Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Annyira nem bonyolult ez, ennyiketomika

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halihó, jó reggelt! Mától megint én vagyok az egyik Gyuribá, úgyhogy lágy és kedves cirókára nem érdemes számítani.

Lázár János, aki úgy döntött, nem indul ő a hódmezővásárhelyi polgármesteri székért, mert első a békesség és ő csak megosztaná a várost – remélem, hamarosan kiderül a valódi ok. Tippelgetünk szerkesztőségileg, hogy mi lehet a háttérben. Az egyik lehetőség, hogy nem kockáztathatja a Fidesz a kétharmadot, márpedig ha Orbán elhasznált balkeze polgármester lesz, akkor a parlamenti helyére más kell. A másik opció, hogy ő sokkal előbb megérzi a szarszagot az anyapártja irányából és távol akar maradni a biliborulástól -, éli az egyszerű vidéki ember életét. Aratásra jár, mármint olyanra, ahol népileg suhog a kasza és a menyecske szedi a rendet. Én nem vagyok kellően kiművelve kaszálásügyileg, de vannak kétségeim, hogy földig érő bő gatyában és hosszú – szintén bő – ujjú ingben arattak volna a legnagyobb hőségben. A ruci mellesleg balesetveszélyes is, mert ha beleakad a paraszt lába a gatyaszárba, akkor egyenest a kaszába taknyol bele. A menyecske cipőjét is kétségbe vonhatnám, ha akarnám. De jófej leszek.

Találtam még egy zseniális fotót. Eredetileg az van odaírva, hogy lakossági fórumon készült, de látom én, amit látok. Lázár János megáldja az egybegyűlteket. Tutira.

Facebook/Lázár János

De a legizgisebb lelet ez:

Nem az volt, hogy valakinek elgurult a gyógyszere és nem lesz ott milliárdos fejlesztés? Vagy ez is olyan, mint Vizy E. Szilveszter rácsodálkozása Palkovicsra? Mert akkor máris értem.

Németh Szilárd a hétvégén nem főzött nyilvánosan pacalt, úgyhogy ott semmi érdekes nincs. Deutsch Tamás azonban üzent egyet:

Mi, a Pride-on nem felvonulók pedig barátsággal, szeretettel és tisztelettel azt üzenjük a Pride felvonulóinak, hogy mostantól nem vagyunk hajlandóak magyarázkodni, miért nem vonulunk velük.
Ennyi.

Édes kicsi Tomika. Szerintem eddig sem igényelte senki a magyarázkodást. Az vonul, aki akar, a sánta kutyát nem érdekli. Például én sem vonultam még soha, de élő embert nem érdekelt, miért nem. Szerintem a felvonulóknak az a része, akik érintettek a dologban, nem közös vonulgatásra vágynak, az teljesen önkéntes. Ők csak azt szeretnék – és én is és még nagyon sokan -, hogy fogadják el őket olyannak, amilyenek. Annyit akarnak – akarunk – hogy mindenkit az emberi minősége alapján ítéljenek meg, ne az öltözködése, a párja, a frizurája, a vallási vagy politikai hovatartozása alapján. Annyira nem bonyolult ez, ennyiketomika.

A propagandamédia még a Pride miatt vergődik, de lassan találnak majd más gyűlölni valót. Soros, Gyurcsány, liberálisok, hajléktalanok. Aztán ha összeáll az Európai Parlament, akkor lehet megint harcolni ezerrel.

Azért közben is zajlik a totális diktatúra kiépítése. Alighanem az önkormányzati választásokat követően fog teljesen körbezárni a rendszer. Már amennyiben megmarad a fideszes kétharmad és nem sikerül visszaszerezni a Fidesztől az önkormányzatok egy részét. A készülődés fű alatt zajlik már, hiába humorkodott Tarlós István a lakájmédiában, amikor azt kellett volna cáfolnia, hogy Orbán Viktor ismét át akarja írni az alaptákolmányt, melynek feltétele Budapest fideszes kézben tartása. A cikk végére még egy megosztást szánok (ma ilyen megosztós napom van), Dr. Marczingós László ügyvéd közösségi oldaláról. Az ügyvédi iroda devizahitel-perekkel is foglalkozik, Marczingós doktor igen keményen küzdött a törvényt szolgálni hivatottak politikai befolyásolása ellen, de neve onnan is ismerős lehet, hogy nyilatkozott a 24.hu-nak az Elios-ügyben és indokoltnak tartotta a gyanúsítottak letartóztatását és vagyonuknak zárolását. Nos, ez nem történt meg, a nyomozgatás vagy folyik, vagy nem, de az ügyvéd úr nem bírja tovább azt az átalakulást az igazságszolgáltatásban, amire ő jobban rálát, mint mi. A bejegyzése meglehetősen tanulságos, érdemes elolvasni, de főleg átgondolni. Közben is kellemes ébredezést, mi hamarosan jövünk vissza a beszólásainkkal.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.