Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sok suska ez, majdnem kétszer annyi, mint az a magánnyugdíj-vagyon, amire évek óta lelkesen vigyáz Selmeczi Gabriella szenátorasszony

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Ma szeles napot tartunk, de fő az egészség és majd a vasárnapi ebéd is. Ez utóbbival nem kell nagyon kapkodni, mert ma péntek van. A focihoz értők biztosan nagyon izgulnak, hogy lesz-e szuperliga, vagy mi a bánatos fene. Én belátom, hogy rendkívül fontos dolog a foci, de talán egy kicsit túltolja a média, amikor ez a mindent elsöprő téma mindenhol. Ha egy országban lábbal tiporják az emberi jogokat, egy másik országban ezrével halnak az emberek, mert nincs étel és ivóvíz sem, arról nem szoktak ennyit cikkezni, mint most a labdarúgásról. Nem mondom, hogy nem lényeges kérdés ez, de talán ennyire mégsem.

A másik jelentéktelen, ám rendkívüli módon népszerű hír: Várkonyi Andrea elveszi Mészáros Lőrincet. Vegye bátran, éljenek boldogan, ameddig csak a vagyonmegosztásra nem kerül sor. Az már távolról sem érdektelen esemény, hogy népünk bölcs vezére ma Brüsszelben próbál megegyezni a neki járó 5800 milliárd forint uniós pénz hozzáférhetőségéről. Sok suska ez, majdnem kétszer annyi, mint az a magánnyugdíj-vagyon, amire évek óta lelkesen vigyáz Selmeczi Gabriella szenátorasszony. Igaz, azóta költöttek belőle erre-arra, például vettek MOL részvényeket, amit aztán a Mathias Corvinus Collegiumot fenntartó Tihanyi Alapítvány tulajdonába adtak, a Richter részvényekkel együtt. Szóval arra – és még pár közvagyonra – keresztet vethetünk, de mivel ez egy keresztény ország, ez nem fog problémát jelenteni.

Nem sok mulatságos részlete van a járványnak – konkrétan egy sincsen -, de az legalábbis vigyorgást kiváltó produkció, amit a nyolcaska egyik szorgos szalagmunkása barkácsolt össze ennek kapcsán. Az van – őszerinte -, hogy a hülye svédek elszúrták kegyetlenül a járvány elleni védekezést, a magyar jogállamiságot előszeretettel kritizáló Stefan Löfven szociáldemokrata kormányfő által vezetett kormány öli a népet a dilettantizmusával, sőt, titkolják, milyen oltást fog kapni az, aki elmegy az oltópontra. Mármint melyik oltást kapja abból a kettőből, amit ott engedélyeztek. A kedvenc részem a cikkből:

Svédország példája jól mutatja, hol tartanánk, ha arra vártunk volna, hogy Brüsszel reagáljon az európai járványhelyzetre.

Nézzük szépen, hol tartanánk. A 10,15 milliós népességű Svédországban a tegnapi napig 13 863 halott van, a 9,64 milliós Magyarországon 26 001 halott. Tehát ha a zseniális magyar  kormány úgy kezelte volna a járványhelyzetet, mint az ostoba és aljas svéd kormány (akik nem szégyellik kritizálni dicső hazánkat), akkor ott tartanánk, hogy fele annyi halottunk sem lenne, mint most? Én ezzel ki tudnék békülni. Ha már itt tartok, jelzem, újabb csatát nyert a kormányunk és annak feje. Sikerült lehagynunk a cseheket, ma már nálunk a legmagasabb az 1 millió főre eső halálozás, nem náluk. Megcsináltuk! Pontosabban: megcsinálták. Ha jól látom, még Gibraltár van előttünk egy picivel, már csak őket kell leverni, és világelsők leszünk halálozásban.

Hoppá, mostantól már ez sem érvényes. A Magyaridők Nemzetnek hajnalhasadáskor nyilatkozott – vagy nem akkor, csak akkor jött ki a cikk – Windisch László, a KSH elnökhelyettese. Pillanatnyilag az van, hogy a halálkampányt folytató – valamint természetesen oltásellenes – baloldal rosszul számol, amikor a hivatalos statisztika alapján azt mondja, lakosságarányosan Magyarországon haltak meg eddig a legtöbben a járvány következtében. A pillanatnyi állás az statisztikailag, hogy igazából más országokban sokkal többen halnak meg, mint nálunk, csak mindenki rosszul számol. Amúgy, ha jól számolna mindenki – nem vagyok statisztikus, tehát csak a józan, egyszerű agyam van, ami valamiért azt súgja, hogy a jó számolás konkrétan azt jelenti: ami az aktuális hatalom aktuális birtokosának megfelel, kedvére van, hasznára van -, akkor Magyarország valahol középtájon helyezkedne el a járványban elhunytak számát illetően. Nekem csak pár dolog fura ebben. Például az, hogy a KSH elnökhelyettese valamilyen okból az uniós országokkal óhajtja összevetni a hazai adatokat, miközben világjárványról beszélünk. Magyarország nem csak az uniós országokat előzte meg, hanem a világ összes országát. Ebben nem csak olyan országok vannak benne, ahol gyerekcipőben jár a statisztika, hanem benne van az USA, Japán, az Egyesült Királyság is. Csak úgy mondom. A másik furaság, hogy már a tavalyi statisztikában is voltak covid miatti halálozások, de akkor még nem tartotta fontosnak az elnökhelyettes úr, hogy megkérdőjelezze a számításokat. Igaz, akkor Magyarország még igen jól állt, mert az első hullámból Európának ez a fele lényegében kimaradt.

Nem statisztika, de ugyanez a gondolatmenet fedezhető fel az Alapjogokért Központ nevű üzemegység igazgatója, Szánthó Miklós magvas gondolataiban, melyeket a Facebookon osztott meg mind a 435 követőjével, és akinek szavait az összes fideszes pártlap lelkesen idézi:

Érdekes látni a kínai Fudan Egyetem budapesti campusa kapcsán a magyarországi baloldal hülyeségvezérelt epeömléseit, hőbörgéseit.

Tényleg azok „félnek” attól, hogy a marxizmus-leninizmus beteszi lábát az országba, akiknek a lába pár évtizede maga volt az „emberarcú szocializmus”, vagy ma is egy koalícióban ücsörögnek a Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódjával?

Azt nem pontosan értem, kinek a lába volt az emberarcú szocializmus, de legalábbis vicces ilyesmiket írni annak a Fidesznek a védelmében, amelyiknek udvaroncai most is harsányan gyilkoskommunstáznak. Ezt hogy magyarázzák meg a kínai elvtársaiknak? Vagy csak az MSZP hurcolja az elődök bűneit – meg persze a fideszesek jó része, akik aktív MSZMP tagok voltak akár saját maguk, akár az ő szüleik -, a jelenlegi Kínai Kommunista Párt, amivel csencsel a Fidesz a mi bőrünkre, az nem? Vagy ők is gyilkoskommunisták? Erről kellene egy színvonalas okfejtést beledurrantani a Facebookba, mert így pontosan annyira magyarosch egyatáboregyazászló-kéremajutifalatot szagú és formájú hűségeskünek tűnik, mint a statisztikus úr estimeséje.

Ennyit gondoltam reggelire, ebédig biztosan elleszünk vele. Kellemes ébredezést, szép pénteket mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.