Május 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Párhuzamos dimenziók

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most vagy elakadt a lemez, vagy a kormány szerint kezdünk szenilisek lenni, hiszen már a tavalyi választások előtt korrekten tájékoztattak minket arról, hogy az ellenzék háborúpárti, mégis szükségét érezték újra megtenni ezt, ki tudja hány milliárd forintból, miközben a pénzügyminiszterünktől megtudhattuk, hogy azért nem tudjuk teljesíteni az uniós elvárásokat, mert nem adnak rá pénzt. Persze van más magyarázat is minderre. Nagyon úgy tűnik, hogy átkerültem egy abszurd irodalomból szőtt párhuzamos világba. Ez utóbbi nyilván a 22-es csapdájából került ide, de közben az is felmerült bennem, hogy kiestem az időből, mint Billy Pilgrim, és pár héten belül megint választások lesznek. Nyilván ezért az újabb plakátkampány. Csak nehogy ezek a hitvány Soros-bérencek belesodorjanak minket a háborúba. Akárhogy is lesz, én nem fogok senkinek se halált okozó fegyvereket szállítani. Persze, nem tudom, mi a fegyver definíciója, mert mondjuk golyóstoll szokott nálam lenni, ami akár közelharci fegyvernek is használhatom és halálos is tud lenni. Főleg, ha gyilkos iróniával írnak vele.

Orwell óta tudjuk, hogy a Békeminisztérium háborúval foglalkozik, de abban már nem vagyok biztos, hogy vajon a háborúpártiak akkor a békével foglalkoznak-e. Ráadásul egyre több kisebb-nagyobb eltérést fedezek fel az általam eddig megtapasztalt, és az aktuális világ működése között, úgyhogy most már biztos vagyok benne, hogy a napokban átkerültem egy párhuzamos univerzumba. Elnézést kérek mindenkitől, de ebben a szép új világban nem ismerem ki túl jól magam. Az én dimenziómban például a Fekete-Győr nevű ember már nem a Momentum elnöke, itt viszont úgy tűnik, még mindig az. Nyilván azért került fel a háborúpárti plakátra is. Az biztosnak tűnik, hogy a békepártiak teljes háborús pszichózisban vannak, nyilván ezért van háborús veszélyhelyzet is, és ezért lenne olyan fontos a béke. Imádott vezérünk is azért jár ennyit Olaszországba, mert az ottani éttermekben lehet a legjobb békecombot kapni. Biztos nem olcsó, de a béke minden pénzt megér. Ezzel lehet összefüggésben az is, hogy kormányunk már a KRÉTA-rendszerben is a békekölcsönt hirdeti a szülőknek, ezzel párhuzamosan pedig hallom, hogy OV kedvesen felhívta a figyelmünket arra, hogy aki támogatni akarja a hazáját, az békekölcsönt jegyez, azaz állampapírt vásárol. Úgy látom, még a nagy ember is el van bizonytalanodva, vagy a híveiben nem bízik eléggé, mert szükségét érezte annak, hogy más eszközökkel is megtámogassa az embereket a megfelelő döntés meghozásában, azaz újabb adót vetettek ki a lakossági bankbetétekre. Meg mernék rá esküdni, hogy abban az univerzumban, ahonnan én jöttem, a háborúpárti baloldal szokása volt válságos helyzetekben adót emelni.

Azt is olvastam, hogy itt az ellenzék az, aki folyamatosan akadályozza, hogy megkapjuk az uniós pénzeket. Elég szoros lehet itt a politikai küzdelem, ha az ellenzéknek ekkora hatalma van. Bezzeg az én világomban akkorát vert a Fidesz az ellenzékre, hogy még a Holdon csellengő marslakók is tisztán látták. Ráadásul Navracsics Tibor itt csak most mondja el ugyanazokat a dolgokat, amiket az én világomban már tavaly elmondott, vagyis hogy most már aztán tényleg hamarosan jönnek az uniós pénzek.

Javítsanak ki, ha rosszul tudom, de azt olvastam, hogy 2023.06.16-án a parlamentben egy Nacsa nevű képviselő (nem tudom eldönteni, hogy ő humorista vagy politikus, mert mintha több is lett volna belőlük az én világomban) azt mondta, hogy az oktatás azért van ilyen rossz helyzetben, mert a Gyurcsány tönkretette. Ahonnan én jöttem, ott ez a Gyurcsány nevű figura 15 éve lemondott. Lehet, hogy ebben a dimenzióban ez csak a közelmúltban történt meg? Lehet, hogy ebben a világban a Gyurcsány nem is volt miniszterelnök korábban, hanem mindig is egy háborús uszító és terrorista volt, aki felrobbantotta a magyar közoktatást? Persze akkor nem az lenne kiírva a plakátokra, hogy háborúpártiak, hanem az, hogy mennyit fizetnek a nyomravezetőnek. Mondom, teljesen össze vagyok zavarodva. Szóval itt most rossz helyzetben van az oktatás? Nálunk minden rendben volt, csak az ellenzék bujtotta fel a tanárok egy részét politikai hangulatkeltés céljából.

