Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Itt szabályok már régen nincsenek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz az adófizetők pénzén tökéletesen megtolja a saját önkormányzati kampányát, ráadásul nagyon úgy tűnik, ezért felelősségrevonás semmiképpen nem várható. Olyan ez, mint hogy minden magyar adófizető pénzéből húznak fel templomokat országszerte, hoznak létre egyre több egyházi iskolát a világiak kárára, valamint építenek megszámlálhatatlan stadiont, és tömik ki a sikertelenebbnél sikertelenebb futball klubokat országszerte és határon túl egyaránt. Úgy költik mindannyiunk pénzét a saját propagandájukra, hogy az annak ellenőrzését szolgáló ÁSZ az ő oldalukon áll, tehát érdemi vizsgálat nem várható. A visszaélések ezzel normálissá, megszokottá váltak, amely visszaélések szóbahozása már semmiféle reakciót nem vált ki az adófizetőkből. Megszokták, beletörődtek.

Az egyik, éppen aktuális történet ezúttal Csepelről érkezett, ahol is a Városgazda az adófizetők pénzén üzemeltetett emelőkosaras autóból plakátolja ki a Fidesz jelöltjének arcképével a kerület utcáit, ráadásul az éjszaka közepén. A kérdés már csak az, hogy mégis miért az éjszaka közepén, amikor nappal is megtehetné azt minden gond nélkül? A közpénzek saját célokra történő folyamatos felhasználása eddig sem okozott problémát a Fidesznek, és vélhetően ezután sem fog. A pálya egyértelműen az ő irányukba lejt, immár közel 10 éve. A törvények tiszteletbentartása nélkül – vagy azok átírásával – nézik hülyének a saját szavazóikat. Ameddig a Momentum, a DK, vagy épp az MKKP saját rokonaival, barátaival, támogatóival plakátolja ki a városok még felhasználható hirdetőfelületeit, addig a Fidesz közpénzen megoldja a dolgot.

Mint ahogy az önkormányzati lapokat is – amelyek szintén közpénzből kerülnek kinyomtatásra – gond nélkül használják fel arra, hogy a saját jelöltjeiket támogassák, akár 40 oldalon keresztül is, mint ahogy azt a II. kerületben is megtették. Persze akinek nem tetszik, az forduljon a hatóságokhoz, azokhoz a hatóságokhoz, amelyek szinte mindegyike a Fidesz zsebében van. Sok szerencsét kívánok nekik. Csak a példa kedvéért álljon itt a Kúria határozata arról, hogy miért is van rendben az, ha egy miniszter Tarlós István mellett kampányol hivatalosan:

A Kúria szerint rendben van, ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter a főpolgármestert támogatja.  Az Alaptörvény nem írja elő az állami szervek semlegességét a választási kampányban, ezért a Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát, amely elutasította Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltnek a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely szavai miatt benyújtott kifogását (MTI)

Ezek után mégis hogy lehet tiszta választásokról beszélni? Hogy lehet úgy nekivágni az önkormányzati választásoknak, mintha nem arról lenne szó, hogy a Fidesz már a kampány kezdete előtt törvénytelenségek sorával hozta magát kedvező helyzetbe? Hogy lehet fátylat borítani arra, hogy vélhetően a Fidesz fiókszervezete egy letakart lajstromszámú motorcsónakkal, rajta három arcát eltakaró aktivistával megzavarta Karácsony Gergely kampányeseményét? Milyen unortodox demokrácia az, ahol létezik az állampárt, velük szemben pedig több kisebb párt, amelyeket a miniszterek elnöke csak éppen pont annyira hagy élni, hogy fenntarthassa a szabad választások látszatát?

Ez nem demokrácia, már régen nem az. Szabad választások ősszel sem lesznek, mint ahogy már egy ideje nem is voltak. Amennyiben a Fidesz vereséget szenvedne a fővárosban és több megyeszékhelyen, az nem a választások tisztaságát mutatná, hanem azt, hogy a civil ellenállás egyre jelentősebb, annak ellenére is, hogy Orbán mindent megtett annak eltiprásáért. Magyarországon választást nyerni a Fidesz ellenében már szinte kizárólag csak gerilla módszerekkel lehet. A civil kurázsi az egyetlen, amely még győzelmet arathat a diktatórikus berendezkedés felett. Az ellenzéki pártok egyikének sincs sem elég embere, sem pedig elég pénze ahhoz, hogy akár csak megközelítse azt, amivel a Fidesz rendelkezik. Ameddig a Fidesz mondanivalója – ami mondjuk kimerül a migráns, Gyurcsány, lebontanák a kerítést lózungokban – szinte minden magyar adófizetőhöz eljut, ha akarja, ha nem, addig a Momentum vagy épp a DK kampányának üzenete csak azokat éri el, akik egyébként is érdeklődnek ezen pártok iránt.

A Fidesz háborúra készül, így érdemes felkészülnie azon ellenzékieknek – ide mindazokat értem, akik elégedetlenek a Fidesz rablópolitikájával –, akik változást szeretnének. Nincs olyan módszer, ami túl mocskos lenne Orbánék számára. Ezt úgy hiszem, az elmúlt években már bőven bebizonyították. Az összefogás, civil kurázsi és a tájékozódás az, ami még változást hozhat. Az, ha elfogadjuk a jelenlegi helyzetet, és megszokásból vagy félelemből valamelyik kormánypárti polgármesterre szavazunk, semmiképpen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.