Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Semjén kartárs! Nem mindig a vadász győz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hiába reménykedtem abban, hogy a nagy nyári kikapcsolódások közben legalább néhány főkolomposnak megtetszik egy másik ország és ott marad végleg, csalatkoznom kellett. Előkerülnek sorra ezek a drága emberek, ahelyett hogy.

Semjén Zsolt, a madarak nagy barátja, a keresztény hit ásóhordozója és lovasakrobata is előkeveredett és azon nyomban adott is egy irgalmatlanul hosszú interjút a Magyar Idők címen futkosó kormánykritikus lapnak. Vicceltem.

Semjén, aki másodállásban erkölcsi világítótorony és morális birkózó szabadfogásban, elmesélgette, hogy ő bizony nem adta fel a vasárnapi boltzár nagyszerű gondolatát, sőt! Nem csak ő nem adta fel, hanem a komplett KDNP szavazótábor (mind az öten) teljes mellszélességgel áll ki a mindenki életébe való belepofázás nagyszerű gondolatába.

Nemrégiben olvastam egy hozzászólást ebben a témában. Az olvasó azt fejtegette, hogy mennyire nagyszerű ország az, ahol a világon semmi megoldandó probléma nem akad, kizárólag a vasárnapi kiflivásárlás mindenen átívelő problémaköre. Igazat is adok neki, mert valóban van egyéb, fajsúlyosabb gond is dögivel, de mint oly sok esetben, itt is érdemes élni a gyanúperrel: ez nem az, aminek látszik.

Önmagában tényleg nem egy nagy ügy, hogy vasárnap nyitva, vagy zárva tartanak-e az üzletek. Társadalmi megegyezés és szokás kérdése. Igazából nem is feltétlenül és szigorúan véve a vásárlás lehetőségéről szól ez az ügy, hanem arról, hogy lehetőséget adunk-e egy maroknyi belterjesnek arra, hogy egy ország nevében döntsön. Innen nézve már sokkal érdekesebb kérdés az, amin Semjén Zsolt fővadász újult erővel nekifogott izmozni.

Alapvetően nem más ez, mint a legtöbb kormánydöntés. Lényegi jelentősége nincs – már amennyiben nagyvonalúan eltekintünk a mindig, mindenhol fellelhető korrupciós szándéktól -, mégis fontos. Mert a cél: megtörni a társadalmat. Tudatosítani a polgárokkal, hogy itt egyetlen akarat érvényesül, az pedig nem a köz érdeke és kívánsága, hanem a bűnszervezetbe tömörült, önmagát kormánynak tituláló fickók elképzelése.

Ez az egész – a kormány működése – nem sokban tér el attól, amit egy bántalmazó művel a családjával. Elszigeteli a külső környezettől, elvágja a kapcsolatait, a rokonokat, barátokat ellenségként állítja be. Mindenki veszélyes és ártani akar a bántalmazottnak, egyedül ő, a bántalmazó szereti és óvja meg mindentől. Ebbe a rendszerbe illeszkedik az is, hogy soha, semmiben nem érvényesülhet a bántalmazott akarata, hanem alá kell vetnie magát a bántalmazó óhajainak. Így lehet megtörni az embert. A társadalmat is így lehet megtörni. Mert egy idő után feladjuk, hogy egyáltalán legyen önálló akaratunk, hiszen úgysem teljesül soha.

A vasárnapi boltzár csak egy jelkép, nem valódi, főleg nem túlságosan fontos ügy. Mégis az. A netadó mellett a másik olyan kérdés, ahol a kormánynak meg kellett hátrálnia. Bár mindkét téma apróságnak tűnik, de messze túlmutat a tartalmon. Ha egyszerűen akarok fogalmazni: ezek a kérdések az emberek mindennapi életébe történő beavatkozási kísérletek, ráadásul olyan területen, ami pártsemleges. Ezért még a kormányhívek, vagy a politikával egyáltalán nem foglalkozó emberek is felhördülnek és ellenállnak a nagy, szent akaratnak.

Ezért izmozik most megint ezen Semjén Zsolt és azért, mert nagyon kell az elterelés. Mivel megtapasztalták, hogy ebben a témában komoly társadalmi figyelem érhető el, előrántották a szőnyeg alól. Inkább felvállalják az iszapbirkózást az egész országgal, mintsem túl nagy figyelem összpontosuljon Rogán viselt dolgaira, a Mengyi ügyre és az ennek kapcsán felbukkanó vezető politikusokra.

Önmagában a migráns téma kezd kifulladni, mert egyszerűen a lakosság elsöprő többsége még életében nem látott élő menekültet, migránst, terroristát. Akit ezzel hergelni lehet, az már fel van hergelve, több vevő pedig nincs erre a dohos ócskaságra. A halálbüntetés-témát már ellőtte a kormány régebben, marad a vasárnapi boltzár, mint mindenkit megmozgató tényező. Politikai haszna önmagában nincs, gazdasági haszna még annyi sem, de feltétlenül megéri a kormánynak beleállni ebbe és magára vonni a társadalom figyelmét, minthogy a kormányhoz köthető korrupciós ügyekben kellene magyarázkodnia. Ameddig mi a hétvégi kifli beszerzésének ellehetetlenülésén háborgunk, addig el lehet dugni szem elől Rogán Antalt, Farkas Flóriánt, el lehet kenni Mészáros Lőrinc gazdagodásának igaz történetét, szőnyeg alá lehet lapátolni a Portik, Vizoviczki ügyet és el lehet sikálni a Mengyi Roland esettel kapcsolatba hozható, akár a kormány bukását okozó politikusok szerepét.

Semjén Zsolt nem tesz mást most sem, mint amit egy vadász szokott. Csalit rak ki, eltereli a vad figyelmét, hogy aztán egyetlen lövéssel leteríthesse. Ez a terv. Az már más kérdés, hogy nem mindig a vadász győz.malac

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.