Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Németh úr, kéretik a 37 651. katonának jelentkezőt csoportosítsák át aratni. A búza nem ellenség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Kifejezetten aggódom a mi Petyánkért. Vajon hol lehet, mit csinál? Lehet, hogy éppen nem tud felállni, mert egy újabb nagykövet hever a lábánál. Szijjártó győzelmi jelentése hol késik a bravúros orbáni csel után, amikor is nem győz bólogatni az Európai Bizottság új elnökére, Ursula von der Leyenre. Petya külügyérfitől nem ezt vártuk, legalább annyit igen, hogy ömlengjen, ma Európában kettő győztes van: Viktor meg az Ursula. Mert ugye, a politikában is úgy van, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, ha már… Még egy kis brüsszeli anzix, csak úgy jellemzésül. Ezúttal nem Petyánk szaladt bele a napokban egy nagy pofonba.

A majdnem nem akart EP-képviselő lenni Szájer József, ahogy a nagyfőnöktől tanulta, gerinctelenül kifejtette, hogy a Néppártnak határozottan el kell utasítania a szociáldemokrata Frans Timmermans jelölését az Európai Bizottság élére. Szerinte az Angela Merkel által is előterjesztett javaslat a Néppárt elemi érdekeivel megy szembe. Mondja ezt a fideszes, áruló MagyarGeréb, akit először Daniel Caspary, a német Kereszténydemokrata Unió delegációvezetője osztott ki: a fideszesek szemére vetette, hogy nemcsak visszavonták támogatásukat a Néppárt vezető jelöltjének választott Webertől, hanem még kampányoltak is ellene az EP-választás előtt.

Manfred Weber frakcióvezető pedig azt mondta: ne kérjék számon a párton az egységet azok, akik megbontották azt.

Most aztán már hajrá Ursula van, azt meg csak úgy jelzem: Dobrev Klára az Európai Parlament alelnöke lett. Beee! Így van ez, amikor ész nélkül, hőbörögve jár a szája Szájernek is. Kicsike, következetlen Fidesz-politikai bugrisnak jó lesz még. Ezek a júliusi öreg és fiatal hatalmi bácsik és legények csak gyenge utánzatai a márciusi ifjaknak, de nem mindig lesz ez így. Erről gondoskodna Németh Szilárd jeles képviselő.

Fel kéne tárni a márciusi ifjak tevékenységét, ez a feladat még várat magára, mert „a kommunista történetírásban Petőfin kívül a többi márciusi ifjúnak, mintegy harminc forradalmárnak még csak epizódszerep sem jutott, holott mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy ‘1848 a csodák éve legyen’. Közöttük is kiemelkedő szerepet játszott Vasvári, aki 1849-ben Erdélyben a haza szabadságáért áldozta az életét.” 

Hogy a ménkűbe jönnek most ide a márciusi ifjak? Ezt bírta mondani a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Vasvári Pál halálának 170. évfordulójára rendezett konferencián. Vasvári üzent is neki:

Csak akkor lehetünk sikeresek Közép-Európában, ha együttműködünk „a birodalmi érdekekkel” szemben.

Milyen birodalom? Melyik? Á, az már letűnt, tisztelt Németh. Hagyjuk már ezt, különben is, ha most lenne egy vízipisztolyom, teletölteném, és sorozatot eresztenék Szilárd honvéd kopasz fejére. Azért, hogy bódulatában véletlenül se kezdjen háborúzni. Ellenség nincs.

Az Országgyűlés elfogadott határozata szerint 37 650 hivatásos katona kell Magyarország biztonságáért. Pontosan ennyi, rendben, a 37 651. jelentkezőt csoportosítsák át aratni, kell a munkáskéz.  A búza különben sem ellenség, nem kell tőle berezelni.

„Célunk a térség legmodernebb és legütőképesebb haderejének a megteremtése, mert így biztosíthatjuk hazánk békéjét és függetlenségét, a magyarok biztonságát.”

„A határozatot a Fidesz-KDNP mellett a nemzetiségi és a Mi Hazánk képviselői szavazták meg. A Gyurcsány vezette ellenzékről – a DK-tól az MSZP-n át a Jobbikig – ismét bebizonyosodott, hogy a legfőbb nemzeti ügyben is képtelenek önös pártpolitikai érdekeiken felül emelkedni. Ezért a honvédelem területén sem számíthatnak rájuk a magyar emberek. Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes” – ilyen szépet írt a Facebook oldalára kicsi Szilárd.

Biztosan a pokoli meleg teszi, hogy eszembe jutott a vízipisztoly. Jó kis fegyver ez: mennyit ökörködtünk gyerekkoromban, lőttük egymást, mint a vakegér. Ha nagyon hideg volt a víztöltény, akkor jó nagyokat sikítoztunk. Ment a lövedék fejre, szájra, mindenhova. Uszoda, kerti medence híján – a kánikulában milyen jókat szórakoztunk az élesre töltött, jéghideg vizű pisztollyal. Csak játék. Szép emlékek. Folytathatnám a derűs történetet, de nincs hozzá kedvem, mert gyün a háború, és vízipisztollyal a kezemben én is lehetek az áldozat. Falhoz, feküdj, kezet tarkóhoz! Nem kell fegyver! Lassan bepiszkolódik a szép emlékű vízipisztoly is.

Csessze meg, Németh Szilárd, önök a magyar emberek fő ellenségei. Számíthat ránk, katonai egyenruha nélkül is fölvesszük a harcot, ha leszünk 6 365 216-an. Elegen.

