Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Már készül a háttéralku?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Pétert ma kivételesen nem Ázsiába, hanem Nürnbergbe ette a fene, ahol elmondta, mennyire fontosak a bajor vállalatok Magyarország számára. Az elmúlt években 146 bajor vállalat több mint 1800 milliárd forintnyi beruházást hozott Magyarországra. Ez persze dícséretes, de ennek megvolt és a mai napig megvan az ára. Igencsak gyanús az, hogy pont most, amikor az EU ismét a magyar kormány és hasonszőrű társai valamilyen formában történő szankcionálásán agyal, akkor megy Szijjártó a bajor cégekhez. Csak nem arról van szó, hogy már meg is kötték a háttéralkukat, és semmiféle jogállamisági feltételeket nem kell teljesíteni az EU-támogatások lehívásához? Ugye nem erről van szó?

A bajor vállalatok nagyon fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság fejlődésében – emlékeztetett a Nürnbergben tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Eddig „146 nagy bajor vállalat összesen több mint 1800 milliárd forintnyi beruházást hozott már Magyarországra, és jóval több mint 50 ezer magyar ember és család számára biztosítják a kiszámítható megélhetést” – hangsúlyozta Szijjártó Péter. Az Audi, a BMW, a Knorr-Bremse vagy a Siemens olyan vállalatok, amelyek alapvetően meghatározzák a magyar gazdaság teljesítményét – magyarázta a tárcavezető.

Egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltása minél gyorsabban megtörténjen, és modern, tudásorientált gazdasággá alakulhasson át – tette hozzá. Szijjártó Péter rámutatott, hogy a bajor vállalatok a koronavírus-járvány jelentette nehézségek ellenére kiálltak Magyarország mellett, és a munkanélküliség elleni küzdelem finanszírozása mellett döntöttek.

A magyar kormány munkahelyek megvédését célzó, beruházó vállalatokat támogató politikájának köszönhetően tizenhárom bajor vállalat kötelezte el magát újabb beruházások mellett Magyarországon – jegyezte meg a miniszter. Ezek a cégek rövid időn belül nyolcmilliárd forintnyi beruházást hajtanak végre, amellyel több ezer munkahelyet védenek meg – fűzte hozzá. Szijjártó Péter kiemelte: a hatékonyság jegyében nagy verseny zajlik a kapacitások újraelosztásáért, és a magyar-bajor együttműködés mindkét fél gazdaságát az új világgazdasági korszak nyerteseivé teheti. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.