Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Lerugdalni az árokpartra, a papsajt meg a libaszar közé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,032,007 forint, még hiányzik 967,993 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Beindult az új év, nem csak nálunk, hanem Nagy-Britanniában is. Ami nem nagyon változott, az a politikusok gerince. Az stabilan olyan, amilyen volt. Angliában is. Miután véglegesült a kilépés az Unióból, azok, akik küzdöttek ezért, most azért küzdenek, hogy nekik és családjuknak megmaradjanak azok az előjogok, melyek az uniós polgárokat megilletik. Boris Johnson családja rálelt a francia gyökereire, Lord Nigel Lawson állandó tartózkodási engedélyt kért Franciaországban (nem kapta meg, ezért fel is van háborodva), vannak, akik Cipruson vásároltak állampolgárságot, Nigel Farage családja német útlevéllel büszkélkedhet. Ennek bizonyára nagyon örülnek azok, akik éppen ezeknek a politikusoknak hitték el, hogy milyen remek lesz kilépni az Unióból, azzal ők csak nyernek. A nyeremény ugyan még nem látszik egyértelműen, de az már igen, hogy aki azért küzdött és most kihúzhatja magát a következmények alól, az szemrebbenés nélkül meg is teszi.

Szájer József visszaadja a diplomata útlevelét. Ez természetes következménye lenne annak, hogy megszűnt az uniós képviselői megbízatása, de magyar viszonyok között unikumnak számít. Vagy azt jelenti, hogy mindennek ellenére benne maradt még elég gerinc, vagy azt, hogy Orbán elengedi a kezét. Több ötletem nincs.

A fejlődés szerencsére nálunk sem állt meg, sőt, üvöltve haladunk. Jövő hónap elsejétől a szépemlékű gödöllői agráregyetem összeolvad a Fidesszel, viszik ki a vagyont alapítványba. Csányi Sándor hozzáértő vezetésével, Lázár János segédletével. Nagyon jó lesz, abban biztos vagyok. Olyan hihetetlen magasságokba fog emelkedni a magyar kultúra, hogy hamarosan már fel sem fog tűnni, ha a csúti kocafocista asszonyságnak nevezi a tudományos élet egyik kiemelkedő tagját. Így is kell, nem felemelni kell a népet, hanem lerugdalni az árokpartra, a papsajt meg a libaszar közé. Verbálisan is.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég szakértője – saját állítása szerint alkotmányjogász, tehát biztosan úgy is van – felvázolta a múltat és a szép jövőt. Hosszasan. Ebből az derül ki, hogy Gyurcsány uralja a baloldalt, a koalíció nem fog működni, Orbán Viktor fél kézzel legyőzi a vírust, a másik kezével megoldja a gazdasági válságot, ezért kétség sem férhet ahhoz, hogy jövőre megint rá szavaz az istenadta nép. A cikk végére egészen érdekes gondolat került. Lomnici mintha még reménykedne abban, hogy mégis Donald Trump marad az Amerikai Egyesült Államok elnöke, ám emennyiben ez mégsem így történne, ellátja remek tanácsokkal Bident:

Nos, amennyiben Joseph R. Biden Jr. elfoglalja a Fehér Házat, az USA 46. elnökeként abban bízhatunk, hogy Kennedy későbbi utódjaként tudni fogja, hogyan kell viszonyulnia 1956 szellemi örököseihez, azaz a magyar jobboldalhoz. Több út is nyitva áll előtte, de a legrosszabbat választja, ha a forradalom kommunista vérbefojtóinak szellemi örököseit, az Apró-Dobrev-Gyurcsány klánt és politikai bűntársait segíti. (Origo)

Natehát. Miután Orbán és bandája úgy döntött, hogy mostantól kezdve ők mindig is jobboldaliak voltak, egyúttal úgy is döntöttek, hogy 1956 egy jobboldali forradalom volt, melynek ők – fideszesek – egyenesági örökösei, Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára pedig a vérbefojtói. Komolyan mondom, én karácsonykor és szilveszterkor sem szoktam többet enni, mint máskor, tehát nem a túlzabálás miatt, de valami okból olyan hányingerem van, hogy az elmondhatatlan. Van abban valami súlyosan árulkodó, amikor egy kormánypárt – mégpedig egy olyan kormánypárt, amelyik totális egypártrendszerként működik, egyedül tart a markában mindent: pénzt, törvényeket, a hatalom minden morzsáját, az önállóan semmi olyasmit nem képes felmutatni, ami miatt őket kellene támogatni. Tíz évnyi kormányzás után, a teljhatalom birtokában sem tudják azt mondani: látjátok (és tényleg látjuk, nem csak hazudják nekünk) mennyivel jobban, biztonságosabban, boldogabban éltek. Tíz év alatt, a soha nem látott gazdasági fejlődés (mármint a többi országokban) mellett, soha nem tapasztalt támogatások és olcsó hitelek időszakában annyit tudtak elérni, hogy most mások tetteire felcsimpaszkodva kell hirdetniük magukat. Nem azért kell őket támogatni és segíteni, mert lám, mennyire jól csinálták, mennyit fejlődött az ország, felszámolták a nyomort, felhozták az oktatást, rendbe tették az egészségügyet, megerősítették a demokráciát és a jogrendszert, fejlődő pályára állították az országot, sikeresen integrálták a gazdaságot a fejlettebb uniós országok sorába. Szó sincs ilyesmiről. Tíz év alatt csak a NER közvetlen belső körét tették milliárdossá mindenki más rovására, lepusztították még azt is, ami előtte valahogy működött. Azért kell őket segíteni és támogatni, mert 65 évvel ezelőtt voltak olyanok, akik szembe mertek fordulni az akkori diktatúrával. Olyanok, akikhez a Fidesznek és az Orbán-kormánynak az égvilágon semmi köze nincsen. Annyit tudtak elérni tíz év alatt, hogy mások bátorságára kapaszkodva akarják megszerezni azt a tiszteletet, amit önerőből nem voltak képesek elérni. Az iszonyatosan gáz.

Úgy fest, a kormánynak most sincsen ötlete arra, mi a bánatot kezdjenek a járvánnyal és a válsággal. És itt körbe is értünk. Itt van nekünk egy olyan rezsim, amelyik tíz év szabadrablás és propagandakormányzás után szembe találja magát a saját rémálmával: vezetni kellene az országot, működtetni az államot, megerősíteni a szociális rendszert, gondoskodni a saját polgárairól. Ez nem megy, mert nincs, aki értene hozzá, nem így van kiépítve a kormányzás és már idő sincs a változtatásra, de mód sincsen rá. Tehát eljutottunk oda 2021. elején, hogy tessék tisztelni a Fideszt azért, mert 65 évvel ezelőtt valakik fegyvert fogtak, valamint Havasi Bertalannak kell megmagyaráznia, hogy miért nem bárdolatlan tahó az ország leggazdagabb és legnagyobb hatalommal bíró embere akkor, amikor úgy beszél egy világhírű tudósról, mintha az az Orbán-dinasztia konyhakövét sutykolná főállásban. Az pedig már szinte természetes, hogy nem csak 1956-ot akarja önös céljaihoz felhasználni pofátlanul a NER és annak vezére, hanem a vakcinakutatásban elért eredményeket is. Amihez pont annyira nincs közük, mint ötvenhathoz.

Nem először önt el a szekunder szégyenérzet Orbánék miatt, de ez egyre gyakrabban fordul elő velem.

Kellemes ébredezést, szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.