Még nem tudom eldönteni, melyik dimenzió jobb vagy rosszabb. Ott sem volt kolbászból a kerítés ahonnan én jövök, de ott például természetes dolog volt, hogy fontos, közhasznú munkát végző emberek, például a tűzoltók részére az állam köt élet- és baleset biztosítást. Itt ez nincs meg, de persze az is lehet, hogy ebben a világban a tűzoltás már nem veszélyes munka. Lehet, hogy ez a rész Ray Bradbury könyvéből került ide, vagyis itt a tűzoltók már csak könyveket égetnek? Azért van egy-két dolog, ami ebben a dimenzióban jobban működik. Például a mentőszolgálat és az egészségügy. Az én világomban állandó probléma volt, hogy kevés a mentőautó, kevés a mentős, ráadásul a mentősöknek drágábban kellett tankolnia, mint mondjuk a taxisoknak, kevés az orvos és az ápoló, stb. Úgy hallom, itt minden tökéletesen működik, legfeljebb egyéni hibák fordulnak olykor elő.

Meséljek az én világomról? Ott például már réges-rég, még a kanyarban megelőztük Ausztriát, ráadásul mi voltunk az Unió gazdasági motorja. Az a világ se volt maga a tökély, mert például az ottani Németországban mostanra már csak pár muszlim lődöröghet, mert a németek vagy megfagytak télen, vagy már átköltöztek hozzánk egy jobb élet reményében. Akik meg mégis maradtak, azok kénytelenek voltak nemet változtatni. Valljuk be, egyik világ sem tökéletes.

Úgy látom, ebben a dimenzióban egy csomó dolog fáziskésésben van az enyémhez képest. Nálunk a migránsveszély, illetve a migránskvóta kérdése már kiéleződött a 2010-es évek közepétől kezdve, de már rég lefutott, itt meg mintha csak most kezdődne. Nem tudom, kerítést már építettek itt? Azt is észrevettem, hogy egy Farkas Flórián nevű fickó próbál kiállni a romák érdekében. Én azért az itteniek helyében szemmel tartanám őt, mert nálunk ő már évekkel korábban felbukkant, és sikeresen eltüntette az összes pénzt, amit a romák felzárkóztatására szántak, de aztán – ha jól emlékszem – vagy felmentették, vagy vádat se emeltek ellene.

Az én világomban a kormánynak volt egy fantasztikus fejlesztése, nekik sikerült kifejleszteni először a világon egy mesterséges intelligenciával ellátott, valósághű kiborgot, a gg.1.0-t, aminek az volt a funkciója, hogy kiálljon a kormány helyett beszélni. Folyamatosan, pirulás nélkül tudott hazudni, mellébeszélni, terelni és megmagyarázni minden kínos kérdést. Nos, őt például még nem láttam ebben a dimenzióban.

Fura látni azt is, hogy az itteni OV be van tojva a soros Sorostól is, nálunk bezzeg simán elcipelt a hátán pár libernyákot, és Putyinon kívül nem ijedt meg senkitől. A különbségek mellett persze egy csomó dolog ugyanolyan. OV ebben a világban is elhízott, MiPetink pont ugyanolyan frizurát hord, a kormány ihletésére itt is ugyanúgy gyűlölünk és megvetünk mindenkit, aki nem igaz magyar. Utáljuk Brüsszelt, az Uniót, az ukránokat a románokat, a szlovákokat, a cseheket, az osztrákokat, a németeket, a franciákat, a hollandokat, a belgákat, a svédeket, a norvégokat, a spanyolokat, a digókat, az angolokat, az amerikaiakat, az arabokat, a zsidókat, a négereket, a sárgákat, az indiaiakat, a homokosokat, a transzneműeket, a komcsikat, a libsiket, a zöldeket, a progresszíveket, az állatokat és a növényeket is. Bocs, biztos sok mindenkit kihagytam. Ezeken felül úgy tűnik saját magunkat is gyűlöljük.

Még valami. Amíg nálunk még építés alatt volt OV főúri rezidenciája, itt már kész is van, szóval az egész ország boldog lehet, hogy kedvenc miniszterelnökünknek nem kell többé egy szűkös kis parasztházban nyomorognia. Ennek ellenére remélem, hogy ha megint dimenziót váltok, egy olyan világba kerülök, ahol a hatvanpusztai birtokon árva gyerekeket nevelnek vagy egy profi tehetségfejlesztő központ működik, ahova a tehetséges gyerekek anyagi háttértől függetlenül bekerülhetnek. Ez nyilván azt is jelentené, hogy abban a dimenzióban mi, magyarok tudásalapú társadalomban élnénk és törődnénk egymással.

Csipcsirip.

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.