem sokan úszhatnák meg. Ehhez képest még ők vannak megsértődve (pláne Gulyás Gergely), ha arról kérdezik őket, hogy ezt így mégis hogy? Úgy vélem, itt egyvalaki lesz képes bármire is felszólítani ezt a valóságtól elrugaszkodott, elszakadt, magát mindenhatónak vélő társaságot: az istenadta nép, mimagyarok, nagyon tömött sorokban, az utcán maradva ameddig szükséges.

Itt már nem bajok vannak, meg elhajlások, meg egyszeri kisiklások, vagy sajnálatos, de megbocsátható csibészségek. Itt a bűn, a bűnpártolás irányítja a kormányt, ezért irányítja a kormány úgy az országot, ahogyan nem. Igen, Fekete-Győr Andrásnak természetesen igaza van, amikor azt állítja, hogy

a Legfőbb Ügyészség vezetője, Polt Péter, maga is legalább olyan takonygerincű ember, mint Orbán Viktor.

Igen, ez fontos: Polt nélkül ez nem menne. Az ő bűnei az Orbán által elkövetett bűnökkel tökéletesen azonos súlyúak, ha eljön az ideje, feltétlenül érdemes ezt figyelembe venni. Igen, Polt Péternek köszönhető, hogy Magyarország Bulgária után a második legkorruptabb ország az Európai Unióban. Igen, ez így van, ezért aki még nem tette, írja alá Hadházy Ákos kezdeményezését az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról. Már közel 300 ezer aláírás összegyűlt, az 1 millió a tét.

Mondanám, hogy röhögőgörcsöt kaptam attól a hírtől, miszerint már a Magyar Idők nevű pártlap is beismerte, hogy a sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési problémákkal küzd, de ezen már se röhögni, se sírni nem lehet. Miután tegnap óta tudjuk, hogy a kórházak adóssága átlépte a lélektani 50 milliárd forintos határt, rendkívüli módon rímel erre a Magyar Kórházszövetség legfrissebb felmérése, amely valamiért helyett kapott a Fidesz házi újságában. Ezek szerint tök jó, hogy a magyar emberek közel kétharmada látott már új mentőautót, de ettől még a problémákat nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Olyannyira nem, hogy a kórházigazgatókat tömörítő szervezet elnökhelyettese, Ficzere Andrea a lapnak azt mondta: érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy – elsősorban a fővárosban – inkább kevesebb helyen legyen ilyen osztály, de ott biztonságos és magas színvonalú ellátást nyújtsanak a betegeknek.

Ameddig az Origo kitalálja, hogy a Magyar Idők álhírekkel támadja a kormányt, még elmondom, hogy a hvg.hu birtokába került kormányzati előterjesztésből kiderült, hogy a következő szakaszába lépne a hajléktalanok eltüntetése a közterületről. Budapest legnagyobb közlekedési csomópontjaiban éjszakára fizikailag is lezárnák az aluljárókat az utolsó metró után. Ezt most inkább nem kommentálom, szép hetet kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.