Kinek négykerekű, kinek nincs ki a négy kereke. Röhögnek a markukba az autókereskedők. Felborult a hirdetési piac, ilyen is csak nálunk fordulhat elő. Totál ingyen szórják kínálatukat mindenhol, ahol ezt beveszik, ahol máskor egy hirdetésért milliókat kaszáltak be lapok, televíziók, rádiók. Hol az istenben van ilyenkor a versenyhivatal? Más termékekkel szemben most óriási előnyt élveznek az autópiac szereplői, hiszen nyomatják termékeiket paraméterekkel, modellekkel, árakkal – ingyen. De hát itt tényleg semmi nem számít, lényeg az, hogy a kormány megdobta a nagycsaládosokat 2,5 millió forinttal, hogy furikázhassanak az adófizetők pénzén. Persze, mert cserébe majd a kiteszik a kormánypropagandát, a Családbarát Magyarország matricát is. Arra jó lesz, hogy lássuk, jó helyre fizettünk megint.

Gyorsan pirulát, ki kell bírni még egy ideig a kánikulát!

Az önök véleménye

Gyalázat ami most történt. A primitív, gátlástalan butaság diadalünnepe. Szépen folytatta fényes karrierjét minden könyvtárszakosok gyöngye, Cseresnyés államtitkár is, aki előterjesztett. Örvend a szívem, hogy ilyen képben lévő, hozzáértő, alakok szavaztak az Akadémiáról, mint a börtönben a 8 osztályt elvégző Farkas Flóri, a középiskolás végzettségű KósaLaller, Bánki Erik, meg a mezőgazda gépszerelők gyöngye, Boldog betyár. Látható, hogy a Haza sorsa jó kezekben van. (agador)

Farkas Flóri, a félanalfabéta buta tolvaj, ahogy segédkezik kinyírni az Akadémiát… mélyen szimbolikus. ezzé lett magyar hazátok.
megrendeltem az „Ady megmondja” publicisztika kötetet, a napokban várom, van egy olyan érzésem, bárhol fogom felütni, minden sor erről a hétről fog szólni. (andras)

Azt hittem, hogy ezt nem merik megtenni. A CEU-nál is azt hittem. Fogadni mertem volna rá. Nem tudom mi lesz a következő lépés, amit eltakarítanak az útjukból…. Talán mi. Akiket még sem megvenni, sem megfélemlíteni nem sikerült. (Rita)

A magyarok ingerküszöbét nem éri el semmi. Nincs min csodálkozni,. Bocsánat amuért ezt írom, de sokan azt sem tudják mi az az MT A. Ha tudják is magasról lesz..ják. (N. Csabáné)

Szerintem a csuti dísztök nemcsak a tudományt gyűlöli és azokat akik művelik, hanem a látszólagos nemzetieskedés mellett a magyarokat is. Farkaflórival egyetemben. Ki az a hülye, aki nem veszi észre hogy kifejezetten a magyarság tönkretétele, a világ előtti lejáratása a cél? (anima)

Igazán csodálatos, hogy a mi fényestekintetű vezérürünk mindig győz, eközben az ország a bányászbéka popóját is alulról szemlélheti… (József)

1. szabály: orbán mindig győz 2. szabály: hogyha netán mégsem, akkor az 1. szabály lép életbe Ez a díszfasz még a saját kivégzéséről is diadaljelentéseket fog küldeni, hogy őt valójában nem a falhoz állították, hanem ő maga vezényelte a kivégzőosztagot. 😀 (Hajszás)

Normál méretű tárgyalóterembe,nem fér be ilyen hosszú vádlottak padja. De! Ha stadionban tartják, a tárgyalást, akkor elférnek,és a nézőknek is jut ülőhely. (janos)

Szerintem valamennyi Fidesz hívőt gyermekkorában pálinkás kenyérrel traktálták, mert nem megromlott, hanem abszolút elveszett a látásuk. Így lettek lelkileg és szellemileg vakok. (Zebike)

Soha nem lehetünk illuminátusok! Ez igaz. Illumináltak bármikor. Ez is igaz. Kell még ezek után nagy igazság? Klímaváltozás, globális felmelegedés, stb…?
Na ugye. Mint az egyszeri lány a mesében. Van, és nincs, mindez egyszerre. Mert ami titok…egyszer úgyis fényre derül. Vagy sötétbe borul. De akkor már egónknak agóniában késve lesz. Amúgy…vannak igen szép ufonauták is. Mondják. Hát, inkább ők, mint a gutaütés. (anima)

Ha már ’48, ne feledkezzünk meg 1848 másik hőséről, Orbán Viktorról. Ugyanis Deutsch Tamás szerint „olyan jelentősége van Orbán 89-es beszédének, mint Petőfi Nemzeti dalának a maga korában”. (kolozsi)

Így írtunk mi

Ha ez győzelem, akkor milyen lett volna a vereség?

Béke poraira

Az Istentől kapott legitimitásról

Pálinkás kenyér

Hiszem, mert esztelenség

Győzelem, minden körülmények között

Tényleg annyira hülyék vagytok, hogy ezt is elhiszitek nekem?

Csecsemő öröm

Ez is egy politikai állásfoglalás volt, Károly

Szüreti szomorúság

A nap kommentje:

Hú, most nagyon szar lehet a vezírnek, mert új ellensègek jelentek meg a palettán. Harcmodort kène váltani. Alszik rá egyet, ès megint ő lesz Európa (Dupla)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.