Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Milyen kereszténységről karattyolnak húsvétkor is azok, akik másokat hitük miatt megvetnek és köpködnek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jól van, ne idegesítsem fel magam nagypénteken. De. Idézek első körben a betanított esztergályosból lett papból lett humánerőforrás miniszterből (-től):

Balog: nagypéntek üzenete mindenkihez szól, aki megjárta az élet mélységeit

Nagypéntek „mély hitbéli üzenete” lefordítható egy olyan általános, emberi üzenetre, amely nemcsak a vallásos emberekhez szól, hanem mindenkihez, aki megjárta az élet mélységeit, aki szembesült a halállal, a szenvedéssel.

Balog Zoltán szerint Jézus szenvedéstörténete azonosulási lehetőséget kínál minden szenvedő, reménykedni akaró embernek, akkor is, ha nem vallásos.

Az ünnep munkaszüneti nappá nyilvánításának „lelki hozadékát nehéz számokban mérni”, és nem tudják, tavaly többen vagy emelkedettebben ünnepelték-e az emberek a nagypénteket, amelynek megünnepléséhez nem kellett szabadságot kivenniük.

Ugyanakkor a döntés után az egyházak megköszönték a kormánynak a lehetőséget. Az egyházak igyekeznek megtölteni az ünnepet az „örök üzenettel, hogy vezet út a halálból egy új életbe”, az áldozathozatal nem az utolsó állomása az életnek, van folytatás, és az „fölfelé visz”. Ennek az üzenetnek a 21. században éppen olyan aktualitása van, mint volt a Krisztus születése utáni első században és az azóta eltelt 2000 évben.

Az egyházi ünnepek közül azért választották nagypénteket, mert „ennek az ünnepnek önálló üzenete van a keresztény kultúrkörben”.

Az MTI igénytelen idézőjeleit sincs kedvem kijavítani, olyannyira forgolódik a gyomrom ettől az ájtatos dumától, pedig a halandzsa felét így is kivágtam a fenébe.

Mi a jóistenről beszél ez az ember? Miről?

Mit tud Balog Zoltán az élet mélységeiről és a szenvedésről?

Milyen alapon veszi a szájára Balog Zoltán a nem vallásos embereket, akiket a kormány évek óta főállásban rugdos?

Milyen emberi üzenete lehet bárminek, amit a kormány a szájára vesz úgy, hogy évek óta fröcsögve szítják a gyűlöletet nem vallásos, illetve más vallású embertársaik ellen?

Milyen hitbéli üzenetről karattyolnak azok, akik mások hitét megvetik, veszélyforrásként tekintenek rá, üldözik és köpködik? Most hallom, hogy a hadvezér is igét hirdetett nagypénteken, tökéletesen idevág az elmebaja:

Nem a hittételekről folyik a vita, hanem arról, hogy az általunk szeretett életmódot, életfelfogást megtudjuk-e őrizni, vagy azt külső hatásra megfogják változtatni. Így visz el minket a keresztény Európa gondolata a bevándorló Európa problémájához és a migráció kérdéséhez.

Valóban? Hát akkor a kormánynak oly nagyon hálás egyháztól és a fent nevezettektől is kérdezem, hogy ha nem hittételekről folyik a vita, akkor miért van az, hogy aki nem vallásos, aki nem döngeti reggeltől estig a mellét a kereszténységével, aki nem él vallásos életet, aki úgy véli, hogy a kereszténység pont nem határozza meg az emberi minőségét, aki másban hisz, mint amit a regnáló hatalom vinnyog úton-útfélen, az lassan miért nem is ember a kormány és külön a Kiss-Rigó László-félék felfogása szerint?

Miért van az, hogy állandóan a kereszténységről papolnak olyanok, akiknek a vallás puszta eszköz a néphülyítésre, de akik saját cselekedeteikkel állandóan szembeköpik ezt a tökéletesnek, követendőnek és megvédendőnek vélt eszmerendszert, amihez nyilvánvalóan semmi közük nincs?

Egy maffiózó lehet keresztény, drága urak? Egy népét kirabló, korrupt, bűnözőkkel kokettáló, árokásó, uszító banda lehet keresztény? Már sokszor mondtam: ha ez a kereszténység, akkor tartsák meg maguknak, és kurvára ne erőltessék ránk, mert nekünk ehhez semmi közünk. Aki a kereszténységből politikai üzletet, terméket, árucikket kreál és azzal házal, aki a sokaktól vesz el és a kevesek között osztja szét, az sosem volt, sosem lesz keresztény. (Már ha ennek a kategóriának még egyáltalán van pozitív jelentéstartalma. Mióta főkeresztényék mindent megtesznek a lejáratására, aligha.) Sem húsvétkor, sem máskor.

De ha már nagypénteken sem futja másra, mint erre a büdös, dohos mutatványra, akkor maradjunk annyiban: szerencsére a magyar társadalom nagy részének a saját, üres, tartalom nélküli kereszténysége fitogtatásánál fontosabb az, hogy megmaradjon embernek ebben az embertelen, gyűlölettől hangos, puskaporos jelenben. A többi kampányrizsa, kampánykamu és halandzsa.

Boldog feltámadást mindenkinek! Még a kirakat-keresztényeknek is. Bár ők páros lábbal fosnak attól, hogy mi lesz, ha eljön a szellemi feltámadás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.