Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ordibáló hős

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor a magyar nép hőse. Orbán Viktor kórházat látogat, Orbán Viktor személyesen nézi meg, hogy vannak a koronavírusos betegek. Éjt nappallá téve dolgozik, mit sem törődve az egészségével. Hihetetlen ez az ember, gondolja a Fidesz szavazóbázisa. Őket nem érdekli a valóság, nem érdeklik az omladozó kórházak, sem az, hogy míg a miniszterek elnökének a legmodernebb szájmaszk és védőruha jár egy 2 perces látogatásra, addig az ott dolgozóknak csak papírmaszk és műtős köpeny jut. A pórnépet ez nem érdekli, hiszen Orbán Viktor jelen állás szerint megvéd mindannyiunkat, mint oly sokszor tette a múltban is. Megvédett a migránsoktól és megvédett Brüsszeltől. Megsarcolta a bankokat és a multikat, de emellett még arra is volt ereje, hogy megvédje a gazdasági eredményeinket. A rezsicsökkentésről már nem is beszélve.

Orbán ezeket mind a két kezével érte el, megharcolva mindannyiunkért. A fanatikus Orbán-hívők imádkoznak érte és dicsőítik a médiában, ami valószínűleg többnyire nem trollkodás, vagy fizetett szavazók közreműködésének eredménye. Ezek az emberek már Kádár és talán Rákosi idején is éljenezték a vezetőt és Isten segedelmét kérték azért, hogy óvja őt meg nekünk. Orbán nem egy miniszterelnök sok ember számára, hanem a két lábon járó Jézus Krisztus, aki ott és akkor segít, ahol csak tud. A rajongótábora úgy hiszi, hogy ő komolyabb munkát végez most a járvány idején is, mint az orvosok és nővérek bármikor. Úgy hiszik azzal, hogy ellátogat a betegekhez, megmutatja, hogy ő is emberből van és törődik a népével.

Meg a nagy lófaszt törődik ő bárkivel is. Vajon ezek az emberek mikor ébrednek fel és veszik észre a valóságot? Vajon ezek az emberek, akik gyermekeik és unokáik jövőjét teszik azzal tönkre, hogy vakon szavaznak meg négyévente egy diktátort, mikor fogják fel tetteik következményeit? Az nem mentség, hogy nem tájékozódtak, vagy nem fogták fel a döntéseik következményeit, mint ahogy az sem mentség, ha egy adózó nem volt tisztában a kötelességeivel, a büntetés úgy is jár neki. Mindannyian felelősek vagyunk egy ország lakosaiért és ez a felelősség – úgy látom – sokaknak egyszerűen túl sok. Életkoruk ellenére – nyugodtan lehet szidni, de elég csak megnézni Orbán Facebook-rajongóinak átlagéletkorát – sem nőttek fel ahhoz eléggé, hogy felelős döntéseket tudjanak hozni.

Aki szerint az, amit Orbán művel járvány elleni védekezés címszó alatt elfogadható, sőt kiváló munka, jobb lenne, ha inkább csöndben maradna. Az, amit ez az ember művel a Facebookon a veszélyhelyzet kihirdetése óta nem más, mint saját maga tömjénezése, amelyet a rajongótábora kétpofára zabál. Az égvilágon semmi szükség nem lenne arra, hogy személyesen – természetesen a kamerák kereszttüzében – megjelenjen bármely egészségügyi intézményben. Bőven elég lenne az, ha szakembereket bízna meg a dolgok irányításával. Ha jutna az egészségügyi dolgozóknak professzionális maszk, mert a sebészmaszk nem ilyen, mint ahogy nem számít valódi védőfelszerelésnek a műtős köpeny sem, amelyet kénytelenek most a járvány kellős közepén is hordani a kórházi dolgozók.

Elég csak megnézni Jacinda Ardernt, Új-Zéland miniszterelnökét, aki nem járkálja körbe a helyi kórházakat és állítja be magát a nemzet hősének, törődik viszont az átlag szavazók kérdéseivel. Az egy dolog, hogy a sajtótájékoztatókat ő maga tartja – erre az időre hagyja csak el a házi karantént –, de online válaszol kérdésekre és ad tanácsokat azok számára, akik nem tudják, mitévők legyenek a vészhelyzet idején. A kijárási tilalmat jóval azelőtt elrendelte, hogy a vírus elszabadult volna az országban, amelynek eredményeként a mai napig egyetlen halálos áldozata volt mindössze a járványnak, miközben több mint 50 000 teszt elvégzésével pontosan tudják, hol alakultak ki gócpontok az országban és hol nem. Hivatalosan 992 esetet azonosítottak – hasonlóan a magyar számokhoz, amelyek vélhetően meg sem közelítik a valóságot –, mégis ilyen alacsonyan sikerült tartani a halálozási arányt. Ez nem szerencse, hanem megfontolt, jó vezetés eredménye.

Egy miniszterelnöknek nem az a feladata, hogy bemutassa, ő milyen zseniális és bátor, hanem az, hogy a megfelelő döntéseket hozza meg a megfelelő időben. Egy jó miniszterelnök nem magamutogató, hanem csendben végzi a dolgát, hogy az eredmények beszéljenek helyette. Orbán kénytelen folyamatosan pofázni és magát hősként beállítani, hiszen az „eredményei” nem beszélnek magukért. Szüksége van a figyelemelterelésre, hiszen jól láthatóan elbaltázta a védekezést. Az pedig, hogy mi is lesz a valódi ára annak, amit az utóbbi hetekben művelt a színfalak előtt és mögött, azt vélhetően hamarosan megtudjuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.