Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megint nekiment

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ismét elsuhant egy hét. Igaz lehet a mondás, jól telik az idő, ha jó társaságban tölti az ember. Mi remek társaságban vagyunk az olvasók körében, a baj akkor van, amikor egy kicsit messzebbre tekintünk. Amit ott látunk, az már távolról sem nevezhető örömtelinek. Elég baj az mindannyiunknak. Én nem tudom, mi a bánat lehet a verőfényes oldalon, de valamiért a magasan kapaszkodó pártkatonák elkezdték habosra nyalni a vezért. Vagy az van, hogy nekiláttak lovasszobrot faragni a hősnek – olyat, ami a választás időpontjában messziről látszik, talán még világít is, mint a búcsúban vásárolt műanyag olvasó -, vagy a rémület vinnyogását halljuk.

Nem a szokásos nyalizásról beszélek, hanem Lázár János keddi interjújáról, melyből egészen szívszaggató dolgokat tudhattunk meg.

Orbán Viktor nyitott alkat, nem dogmatikus, tárt karral fogadja a megalapozott kezdeményezéseket. 

Neki van érvényes gondolata arról, hogy milyen Európát akar, ellentétben az uniót vezető Európai Tanácsban ülő másik huszonhat miniszterelnök többségével. Orbán Viktor ma a kontinensünk legértelmiségibb attitűdű politikusa: elméleti és nemcsak gyakorlati oldalról foglalkozik a politikával, a jövő fontos kérdéseivel.  Ennek a vezetőtípusnak ő az egyik utolsó képviselője Európában.

Valóságos csoda Orbán Viktor. És akkor még nem beszéltünk Szijjártó Péter megható gondolatairól.

A bizalom és a tisztelet nagyon fontos. És tudja, ha minket magyarokat autokratikus államnak neveznek, az mindig egy sértés. A mostani miniszterelnök az első volt, aki a szovjet csapatok távozását követelte Magyarországon. Fontos szerepe volt a demokratikus átmenetben és négyszer választották meg Magyarország miniszterelnökévé.

Hát ugye nem minket magyarokat neveznek autokratikus államnak (ilyen szerintem nem is létezik), hanem a kormányt nevezik autokratikusnak. Nem ok nélkül. Ezen nem sokat változtat az sem, hogy Orbán Viktor leszarta a megállapodást a többi felszólalóval Nagy Imre újratemetésének alkalmával, és elkezdett fejhangon visítani, mert politikailag az állt érdekében. Külön szánalmas, hogy megpróbálja kiirtani annak az embernek az emlékét is, akinek a koporsójára felmászva beindította a saját karrierjét. Hogy hányszor, ki, milyen körülmények között választott meg kit, azt érdemes lenne alaposan megvizsgálni. Azt azonban feltétlenül tudni illenék a külügyminiszter úrnak, hogy Magyarországon nem választunk miniszterelnököt. Orbán Viktort sem választotta meg senki. Sem egyszer, sem négyszer.

Ha mindezeken sikeresen átrágtuk magunkat, akkor máris ráfordulhatunk az Index hüledező helyén megjelent elemzésre Nagy Attila Tibor tollából. A jogász végzettségű politikai elemző a Hír TV Szabadfogás című műsorának rendszeres résztvevője, azt olvastam, hogy a  Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője, de a honlapon nem szerepel a munkatársak listáján. Bár ez lényegében nem számít. Az a mondandója az írásának, hogy a Fidesz elfáradt, de Orbán Viktor győzni fog, mert egyrészt mindig remek ötletei vannak, most is ki fog találni valamit, másrészt a szavazók inkább a biztos rosszra szavaznak, mint a bizonytalanra. Jól van akkor.

Ugyanitt – az Indexen – kínlódnak azért, mert Újbuda polgármestere, A DK-s László Imre is kapott oltást. A lap szerint soron kívül. Szerintem meg azért, mert orvosi diplomája van. Ja, hogy nem praktizál? Mert Müller Cecília igen? Győrfi Pál mentőzik? Mert ők kaptak oltást, maguk hencegtek vele. Abba kellene már hagyni a sunyiskodást, mert sehonnan sehová nem vezet. Szerintem. Pláne, hogy mindeközben az olimpiára – télire és nyárira – készülő sportolók és segítőik oltása megkezdődik, mert nem lenne jó, ha kiesnének az edzésből. Hát tényleg, így kell ezt.

Varga Judit igazságügyi miniszter most aktuálisan nem Brüsszelnek és nem is a Facebooknak ment neki, hanem az aljas, hazudós, álhírterjesztő baloldali sajtónak. Mert a baloldali sajtó olyan, hogy támad mindenkit, aki jobboldali és keresztény. Közben meg az történt, hogy Varga Judit és férje szorgosan dolgozott Brüsszelben, de ők már akkor eldöntötték, hogy amint hazatérhetnek, minden reggel tehénkukorékolásra óhajtanak ébredni, muskátlit és macskát ültetnek az ablakba, futóbabot üldöznek harmatos hajnalokon, ezért felépítették álmaik lakóházát. Figyelem! Nem felújították, hanem felépítették (ezt külön kiemeli a miniszterasszony, de fontos is, mert a legmagasabb összegű CSOK új ház építése esetén jár). Itt egy cikk arról, micsoda szép házat épített egy fiatal pár (na kicsodák?) egy parasztház romjain. De nem is értem, miért foglalkozik ezzel a köztudottan magyar-, keresztény- és Varga Judit ellenes sajtó? Mi abban a húha, ha két fiatal jogász és diplomata karrierjük közepén, három iskolás gyerekkel Balatonhenyén óhajt berendezkedni? Biztosan ügyvédi irodát akartak nyitni a 160 lelkes faluban, a gyerekek pedig hajnalhasadáskor buszra ülnek, és mennek a legközelebbi faluba, ahol van iskola. Tuti megélhetés, a legmagasabb szintű oktatás, teljesen életszerű. Van nyilván zeneiskola, nyelvtanulási lehetőség, sportoktatás, amihez szokva vannak és amit biztosítani akarnak a gyerekeiknek, mert eddig is, Brüsszelben is megtették. Balatonhenye erre ideális hely. Aki mást állít, aki szerint eleve nyaralónak szánták a házat, az rohadék baloldali. Pont. Jogilag teljesen rendben van minden (ebben biztos vagyok), az erkölcs pedig nem jogi kategória, mint tudjuk. Úgyhogy nyugodjon meg mindenki, ébredezzünk, élvezzük a hóesést és legyünk hálásak, amiért ilyen csodálatos, kikezdhetetlen emberek egyengetik a jövőnket. Önzetlenül, szeretettel, a legnagyobb odafigyeléssel, példát mutatva.

Jó reggelt, Magyarország!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.