Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre súlyosabb a helyzet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dúró Dórának, a Mi Hazánk Mozgalom prominens tagjának teljesen elmentek otthonról. Na nem ma, hanem már hónapokkal, ha nem évekkel ezelőtt, de úgy tűnik, problémái egyre súlyosbodni látszanak. Lehet persze ez valamiféle kampány része, de nem lennék abban biztos, hogy még ha ez igaz is lenne, túlságosan hasznos lenne a Fidesz fiókpártja számára. A meglehetősen érdekes elemeket maga köré gyűjtő párt egészen biztosan nem fog bejutni a parlamentbe, hiszen a Fidesz nyíltan soha nem fog kiállni mellettük – ezért a koalíció teljesen kizárható – másrészt pedig messze elhanyagolhatóak ahhoz, hogy bárki is elég komolyan vegye őket. Nem mondom, idehaza azért jól állunk szélsőséges elemekkel, de azért annyian nincsenek, hogy elegendő szavazatot szerezzenek a Mi Hazánk Mozgalomnak.

Dúró Dóra a mesekönyv darálásával került nemrégiben a figyelem középpontjába, amivel szerzett ugyan magának egy pár új hívet, de többen ítélték el a cselekedetét, mint amire valaha is számíthatott. Körülbelül Bede Zsolttal egy kategóriába került, aki jóformán hetente csinál teljesen hülyét saját magából, de egyszerűen túl buta ahhoz, hogy ezt észrevegye. Nem vele, hanem rajta nevet a fél ország. Nyilván ezért megkapja a fizetését a megbízóitól, ez ne legyen kérdés, azonban attól még a helyzet nem változik. Dúró Dórának és pártjának szerintem teljesen határozott elképzelései vannak az országgal kapcsolatban. Ezek nem hülyéskednek, hanem komolyan hiszik, hogy igény lehet arra, amit ők kommunikálnak. Ez valami elképesztő lázálom lehet, hiszen ha pár tízezer embert meg tudnak szólítani a baromságaikkal, akkor már sokat mondtam. De lássuk, most épp milyen újdonsággal állt elő a párt:

Eddig és ne tovább! Végleg egyértelművé vált, hogy Magyarországnak fel kell készülnie az EU-n kívüli életre: csak idő kérdése, hogy mikor vonják meg a nekünk járó pénzeket, és nem építhetjük a magyar jövőt egy olyan kiszolgáltatottság helyzetre, amiben balliberális brüsszelita politikusok döntenek a mi életünkről. Fel kell készítenünk hazánkat elsősorban gazdaságilag arra, hogy akár már 2030-ban elhagyhassuk ezt az egyébként is a szakadék felé rohanó bagázst, és saját önrendelkezésünkre és a keresztény, nemzeti bástyákra építsük önrendelkezésünket. Erről szól a Mi Hazánk Virradat programja. Az pedig vérlázító hazaárulás, amit a Momentum nem először elkövet. Lassan minden hónapra jut valami kirívóan magyarellenes tettük…

A hírt nyilvánvalóan az uniós kifizetések jogállamisághoz kötése előzte meg, amely igencsak kiverte a biztosítékot az állampártnál és fiókpártjainál. A gond csak az, hogy teljesen hiába óbégatnak idehaza, ha a döntés már valóban megszületett – és nincsenek kiskapuk – akkor az Orbán-kormány vagy visszavesz, és akkor talán kap a támogatásokból, vagy tovább folytatja, amit 10 éve megkezdett, de annak finanszírozásába már nem szállnak be az európai adófizetők. Baromira elege van már mindenkinek – idehaza és az országon kívül is – hogy Orbánék egyszerűen felélik az országba érkező pénzek nagy részét. Nem a fontos fejlesztéseket hajtják végre, amivel felzárkózhatnánk Európához, hanem stadionokat és templomokat építenek, amivel maximum a múltat célozhatjuk meg, de a jövőt semmiképpen sem.

Ezt a „nekünk járó pénz” elgondolást régen sem értettem, és most sem értem. Vannak bizonyos feltételei annak, hogy ezekhez a pénzekhez hozzáférhessünk, amely feltételek közül már nem felelünk meg mindnek. Magyarország nem nettó befizető ország, és Orbán hazugságai ellenére valószínűleg soha nem is lesz az. Nincs iparunk, és a gazdaságunk is elenyésző ahhoz, hogy ez teljesülhessen. Ez azt jelenti, hogy évek óta sokkal több pénzt kapunk az Unió irányából, mint amennyit mi magunk odaadunk. És igen, a magyar piacot szabaddá tettük, nincs vám és a többi, de még ezeket egybevetve sem mondható el az, hogy óriási áldozatot hoztunk az Unióért. Ha nem lennénk tagok, csak megjósolni lehetne, hogy milyen lenne ma az élet az országban. Több ezer olyan fejlesztés történt az országban, amely uniós támogatások nélkül elképzelhetetlen lett volna. És ez még úgy is igaz, hogy ezen támogatások egy igen nagy részét Orbán a saját rendszerébe vezetett át. Már csak ezért is elmondható, hogy ugyan borzasztó sokat köszönhetünk az EU-nak, ha a támogatások nem érkeztek volna 10 éven keresztül, és azok egy része nem landolt volna a NER számláján, akkor ma már az is lehet, hogy nem Orbán Viktornak hívnák a miniszterelnököt.

De a gazdasági ábrándozáson túl természetesen Dúró szóbahozta a vallási fanatizmust is, amelyet a következőképpen vázolt fel: saját önrendelkezésünkre és a keresztény, nemzeti bástyákra építsük önrendelkezésünket. Érdekes a saját önrendelkezésünkre építeni az önrendelkezésünket, nem is vitás. De hogy mégis mit jelent a keresztény, nemzeti bástya, azt megmondani sem tudom. Én magyar vagyok ugyan, de se keresztény, se bástya nem vagyok, és arra sincs szükségem, hogy bárki is erre építse az én önrendelkezésemet. Magyarországon nincs és remélhetőleg már soha nem is lesz államvallás, ezt el kellene fogadni. Dúró építkezzen a saját keresztény bástyájára és alapítson egyházat, ha ennyire megigézte őt isten, de másokat hagyjon békén. Senki sem kíváncsi a maradi nyomorára, sem arra, hogy ő éppen hogyan képzeli el az ország jövőbeni sorsát. Egy szinte mérhetetlen párt nevetséges képviselője ő, akinek még a valódi céljait sem igazán értem.

Ha ki akar lépni az Unióból, akkor adja le magyar állampolgárságot, és telepedjen mondjuk le Ukrajnában. A keresztény bástyáit pedig építgesse ott, és fárassza ezzel mások agyát. Van elég elmebajos már a kormányban, nem hiányzik még több.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.