Május 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Fura dolgok, avagy ki mit nem mond

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Minket nem az érdekel, hogy mit mondott Yossariannak a latrinán, minket az érdekel, mit nem mondott neki!” (Joseph Heller: A 22-es csapdája)

Sokasodnak a furábbnál is furább dolgok. A napokban a Magyar Hajózási Országos Szövetség képviseletében adott interjút egy ember egyszerre két TV csatornán (ATV, Hírtv) is élő adásban…Ugyanakkor Szijjártó Péter egy időben jelent meg Trinidadban és Tobagóban is… A hírek alapján úgy vettem ki, hogy Brüsszelben betiltották, de közben meg is tartották NatCon-t (ez olyan, mint a ComicCon?)… Tavaly nyáron azt éreztem, hogy átkerültem egy párhuzamos dimenzióba, most viszont úgy tűnik, mintha két párhuzamos világ olvadna össze. Csak nehogy egyszerre két Orbán Viktor jelenjen meg valahol! Abból biztos nagy balhé lenne. Tutira kinyírnák egymást. Persze az is lehet, hogy rögtön összecimbiznének, és kinyírás helyett megbeszélnék, hogy kinek milyen gyógyszert írt fel a pszichiátere.

Régi vesszőparipám, hogy az abszurditás szintje folyamatosan emelkedik a világban. A fenti idézet a 20. század második felének egyik legabszurdabb regényéből való, ami most 2024-ben teljesen normális, hétköznapi esetnek számít. Még csak a szemöldökünket sem vonjuk fel az ilyesmin. Új kedvencem, Menczer Tamás, Magyar Péter gyulai beszéde kapcsán nem arról beszélt, hogy Magyar mit mondott, hanem arról, hogy mit nem, majd ebből simán levezette, hogy Magyar háborúpárti. Ez a Menczer igazán tehetséges gyerek, egy egészen új világot nyitott meg a politikai kommunikáció terén. Lehet, hogy emiatt fordulnak elő ezek a fenti anomáliák is.

Én meg elképzeltem azt a sok mindent, amit Orbán Viktor nem mondott. Például nem mondta – legalábbis eddig -, hogy a miniszterelnökségei alatt mennyi pénzt nyúlt le tőlünk a strómanjain keresztül, miközben nem foglalkozott üzleti ügyekkel. Azt se mondta, hogy Putyinnal megegyezett abban, hogy megkapja Kárpátalját miután az orosz hadsereg letarolja Ukrajnát. Igaz, ezt jelezte a háború kitörése után a Nagy-Magyarországos sáljával, illetve pár bennfentes cimborája is Nagy-Magyarországot ábrázoló térképpel a háttérben fotózkodott egy ideig. Mindenki értette, aki akarta. Aztán mégse sikerült letörölni Ukrajnát a térképről, szóval Kárpátalja sorsa még függőben van. De ne aggódjunk, hiszen láthatjuk, hogy MiViktorunk mindent megtesz az orosz győzelemért. Mondani ugyan nem mondja, de mi azért tudjuk. Ő inkább úgy szeret fogalmazni, hogy legyen béke!

Egyébként Orbán Viktor nem mondott még egy csomó mindent. Például azt se mondta, hogy nem ő, és nem is a felesége rendelte el K. Endre kegyelmét. (Kedves Menczer Tamás! A főnököd még csak nem is tagadta, szóval minden bizonnyal ő lehetett az vagy a felesége. Csak a konzisztencia miatt mondom.) Azt se mondta, hogy mit keresett egy rakás készpénzzel egy 9. kerületi bérházban még az év elején, szóval kénytelenek vagyunk találgatni, hogy vajon angol órára ment-e, netán egy pszichológushoz, vagy egy prostituálthoz. Esetleg egy zugbukmékerhez. Azt se mondta soha, hogy miért van az, hogy itthon mindig olyan nagy arccal tud beszélni bármiről, Putyin közelében viszont, mintha az egész ember összemenne. Legutóbb Pekingben tört rá a frász, legalábbis ezt mutatta a szokásos kényszermozgását is sokszorosan túlszárnyaló kényszermozgása. MiViktorunk már régóta mondogatja, hogy mivel nem foglalkozik, de most – Menczer révén – végre megérthettük, hogy csak arra kell figyelni, amit épp nem mond. 

