Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ez még akkor sem igaz, ha bemondták a rádióban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy egyetlen napig se kelljen nélkülöznünk az aktuális miheztartást, Orbán Balázs tartott eligazítást a témában. A fő csapásirány Orbán Viktor tisztújító kongresszuson elmondott beszéde, ami ugyan semmi újdonságot nem tartalmazott, de legalább szép volt. Ismét megtudhattuk tehát, hogy  amennyiben nem követjük a miniszterelnök iránymutatását, néhány éven belül nem lesz Magyarország. Továbbá azt is tisztázta Orbán Balázs – természetesen a főnöke szavait tolmácsolva -, hogy „mi nyilvánvalóan annak örülnénk, ha minél több ország inkább büszke lenne a nemzeti szuverenitására, inkább családbarát kormányzást folytatna és a versenyképesség növelésére, a kapcsolatépítésre, nem pedig a blokkosodásra, szankciós politikára helyezné a jövőt”. A MI alatt Orbán Viktort és udvartartását kell érteni. Innen üzenem nekik, hogy a többi ország köszöni, jól van. Mindegyik megőrizte a szuverenitását, a családok nagyobb biztonságban élnek, mint kicsiny hazánkban, a bérek magasabbak, az infláció töredéke a magyarnak, a jogállamiság működik. Sőt, ők képesek együttműködni egymással, Orbán Viktor az, aki már csak keleti diktatúrákban szívesen látott vendég, és jobbára keleti diktátorok fogadják el az ő meghívását. Lehet játszani a szavakkal, az a tényeken egyáltalán nem változtat. Az pedig barokkos túlzás, hogy Magyarország (értsd: Orbán Viktor) lenne Európa hangja. Ez még akkor sem igaz, ha bemondták a rádióban. Ezzel szemben a valóság az, hogy igen nagy szarban vagyunk. (link kommentben)

Amit Brüsszelből kínálnak a magyaroknak alapvetően téves helyzetértékeléseken alapszik, ezért nem elfogadható; ha ezeket követjük a migráció, a gyerekeink nevelésével, vagy a háborúval kapcsolatosan elfoglalt pozíciónk kérdésében, akkor pár évtized múlva nem lesz olyan ország, amit Magyarországnak nevezhetünk – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója hétfő reggel a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

    Utalva a miniszterelnöknek a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán elhangzott beszédére, Orbán Balázs elmondta: Magyarország nem egy „nemország”. A magyar politika nem abból áll, hogy betartunk másoknak, azoknak az európaiaknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy mi is az Európai Unió részesei lehessünk.
    Van egy ellenmodell, mondta, ami azt mutatja, Európán belül lehet teljesen másképpen is berendezni a kormányzati politikát és sikeres országot működtetni.
    Ez a két modell megélhet egymás mellett Európában, de – tette hozzá – „mi nyilvánvalóan annak örülnénk, ha minél több ország inkább büszke lenne a nemzeti szuverenitására, inkább családbarát kormányzást folytatna és a versenyképesség növelésére, a kapcsolatépítésre, nem pedig a blokkosodásra, szankciós politikára helyezné a jövőt”.
    A politikus szerint az európai parlamenti választásokon nagy esély mutatkozik arra, hogy ennek a modellnek a nemzetközi ismertsége erősödni fog a nyugat-európai társadalmakban. Ezt kutatások is alátámasztják, amelyek minden európai országban egy meghatározott módszertan szerinti méréseken alapulnak.
    Hozzátette: a „nagy ügyekben”, amelyek egyaránt foglalkoztatják a magyarokat és más európaiakat, a magyar kormány álláspontja – ami értelmezhető a magyar nemzeti álláspontként -, többségben van Európa más országaiban is. Hiszen ha megkérdezik az emberektől, hogy szeretnének-e háborúba keveredni Oroszországgal, egyértelműen nemet mondanak. Szeretnék-e, hogy Ukrajna és Oroszország békét kössön? Erre a legtöbb országban igen a válasz. Arra pedig, hogy szeretnének-e illegális migrációt a saját országukban, nemet mondanak – fejtette ki.
    Mindez azt mutatja, magyarázta Orbán Balázs, hogy komoly bázisa van ennek a politikának. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy „jelen pillanatban Magyarország az európai emberek hangja”, jelentette ki a politikai igazgató, hozzátéve, hogy kormányzati szinten csak Magyarország képes ezt az európai többségi véleményt következetesen kifejezni.
    Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna vendége is volt, ahol elmondta, a miniszterelnök kongresszusi helyzetértékelése szerint a legnehezebb kormányzati éveket élték meg. Komoly nyomás alá került a magyar kormány, hogy mi is vegyünk részt a háborúban, majd súlyos mértékben hatottak a szankciós politika negatív következményei, mint az energiaárak elszabadulása és az infláció.
    „Olyan nehéz időszak volt, amit nem gondoltunk volna, de sikerült azokat a vállalásokat teljesíteni, amiket a miniszterelnöki programadó beszédben kitűztünk magunknak” – jelentette ki a politikus, majd hozzátette: meg tudták védeni a nyugdíjakat, a családtámogatásokat, valamint azt hogy a magyar emberek fizessék a legalacsonyabb rezsit, és hogy aki dolgozni szeretne, annak legyen munkája.
    Utalt az inflációra is, ami „elindult lefelé”. Így jövőre vissza lehet építeni a „masszív növekedést”, amihez az elmúlt időszakban hozzászoktunk – mondta Orbán Balázs. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.