Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kövér László szintet lépett a riogatásban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ma én vagyok a soros (höhö, na ugye?), a reggeli boldogításban. A jósok szerint ma is esni fog, de nem lesz olyan ocsmány hideg, mint amilyen tegnap volt. Szép tőle, mert május közepén már szeretem elrakni a télikabátot.

Csendes hetünk van, még senki nem költözött a Budai Várba a NER körül sertepertélők közül. Igaz, még csak szerda reggel van, semmi nincs veszve. Az Országos Széchényi Könyvtár viszont kilöltözik, bár nem teljesen jószántából. Magával a költözéssel talán nincs is akkora baj, mint azzal, hogy mennyire lesz biztosított az ott őrzött anyag állagmegóvása. Amennyire a kormány kultúra és tudomány iránti olthatatlan rajongását ismerem, pont tesznek rá, hogy megeszi-e a penész mondjuk a Himnusz kézzel írt, eredeti példányát. Ha megeszi, úgy kell neki. Amúgy sem lehet focizni az ilyen kéziratokkal, akkor meg mire lenne jó?

Új frontot nyitott a zorigó a babaváró támogatás című háborúban. Természetesen Brüsszel ellen.

Nyilvánosságra hozta a magyar kormány azokat a jegyzőkönyveket, amelyek bizonyítják, hogy az Európai Bizottság (EB) megtámadta a babaváró támogatást. A dokumentumokból kristálytisztán kiderült, hogy a versenypolitikai főigazgatóság július elseje utáni eljárással fenyegette meg Magyarországot arra az esetre, ha a kormány nem teljesíti az általuk megszabott feltételeket. Sőt, még azt is kilátásba helyezte, hogy a büntetésekkel csődbe taszítja azokat a bankokat, amelyek részt vesznek a programban. Ezzel új színtre emelkedett a migránspárti és a bevándorlást ellenző erő küzdelme: Brüsszel nyíltan támad egy, a hagyományos családmodell védelmére irányuló tagállami intézkedést. Egyúttal egyértelműen bebizonyosodott, a Bizottság képviselői hazudtak, amikor letagadták a fenyegetést. (Origo)

Én tegnap este átfutottam a leleplező dokumentumokat – ma még nem, mert nem vagyok teljesen ébren – és nekem úgy tűnt, az uniós szerv kifogása annyi, hogy túl magas a kamat. Ezzel indokolatlanul támogatná a kormány közpénzből azokat a bankokat, melyek részt vesznek a programban. Ha a kormány mérsékli a kamatszintet egy reális értékre, nekik a világon semmi kifogásuk nincs a dolog ellen. Én itt nem nagyon látok támadást, inkább a magyar adófizetők érdekeinek védelmét. De majd ha felébredtem rendesen, ismét átolvasom. Becsszó.

Május 27-ig beterjeszti Palkovics László minisztériuma az MTA átalakításához, az akadémiai kutatóhálózat leválasztásához szükséges törvénymódosításokat az Országgyűlésnek. A parlament pedig júniusban meg is tárgyalja azokat – ezt az atv.hu-nak mondta el ma innovációs miniszter. (ATV)

Márpedig ha beterjesztik és már az is tudható, hogy megtárgyalják, akkor meg is fogják szavazni. Mert Orbán Viktor már eldöntötte. Ezek szerint államosítani fogják a kutatói hálózatot. Pöpec.

Kövér László tegnap Siófokon gerjesztette a háborús hangulatot. Egy kicsit túlrohant a kifutópályán az agya neki, ezért olyanokat mondott, hogy még én is rácsodálkoztam.

Azt döntjük el, hogy olyan európai vezetést választunk, amelyik fontosnak tartja a kereszténység európai alapjainak megtartását, (…) vagy olyat, amelyik egyfajta tömeges ember- és kultúracserében látja a kontinens jövőjét.

A politikus hangoztatta, hogy az emberek Európa-szerte a bevándorlást és a terrorveszélyt tartják a legfontosabb kérdésnek, de a „főáramú, Brüsszelt is uraló” politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ehelyett a jogállamiság, „a kelet-európai országok hálátlansága” vagy a klímaváltozás legyen a választás tétje.
    Mint mondta, egy friss felmérés szerint Németországban az emberek 31 százaléka a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, de 32 százalék már a klímaváltozást, ami a „+független és pártatlan+ média agymosó hatása” miatt van.

Kövér László megemlítette, hogy nem mindegy, hány mandátuma lesz a Fidesznek a választás után. A 21 magyar mandátumból a becslések szerint a párt 12-15 mandátumot szerezhet meg; ha 15 képviselőt küldhetnek az EP-be, az azt is jelentené, hogy az Európai Néppárton belül az erőviszonyok a Fidesz javára billennek el – fűzte hozzá. (MTI)

Beszéljük ezt meg! Ezek – pontosabban Kövér László – szerint már nem csak arról van szó, hogy Soros György és a brüsszeli bürokraták betelepítik ide a terrorista muszlim migránsokat, hanem minket meg Afrikába fognak deportálni? Mert a lakosság- és kultúracsere ezt jelenti. Mi a fene van? Nem tojt be eléggé a szekta attól, hogy jönnek a vadak? Már azzal kell őket ijesztgetni, hogy a sivatagba kell költözniük? Ahhoz mennyire kell hülyének lenni, hogy a klímaváltozást (ami az emberiség legfontosabb gondja és a migráció egyik kiváltó oka is egyben) a média agymosásának következményeként határozza meg ez az ember- és családbarát portás?

Ha már a zemberek véleményéről csacsorászunk, ajánlom Kövér László figyelmébe azt az áprilisi közvéleménykutatást, amit a Publicus Intézet végzett a Népszava megbízásából. Eszerint:

Tíz megkérdezettből nyolcan (81 százalék) úgy gondolják, hogy hazánknak csatlakoznia kellene az Európai Ügyészséghez.

Jelzem: a Fidesz szavazóinak 71 százaléka is ezen a véleményen van!

A megkérdezettek 80 százaléka támogatja, hogy az EU-s pénzek hazánkba érkezését az EU bizonyos jogállami normáknak való megfeleléshez kösse.

A Fidesz szavazóinak 68 százaléka is így gondolja.

Ha már a Fidesz az egyetlen olyan párt, amelyik megkérdezi az emberek véleményét, akkor talán illene nem leszarni ezt a véleményt. Gondolom én, a hülye fejemmel.

Csapjunk bele a mai szeles napba, hátha történik valami jó is. Mondjuk eláll a szél.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.