Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Kormányprogram: lecsapni minden adódó lehetőségre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,819,644 forint, még hiányzik 1,180,356 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Végre megint ül az országnak házában a sok végtelen bölcsességű ember, szerintem meg leszünk mentve. Már megint. Akit érdekel, az ma – ismét – megtudhatta, hogy a zellenzékre nem lehet számítani, mert most sem szavazták meg a fasztuggyamit. Ezen, ahogy eddig, most sem múlik a világon semmi, ahogy azon sem, ha megszavazzák. Meg azon sem, ha beterjesztenek valamit, és azon sem, ha nem terjesztenek be semmit. Többnyire csak azzal lehet felizgatni az egypárti kormányt, ha valaki táblát lenget, netán krumplit visz a főzseninek. Mással tuti nem. Most éppen azzal gátolta a zellenzék a vírus elleni védekezést, hogy nem szavazták meg a maszkviselési szabályok szigorítását. Magyarul a kormány járvány elleni harca a következő lépésekből áll: először megszavazták, hogy maszkot kell hordani. Másodszor megszavazták, hogy mostmár tényleg maszkot kell hordani, különben megbüntet a rendőr.

Énszerintem a vírus bokáig összefossa magát ijedtében. Muszáj is lesz neki, mert azt mondta Dömötör Csaba, hogy a vírus elleni védekezés sikerességén múlik a 2022-es választás eredménye. Hát, ha ez nem lesz sikeres, akkor egyáltalán semmi. Azt is mondta ez a nagyszerű ember, hogy Gyurcsány félelemben tartja a baloldali pártokat, és ha ők (az ellenzéki koalíció) győzne a parlamenti választásokon, akkor a múltat indítanák újra, de ők (a Fidesz) a jövőt választanák.

Biztosan megint én vagyok a nemnormális, de nekem sehogy nem áll össze ezzel a frissen felfedezett haladó szellemmel a majdnem kötelező misejárás, a célbalövészet az iskolákban és a veszett keresztes háború, amit már egy ideje folytat a kormány. Ja tényleg! Az egypártrendszer sem fér bele nekem. A kormány úgy is küzd a vírus ellen, hogy újabb kórházakat vonnak be a védekezésbe. Meg ide-oda vezénylik az orvosokat és az ápolókat. Most Gulyás Gergely azt mondta az Inforádióban, hogy kedden vagy szerdán a kormányülésen szigorításokról dönthetnek, de többet nem árult (mert vagy nem tudott vagy nem volt neki szabad) el. Ez mi? Attól függ a döntés, hogy Orbán mit álmodott? Mindig az idegállapota szerint születik valamilyen döntés? Ott, helyben? Órák alatt? Miért nem tudunk semmit arról, hogy mik a tervek, mikor mi várható, mi az A, B. C terv? Mert nincs ilyen? Vagy csak nem tartozik ránk? Nekünk kuss legyen, és alkalmazkodjunk, azt sem tudjuk, mihez? Hogy a francban lehet így bánni tízmillió emberrel? Hogy lehet ennyire lenézni, semmibe venni egy egész országot? Hogy lehet így bizalmat, együttműködést várni?

Meg majd ingyenes lesz a vakcina. És majd ők kitalálják, ki és mikor férhet hozzá. Milyen vakcina? Orosz? Kínai? Mi van, ha én nem szeretnék orosz vakcinát? Válogathatok? Vagy majd azt is Orbán Viktor fogja eldönteni, mivel oltanak az orvosok és kit? Mint az influenza oltással, amire rátette a kormány a kezét, és most annyi sincs az orvosoknál, amennyi tavaly volt? Gyógyszertárban pedig nem is kapható, pedig van, aki meg tudná és meg is szeretné vásárolni, de nem jut hozzá. A kérdés most is az, hová lettek az oltások? Ha 100 ezerrel több vakcina volt, mint tavaly (és tavaly csak a felét használták fel), hol a francban van a többi? Hogy lehet, hogy a háziorvosok kevesebbet kaptak, mint tavaly?

Ezekre – és még igen sok kérdésre – előbb vagy utóbb válaszokat kell ám adni.

Novák Katalin azt mondta, a keddi és szerdai kormányülésre ki fogják kérni az Idősek Tanácsának véleményét, hogy biztosan jól határozzanak a járványintézkedésekről. Hogy tetszik mondani? Mi köze az Idősek Tanácsának a járvány elleni védekezéshez? Értenek hozzá? Vagy csak mert idősek, velőből tudják? Honnan? Miért nem szakértőket kérdeznek?

