Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Puritán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint ahogy arról a Blikk és a Blikk nyomán az egész sajtó beszámolt a minap, Orbán Viktor fizetése 50 forinttal csökkent, ami azt jelenti, hogy ezentúl már csak 1 507 350 forintot vihet haza. Ezzel is megmutatja a miniszterelnök, hogy ő képes puritán életet élve is elvezetni az országot. A kérdés csak az, hogy ki az, aki teljesen komolyan elhiszi, hogy valóban csak ennyit keres a miniszterek elnöke? Miért teszünk úgy, mintha ez a valóságot képezné, és nem egy gyermeteg átverés lenne az egész? Olyan ez, mint az, hogy a mai napig vannak sokan, akik elhiszik, hogy Mészáros és Tiborcz milliárdjai valóban az ő tulajdouk. Elhiszik, hogy ha azért nem is feltétlenül dolgoztak meg, ám miután az ő nevükön van, ezért az ő tulajdonuk. Meg a francokat.

Orbán körülbelül annyira puritán, mint bármely keleti diktátor az elmúlt évtizedekből. Lehet, hogy hivatalosan csak kicsit több mint másfél millió forintot keres, de a valóságban lényegében ingyen kap mindent, sőt, az ország költségvetéséről is ő rendelkezik, ezért eshetett meg az is, hogy felcsúti háza kertjének végébe felépíttetett egy komplett stadiont. A fél világ kérdezi teljesen komolyan, hogy ez egy vicc, vagy tényleg a hátsó kertjébe húzott fel egy stadiont a miniszterelnök? Nem egy esetben mutattam már külföldi ismerőseimnek a fotót, és minden egyes alkalommal hüledeztek, hogy ezt mégis hogy. És ezt úgy, hogy a korrupcióról szintén igen híres Spanyolországban tettem ezt, ahol a korábbi kormánypárt tagjainak olyan bankkártyái voltak, amelyeken nem volt pénzköltési limit, vagyis lényegében annyit vettek el a közpénzből, amennyit csak akartak.

Orbán egy kapzsi, mindent leuraló maffiavezér, aki továbbra is el akarja hitetni az emberekkel, hogy ő tulajdonképpen csak egy közülük. Úgy hiszi, hogy működik a stratégiája, amely szerint ő is csak egy falusi halandó, aki egészen a kormányfői pozícióig küzdötte fel magát, ezzel is megmutatva, hogy ez a fajta karrierépítés lényegében bárki számára elérhető. Ez természetesen még igaz is lehetne, azonban ne felejtsük el, hogy milyen út vezetett idáig, hány embert kellett becsapnia és átvernie, hány menekültet, hajléktalant vagy ellenzéki szimpatizánst kellett megszégyenítenie ahhoz, hogy megszerezze azt a teljhatalmat, amivel ma is rendelkezik. Megvolt az ára annak, hogy ma egy ilyen rendszerben kénytelenek élni a magyarok.

A retorika egészen sokáig gond nélkül működött, hiszen a gazdaság szárnyalt az utóbbi években és a migránsoktól is megvédte a drága miniszterelnök úr a lakosságot. Mindenki boldog volt, még akkor is, ha egyébként ellopták a magánnyugdíj megtakarításait, vagy egy rokona belehalt a lehetetlen kórházi körülményekbe. Volt munka, emelkedtek a fizetések, az ország pedig épült és szépült. Csakhogy eközben Orbán is kegyetlenül megszedte magát hazai és uniós közpénzekkel, még ha papíron ez Mészáros és az összes többi stróman nevére került. Lehet, hogy Orbán (hazai) bankszámláján alig találnánk pénzt, de dőreség volna azt hinni, hogy ez lefedi a valóságot.

Orbánnak a hatalom megszerzése nem volt elegendő, hiszen egyszer nyugdíjba is kell majd vonulnia, ahhoz viszont nem elég az a pár millió forint, amit ha akart volna, megspórolhatott volna az elmúlt években. Arról már nem is beszélve, hogy a NER fenntartásához iszonyatos pénzösszegekre van szükség, amelyek csökkenésével Orbán hatalma és a rendszer stabilitása is csökkenne. Orbán az EU, valamint a magyar állampolgárok pénze nélkül ma sehol sem lenne, hiszen az ígéreteivel önmagában még nem tudott volna több százezer szavazót szerezni magának. A határon túliak leknyerezéséhez – tisztelet a kivételeknek – ugyancsak milliárdokra volt szükség, amit lehet, hogy Orbán nem a saját zsebéből fizetett, a közpénzt mégis úgy használta fel, mintha az a sajátja lett volna.

Orbánnak egyszerűen nincs szüksége hivatalosan magas fizetésre, hiszen úgy rendelkezik több ezer milliárd forint fölött, mintha a sajátja lenne. Annyit költ propagandára, amennyit nem sajnál, mint ahogy sportra is egészen nyugodtan elkölthet több száz milliárdot minden gond nélkül. A közpénzen felhizlalt haverjai pedig boldogan viszik oda magánrepülővel, ahova Orbán csak kéri, de ugyanígy van ezzel a honvédség is, amely szállítógépeit – amelyek felérnek egy-egy luxus magángéppel – simán Orbán rendelkezésére bocsájtja. Amit a kormányfő kiad parancsba, az azonnal megtörténik, mindenféle vita vagy visszakérdezés nélkül. Ezzel csak az nincs tisztában, aki behunyt szemmel figyelte az elmúlt egy évtizedet. Hogy emellett egyfajta látványelemként még a fizetését is csökkentik, ezzel kevesebbet keresve hivatalosan, mint egy miniszter?

Szerintem aki bedől Orbán puritánságának, az jobban tenné, ha inkább tájékozódna, mielőtt úgy megy el szavazni hamarosan, hogy fogalma sincs a valódi állapotokról.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.