Július 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Idősek világnapja: a kormánypárt tagjai egymás tyúkszemére taposva fényezik magukat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,307,932 forint, még hiányzik 692,068 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy az ember gyomra felfordul.

A hangot Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos adta meg még 10 óra előtt az MTI hírfolyamában, aki az idősek világnapja alkalmából köszöntötte a nyugdíjas honfitársait, boldogságot, egészséget, hosszú életet kívánt az  időseknek, és a biztonságos populizmus kedvéért egy fotót is megosztott a Facebook-oldalán, amelyen a nagymamájával együtt látható.

Őt követte Simicskó István, a KDNP nevű piócapárt ügyeletes frakcióvezetője két perccel később, aki teljes szereptévesztésben arról adott ki patetikus közleményt, hogy a kormány elkötelezett a nyugdíjak vásárlóértékének mindenkori megőrzése iránt. Hogy mi köze van Simicskónak a kormányhoz, az nem derült ki, de az igen, hogy a baloldali ellenség emlegetése nélkül nem lehet megünnepelni az idősek világnapját sem. A világnézeti szektapárt frakcióvezetője a saját hatása alá kerülve, a kormány nevében lamentálva ígérte, hogy ők el vannak kötelez(őd)ve az iránt, hogy soha ne térhessen vissza az az időszak, amikor a baloldal hibás gazdaságpolitikája miatt elvették a 13. havi nyugdíjat is a szépkorúaktól. Simicskó az előttünk járó generációkról ömlengett, amelyek a vállukon viselték a 20. század minden terhét, amelyeknek kemény munkája, küzdelme, szenvedése és töretlen hite nélkül ma minden bizonnyal rosszabb helyzetben lennénk. Hála és köszönet nekik, bár azért ők is hálásak lehetnek, mert a keresztény-konzervatív kormányzat akárcsak a pandémia, úgy a szomszédban dúló háború okozta gazdasági nehézségek idején is gondoskodik a kiszámítható és nyugodt életükről, és mindig is kiemelt figyelmet fordít az idősek megbecsülésére és a róluk való gondoskodásra. Mondjuk abban nincs vitám még Simcskóval se, hogy minő fontos, hogy tisztes, emberhez méltó megélhetést, és egy ledolgozott élet munkáját elismerő megbecsülést biztosítsanak az idősek számára, de hogy mi köze van ehhez a korrupció kormányának, arról fogalmam nincs.

Közel egy órás késéssel aztán beesett az állami hírügynökségbe a kormányszóvivőné, Szentkirályi Alexandra ömlengése is, aki kiegészítve az előtte szólókat, Brüsszelnek beszólva beszélt költői szuperlatívuszokban az idősekről, akiknek a munkája nélkül az a Magyarország, ahol most élünk, tanulunk, dolgozunk és gyermeket nevelünk, nem lenne. Ünnepnek nevezte a mai napot, amikor ők, nemzetikeresztények minden magyar nyugdíjasnak megköszönik, hogy az ország legnehezebb időszakaiban, a világháború után, a kommunista diktatúra alatt, szocializmus szűk évtizedeiben és a rendszerváltás után is kitartottak, dolgoztak és gondoskodtak a családról. Hosszas kommunistázás után memóriafrissítés gyanánt felidézte, hogy 2010 óta az idősek megbecsülése a kormányzati értékrendszer része, ugyanúgy, ahogy a gyermekes családok támogatása is az. A propagandavideó formájában is megtekinthető kínos önfényezés során Szentkirályi elmondta, hogy szeretnék az idősek életét, megélhetését és biztonságát segíteni, ezért foglalta a kormány törvénybe, hogy a nyugdíjak értékét minden körülmények között megőrzi, így minden évben garantált az inflációkövető nyugdíjemelés. Hogy nehogy bárki elfelejtse, minő áldott jó ember az ő főnöke, külön is kiemelte Orbán pár nappal ezelőtti bejelentését, miszerint a nyugdíjasok januárig visszamenőleg nyugdíjkiegészítést kapnak, jövő januárban pedig újabb nyugdíjemelés következik. Az alkalomhoz illő emelkedettség csúcsán emlékeztette az ünneplőket arra, hogy többször is kaptak nyugdíjprémiumot, és hogy a tervek szerint újra kapnak majd ilyen juttatást, ahogy a mostani háborús helyzet után újra pályára áll a gazdaság. És mert a nemzetikeresztények számára nincs nap baloldalazás és brüsszelezés nélkül, ünnepélyesen belemosta az idősek arcába, hogy ők visszaadták  a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, amelyet a mostani háborús időkben is megtartanak, hogy féken tartják és megvédik a féken tartott élelmiszerárakat és a rezsidíjakat (???) akkor is, ha ez Brüsszelnek és a baloldalnak egyáltalán nem tetszik (???).

Mindeközben a fentiek főnöke egy saját magáról fiatalok és idősek gyűrűjében készült csoportképpel üzente meg, hogy ő és bandája közel félhavi nyugdíj-kiegészítést fizetnek az időseknek, akik számíthatnak rájuk.

És még csak dél van, de összefoglalom: az idősek világnapja alkalmából az állampárt kommunistázva, baloldalazva, brüsszelezve ünnepli saját magát. Miközben Magyarországon félmillió nyugdíjas havi 100 ezer forintnál kevesebből él, ahol bár a bérek emelkedtek, amióta elszaladt az infláció, a nyugdíjak még annyira sem követik az áremelkedést, mint a fizetések, ahol a legtöbb nyugdíjas havi jövedelme elértéktelenedik, ahol a nyugdíjasok hitelezik az állami költségvetést, és aztán korrekcióként sokan 1200 forintot kapnak. Az idősek világnapján is abból csinál propagandát az állampárt, hogy kivételesen nem hányja le a hatályban lévő törvényeket. Én kérek elnézést az idősektől, akiknek svájci indexálás és érdemi megbecsülés helyett ez az arcpirító, populista, üres szócséplés jut.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.