Június 12,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ehhez azért pofa kell

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Szerda van és állítólag akár még egy milliméter esőre is lehet számítani. Én feltétlenül várom, de azért csak meglocsolom a kertet, mielőtt rommá repedezik minden. Ezt most nem azért mondtam el, mert valakit is érdekel rajtam kívül. Azért szeretem írni a jóreggeltet (amúgy nem, mert marhára korán kell kelni), mert arról írok, amiről csak akarok. Igaz, máskor is arról írok, de olyankor jobban visszafogom magam, ilyenkor meg nem, mert magunk közt vagyunk. Még reggel van, csicseregnek a madarak, álmos vagyok, ti pedig védtelenek vagytok a hülyeségeimmel szemben. Ideális állapot.

Palkovics László biztosan nagyon fel van háborodva. Ugyanis egy MTA dolgozó átkutatott minden adatbázist, de nyomát sem lelte annak, hogy Palkovics akár csak egy tollvonásnyi tudományos munkát is végzett volna. Mármint olyan munkát, ami indokolta volna azt a havi 800 ezer forintot, amit az MTA-tól kapott. Azért pikáns a dolog, mert éppen arra hivatkozva veri szét ez a drága ember az akadémiát, hogy szarul gazdálkodnak. És tényleg. Kifizetnek valakinek évente majdnem tíz millió forintot a nagy büdös semmiért. Ehhez azért pofa kell. Szerencsére a fideszeseknek van. Vastagon.

A Brexit mai állása szerint Theresa May szeretne időt kérni az Uniótól, hogy majd jól kidolgozzák a Brexit feltételeit. Azonban az EP szavazáson nem óhajtanak részt venni, tehát úgy gondolja ő, hogy amit két év alatt sem sikerült összehozni, azt majd most másfél hónap alatt sikerül. Ha engem kérdeznének (senki nem fog persze), ebből rendezetlen Brexit lesz. Az pedig nem lesz vicces senkinek sem.

Figyi!

Tovább csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Németországban 2018-ban, a felderítési arány pedig emelkedett a szövetségi belügyminisztérium kedden Berlinben bemutatott bűnügyi statisztikája szerint. A Német Rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke, Rainer Wendt a kimutatásról a magyar közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte: a számok nem változtatnak azon, hogy sokan félnek Németországban, és az állam tekintélye megrendült. (MTI)

Értelmezzük ezt. Berlinben a németek bemutatnak egy hivatalos bűnügyi statisztikát. Eszerint a gyilkos migránsok még nem irtották ki a lakosságot, ezzel szemben csökkent a bűncselekmények száma. Erre a magyar közpénzmédia azon nyomban talál egy konzervatív populista bácsit, aki a német rendőri szakszervezet elnöke és természetesen van ellenvéleménye. Ezt pedig az MTI jónak látta egyazon hírben lehozni, nehogy már azt gondolja a kéményen csüngő kisember, hogy mégsincs vége a világnak a határkerítésen túl. Korrekt.

Április 8-án, Milánóban tartja alakuló ülését a jobboldali populista tömörüléseket magában foglaló pártcsalád, melynek vezető erejét a Matteo Salvini olasz belügyminiszter által fémjelzett Liga, illetve az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) képezi – írta az osztrák Die Presse olasz körökre hivatkozva. (Népszava)

Természetesen a Fideszt is várják és a hírek szerint képviselteti is magát az alakuló ülésen. Mondjuk én Orbán helyében nem feltétlenül építenék Salvinire. Olaszországban viszonylag ritkán betonozzák be a kormányokat száz évre.

Újabb csapás érte a kereszténykonzerv oldalt. Ezen belül is a melegektől és transzneműektől napi 24 órában rettegő nyolcaska szerkesztőségét. Az történt az egyébként pillanatnyilag imádott Egyesült Államokban, hogy egy anya gyereket szült. Mégpedig a saját fiának, aki homoszexuális. A baba természetesen nem természetes úton fogant – tehát nincsen szó vérfertőzésről -, de a melegek, liberálisok és úgy általában a nem-fideszesek réme rettenetes felháborodással vette tudomásul, hogy már megint valami olyan történt a nagyvilágban, ami nekik nem tetszik. Szerintem lassan érdemes lenne elfogadni, hogy nem Orbán Viktor pillnatnyi világnézete és nem is a propagandamédia akarata mozgatja a történéseket. Arra azért jó ez a történet, hogy egyel több dologtól lehessen rettegni. Mostantól nem csak attól frászolnak a nyolcaska szerkesztőségében, hogy jön valami ballib feminista és a komplett szerkesztőséget átoperálja férfiből nővé és fordítva, hanem attól is, hogy a saját édesanyjuk fog nekik gyereket szülni. Kínos.

És ha ez nem lenne elég, Bécs városa ki akarja tüntetni Soros Györgyöt. Borzalom! Nem elég, hogy a város befogadta a Budapestről elüldözött CEU-t, ráadásul örömmel fogadta be, ahelyett, hogy szentelt vízzel és füstölővel tartották volna távol a tudást, ahogy ezt a magyar kormány teszi, de még ki is akarják tüntetni azt az embert, aki ellen a magyar kormány és a fideszes lakájmédia élet-halál harcot vív. Ezt természetesen haladéktalanul és rendkívül felháborodottan szóvá is teszi az Orbán-blog, mert ugyan a büszke magyarok dolgaiba senki ne ugasson bele külföldről, de a büszke magyarok bátran és korlátlanul beleugathatnak bárki dolgába. Szép is ez.

Zenéljünk egy kicsit aztán élvezzük a tavaszt és rettegjünk a migránsoktól és Soros Györgytől vidáman.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.