A nagy arcról jut eszembe, hogy a nagy arcú Nagy Mártonnak mostanában mintha még nagyobb lenne az arca, pedig Varga Mihály épp a napokban rombolta le Nagy nagy álmait és illúzióit a gazdaság újraindításáról. Lehet, hogy Nagy nem vette észre, hogy mekkora a költségvetési hiány? Ezek nem szoktak egyeztetni egymással? Persze lehet, hogy Nagy már ebben az új paradigmában gondolkodik, és nem azt nézi, hogy mit mond Varga vagy mit mondanak a számok, hanem azt, hogy mit nem mondanak. Na ezért ilyen optimista a nagyarcú. (Csak halkan merem megjegyezni, hogy a nagyarcúnak már akkorára hízott az arca, hogy az tényleg ijesztő. Úgy néz ki, mint egy alien, akit a Dr. Who-ból szalajtottak.)

Legutóbb hiányoltam a nembuzeráns csávót, hát nem rögtön felbukkant? Ráadásul egy csomó új dolgot is megtudhattunk róla. Az hagyján, hogy nem buzeráns, de nem is iszik alkoholt, munkaidőben meg pláne nem, a pezsgőt kimondottan utálja az éttermekkel egyetemben. Igaz, hogy ezt nem tőle tudjuk, hanem a Bayertől, aki úgy tűnik, mindenkiről mindent tud már legalább tíz éve. Abból kiindulva, hogy mindeddig ezeket nem mondta, nyilvánvaló, hogy igazak. Vajon mik fognak még kiderülni, hiszen egy csomó fideszes nem mondott eddig egy csomó mindent. Például a nembuzeráns csávón kívül eddig nagyon sokan nem mondták, hogy nem azok. Akkor vajon? Csak nehogy a többiek is egy ereszcsatornán kössenek ki.

Most már érteni vélem Szalay-Bobrovniczkyné Szentkirályi Alexandra főpolgármester jelölt kampányát is, mert eddig úgy tűnt, hogy arról akarja meggyőzni a budapestieket, hogy Karácsony Gyurcsány, pedig ha azt nézzük, hogy mennyi mindent nem mondott, akkor egészen más lesz a leányzó fekvése. Engem szinte már meggyőzött. Erről jut eszembe, hogy Magyar Péternek nincs igaza, merthogy nem nepotizmus van, hanem egyszerűen csak hasonló a hasonlóval jön össze. Lásd még: Varga Judit és az ÁSZ elnöke.

Nem utolsó sorban, örömmel tölthet el minket az a fejlemény, hogy mégse hiába alapították meg az SZVH-t, hiszen végre dolgozhatnak is. Eddig attól tartottam, hogy szegények csak unatkoznak, de most már indulhat a munka, vagyis elindulhat a nyomozás Magyar Péter ügyében, akit nyilván külföldről pénzel a dollárbaloldal. A gyanú elég alapos, mivel a dollárbaloldal eddig nem mondta, hogy pénzelnék Magyart. Mindenesetre az SZVH vezetője jelezte, hogy Magyar akár három év börtönt is kaphat. Mármint ha tényleg külföldről finanszírozták. Ebben az a szép, hogy közben nagyon jól tudják, hogyha ezt megteszik, azzal Magyarból rögtön mártírt fognak csinálni, amiből ők csak még rosszabbul fognak kijönni. Engem csak az zavar, hogy a 2010-es években, amikor az Unió pénzelte az Orbán kormányokat, akkor az már a dollárbaloldal volt vagy sem. Ezt azért sürgősen tisztázni kellene! Csak azóta ilyen egyértelmű a helyzet, amióta nem kapjuk meg az uniós pénzeket, amik pedig járnak nekünk. Szerencse, hogy a rubeljobboldal még támogat minket, és egyelőre azért még nem jár börtön.

CHF.Scarface

Ui.: Orbán nem mondta, szóval biztos szüksége lenne egy kis pihenésre, pl. egy pár hetes ausztriai kezelés igencsak ráférne.  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.