Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


MTVA: Nem akarjuk, hogy visszatérjen az a korszak, amelyben a tiltás, az elhallgatás, a megfélemlítés vagy az ellehetetlenítés eszközét gyakorolták

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy megtévesztő lehet a cím, de csak azoknak, akik egy kő alatt vészelték át a putyini mintára épülő-szépülő, felcsúti lelkületű illiberális autokrácia elmúlt 12 évét. Nem, nem arról van szó, hogy az évi 130 milliárd forintból fenntartott nehézsúlyú propagandaüzem fellázadt a teljhatalommal uralkodó főnökei ellen, és kikérte magának, hogy amit művelnek, az nem közszolgálat. Arról van szó, hogy az ellenzék holnap a még mindig köztelevízióként jegyzett monstrum épülete előtt tiltakozik 17 órától az ellen, hogy a mindenki pénzéből fenntartott közpénzszolgálati média józanodjon ki, és vessen véget az orbáni és putyini hazug propaganda sugárzásának. Ebből az alkalomból sértődtek meg az elvtársak.

Eddig is tudtuk, de a Direkt 36-nak köszönhetően újabb papírja van az MTI-nek arról, hogy a híreit lényegében a kormány diktálja, szerkeszti, ezért is különösen érdekes elolvasni az alábbi sirámot, amelyet hivatalosan Papp Hírhamisító Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója közölt az állami hírügynökséggel (valójában fene tudja, melyik fideszes bugyorban fogalmazták), és amelyben arról panaszkodnak – nem először fordul ez elő az utóbbi napokban -, hogy a balliberális pártok megsértik a sajtószabadságot. Mármint azok a balliberális pártok, amelyeknek politikusai be sem tehetik a lábukat a mindenki pénzéből fenntartott közmédiába, ahonnan aktuálisan is nagy mennyiségben ömlik a félretájékoztatott polgárokra az orosz dezinformációs propaganda.

Közhely, hogy minden szava arany ennek a lesújtó kórdokumentumnak is beillő éktelen vernyogásnak, ha nem tudnám, hogy véresen komolyan gondolják, azt hinném, hogy paródia. Kár, hogy semmi túlzás nincs abban, hogy a propaganda fegyver, a hazugság öl. Úgyhogy nézzük, és őrizzük meg az utókor számára, hogy mi mindent hordott össze Papp és Dobos néven az állampárt. Lesz miért szégyenkezni.

A parlament által választott többpárti kuratórium és a társadalmi szervezetek által felügyelt, szigorú európai és magyar szabályok szerint működő magyar közmédiát egyre több és egyre gyakoribb baloldali politikai támadás éri.

„Mindezt tetézve azzal, hogy valótlan állítások terjesztésével próbálják a magyar polgárok millióit az általuk nézett és hallgatott csatornák ellen hangolni”.

A „közmédia – ahogyan eddig – ezt követően is vissza fogja utasítani a rágalmakat és a politikai befolyásolás minden kísérletét”.

„Azt is visszautasítottuk, amikor fizikai erővel, törvényt sértve, garázdaként törtek be a székházba a baloldal politikusai, azt is, amikor gyalázták munkatársainkat, azt is, amikor létükben és egzisztenciájukban fenyegették mindazokat, akik szakmai elkötelezettségből, hazaszeretetből, szolgálatból a nap 24 órájában végzik munkájukat határon innen és túl, a világ minden részén. Milliók tájékozódását segítve, beszámolva eseményekről, határvédelemről, árvízről, járványról, háborúról vagy éppen a politikai pártok által elmondottakról”.

A „közmédia nem a politikát szolgálja, hanem a nemzetet, a polgárokat, és bemutat minden olyan eseményt, kijelentést, agressziót, örömöt vagy bánatot, ami akár Magyarországon, akár a világban történik”.

Bemutatjuk az orosz agressziót, bárhogy is próbálják ezt elhazudni a vasárnapi tüntetők, bemutatjuk az ukránok helyzetét, akiknek jótékonysági műsort készítünk egész héten keresztül, az iraki vagy afganisztáni történéseket, a brüsszeli vagy berlini eseményeket éppúgy, mint a most tüntető baloldaliak politikai állásfoglalásait, vagy éppen a kormány és a kormánypártok véleményét.

„Bemutatjuk akkor is, ha ezt egyes baloldali politikusok nem szeretnék”.

Bemutatjuk akkor is, ha inkább elhallgatnák kellemetlen ügyeiket, és azt is, amit saját jelöltjük vagy jelöltjeik képviselnek, legyen az rezsiemelési, energetikai vagy bármilyen más szándék”.

„Nem mi mondjuk, ők mondják, ők képviselik. Ők ajánlják azokat Magyarország polgárainak. Tesszük mindezt azért, mert a magyar polgároknak joguk van tudni, mit mondanak, mit képviselnek a politikusok”.

„A vasárnapra tervezett tüntetésüket hiába próbálják meg a sajtószabadság köntösébe bújtatni, amikor éppen ők sértik meg a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos és törvénnyel védett jogát”.

„Az ő számukra – ezt mutatják a sorozatos beavatkozási kísérletek és a fizikai erőszak is – a sajtószabadság csak addig terjed, amíg az ő véleményük jelenik meg, amíg őket szolgálja”.

„Magyarország alaptörvénye a véleménynyilvánítás és az információhoz jutás jogát minden magyar állampolgár számára biztosítja, és ehhez, valamint a törvény által biztosított szerkesztői szabadság gyakorlásához minden körülmények között ragaszkodni fogunk”.

Nem akarjuk, hogy visszatérjen az a korszak, amelyben a tiltás, az elhallgatás, a megfélemlítés vagy az ellehetetlenítés eszközét gyakorolták, „nem félünk, nem engedünk, bárhogy fenyegetnek is bennünket!”.

A mostani politikai nyomásgyakorlási kísérletet, amint azt tették legutóbb is, jelezni fogják a független Médiatanácsnak és a Nemzeti Választási Bizottságnak. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.