Cím az Indexről:

Magyar emlékművet rongáltak az abortuszpárti tüntetők Varsóban

Abortuszpárti tüntetők. Értem. Igaz ugyan, hogy senki nem tudja, ki fújta le festékkel az emlékművet, nincsen tanú, nincsen biztonsági kamera felvétel, semmi nincsen. Akárki lefújhatta, de valamiért mégis ez lett a cím. És véletlenül csak így, abortuszpárti tüntetőknek sikerült nevezni azokat, akik a beteg magzat művi abortálásának betiltása ellen tüntetnek. Értem. Valahol halkan felsír egy Origo nevű egykori hírportál. Vérzik a lelkem, őszintén mondom.

Terrortámadás történt Bécsben. Egyszerre több helyen nyitottak tüzet a terroristák, válogatás nélkül lőttek a járókelőkre. Több halott, rengeteg sebesült van. Elborzasztó, rettenetes. Remélem, összefog Európa. Az erre kiképzett szervek megkeresik és felszámolják a terrorista sejteket, kiutasítják a kontinensről a potenciális bűnözőket. Mindannyiunk érdekében remélem, a békés, jóakaratú, csak egy biztonságos, jobb élet reményében Európába menekült családok érdekében is. Ők vannak sokkal többen, de ezek a gyilkosok nekik okozzák a legtöbb kárt.

Sajnos az már most, alig néhány órával a merénylet után is jól látszik – és előre tudható is volt -, hogy a magyar propagandamédia azonnal lecsap a tragédiára, és megpróbálja a Fidesz hasznára fordítani. Ahogy mindig. Attól lesz hangos a média, hogy ezt akarta Karácsony Gergely és mindenki, aki nem fideszes, ez vár Magyarországra, ha nem Orbán Viktor lesz az ország vezetője. Biztos vagyok abban, hogy a propagandisták megfeszített erővel fognak azért dolgozni, hogy ez legyen a mindent túlüvöltő központi téma, amivel el lehet terelni a figyelmet az ország gondjairól, a járványhelyzetről éppen úgy, mint a gazdasági válság szar kezeléséről, a szociális válságról vagy éppen a mindent felzabáló korrupcióról. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de úgy jött ez most nekik, mint egy falat kenyér. Az biztos, hogy az Unióval szembeni vitákat is ebbe az irányba igyekeznek terelni. Mert Európa foglalkozzon a terroristáival, ne a magyar jogállamiság kérdésével, ne is a kormányzati korrupcióval. Csak remélni lehet, hogy az Unió szilárdan kitart a céljai mellett.

Elég volt az álszentségből! Elég volt abból, hogy miközben Nyugat-Európában egymást érik a terrortámadások, az antiszemita atrocitások, e közben a nyugat-európai politikusok a magyar és lengyel jogállamisággal kelnek és fekszenek, ahelyett, hogy megvédenék a saját állampolgáraikat. Elég volt abból, hogy Brüsszelben a magyar sajtószabadságot féltik, miközben más tagállamokban oknyomozó újságírókat gyilkolnak. Az európai politikusoknak végre a valódi kérdésekkel kellene foglalkozniuk, végre az európai emberek és a keresztény Európa védelmében kellene fellépniük. Mindezt addig, amíg még nem késő! Magyarországra számíthatnak.

Ez Varga Judit miniszter október 29-én közzétett posztja. Már a párizsi merényletre is haladéktalanul, teljes erőből lecsapott, a bécsi merényleteket az utolsó cseppig ki fogják használni arra, hogy támadják a magyar ellenzéket, támadják az Európai Uniót, lesöpörjék az asztalról a fontos kérdéseket és a végén semmi más ne maradjon, csak ez, csak a harc.

Miközben borzasztó és tűrhetetlen, ami történt, nem teszi semmissé sem a megfelelő járványkezelés szükségességét, sem a gazdasági válság megoldását, sem a szociális katasztrófa csillapítását, sem a jogállamiság visszaállításának szükségességét, sem a korrupció felszámolásának megkezdését. A terrorizmus borzalmas és minden erőnkkel tenni kell ellene, de nem fedi le az egyéb bűnöket, nem relativizálja és nem is oldja meg. Egyetlen dolgot sem. Ezt ne felejtsük el egy pillanatra sem!

Kellemes ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.